ΕΚΤ: Μειώνεται ο ρυθμός αγοράς ομολόγων - Αμετάβλητα τα επιτόκια

ΕΚΤ: Μειώνεται ο ρυθμός αγοράς ομολόγων - Αμετάβλητα τα επιτόκια

Το ΔΣ της ΕΚΤ συνεχίζει με ένα «πιο μετριοπαθή ρυθμό» τις αγορές ομολόγων

ecb
Επιβραδύνει ελαφρώς τον ρυθμό με τον οποίο αγοράζει ομόλογα από την αγορά μέσω του προγράμματος PEPP - στο οποίο μετέχουν και τα Ελληνικά ομόλογα - η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το ΔΣ της ΕΚΤ αποφάσισε να περιορίσει τις αγορές ομολόγων σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες, κατεβάζοντας ελαφρώς τον πήχη από τα 80 δισ. ευρώ περίπου το μήνα που απορροφούσε μέχρι σήμερα, συνεχίζοντας με ένα «πιο μετριοπαθή ρυθμό» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ΔΣ επαναβεβαίωσε την πρόθεση της Τράπεζας να συνεχίσει τις αγορές ομολόγων μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος ύψους 1,850 τρισ. ευρώ, μέχρι τον Μάρτιο του 2022 ή μέχρι να διαπιστώσει ότι έχει ξεπεραστεί η κρίση του κορωνοϊού.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε χωρίς αλλαγές τα άλλα μέτρα που υλοποιεί, συγκεκριμένα το επίπεδο των βασικών επιτοκίων της ΕΚΤ, τις μελλοντικές οδηγίες για την πιθανή μελλοντική τους εξέλιξη, τις αγορές του στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων (APP), τις πολιτικές επανεπένδυσης και τις μακροπρόθεσμες πράξεις αναχρηματοδότησης.

Το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα σε 0,00%, 0,25% και -0,50% αντιστοίχως.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο «σεξουαλικός χάρτης» του κόσμου: Πρωτιά για τους Έλληνες εραστές, που «κυριαρχούν» στη συχνότητα

Κλειστοί χώροι: Όλα όσα αλλάζουν από την Δευτέρα - Τι ισχύει για εμβολιασμένους και μη

Μάικλ Κόνσταντιν: Πέθανε ο αγαπημένος Έλληνας «μπαμπάς» από το My Big Fat Greek Wedding
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης