Χρηματιστήριο Αθηνών: Οι ρευστοποιήσεις στη ΔΕΗ «πιέζουν» τον Γενικό Δείκτη

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οι ρευστοποιήσεις στη ΔΕΗ «πιέζουν» τον Γενικό Δείκτη

O Γενικός Δείκτης υποχωρούσε με το άνοιγμα των συναλλαγών κάτω από τις 880 μονάδες

xrimatistirio_2
Πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνoιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 880 μονάδων.

Στο επίκεντρο ισχυρών ρευστοποιήσεων βρίσκεται η μετοχή της ΔΕΗ μετά την απόφαση για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 879,47 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,82%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 12,69 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,85%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,08%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (+2,19%), της Aegean Airlines (+0, 78%) και της Alpha Bank (+0,68%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (-10,86%), της ΓΕΚΕ ΤΕΡΝΑ (-1,74%), της Εθνικής (-1,51%) και της Eurobank (-1,08%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει ο δείκτης των Πρώτων Υλών (+1,35%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-4,87%) και των Τροφίμων (-1,02%).

Κλείσιμο
Ανοδικά κινούνται 20 μετοχές, 37 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Έλαστρον +7,60% και Byte Computer +4,80%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΔΕΗ -10,86%% και Ιντερτέκ -7,27%.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συμμετείχε σε συντήρηση ικανότητας αλεξιπτωτιστή-υποβρύχιου καταστροφέα

Παντρεύεται ο Άκης Πετρετζίκης - «Ήδη έχουν στείλει προσκλητήρια»

Διπλή ασθενής δόνηση 2,8 Ρίχτερ στη Θήβα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης