ΑΑΔΕ: Μόλις μια ημέρα για τις διορθωτικές δηλώσεις Ε9 - Πότε κλείνει η εφαρμογή

ΑΑΔΕ: Μόλις μια ημέρα για τις διορθωτικές δηλώσεις Ε9 - Πότε κλείνει η εφαρμογή

Θα παραμείνει εκτός λειτουργίας μέχρι την ανάρτηση των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ

aade-ypologistis
Μόλις μια ημέρα έχουν στη διάθεση τους οι ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να υποβάλλουν διορθωτικές δηλώσεις Ε9, για να αποτρέψουν υπερχρεώσεις στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ του 2021.

Πρόκειται για προθεσμία σχεδόν 24 ωρών που αφορά σε  7,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να προχωρήσουν σε διορθώσεις στο Ε9 σε ότι αφορά τα στοιχεία των ακινήτων τους, έτσι ώστε να εντοπίσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις και να αποφύγουν με τον τρόπο αυτό χρεώσεις που δεν τους αναλογούν στον ΕΝΦΙΑ.

Όπως ανακοίνωσε χθες η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), κλείνει αύριο 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 το πρωί η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9).

Η εφαρμογή κλείνει προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκκαθάρισης του φόρου ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και η πρώτη δόση είναι προγραμματισμένο να πληρωθεί μέχρι την τελευταία ημέρα του μήνα, δηλαδή έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η συγκεκριμένη απόφαση σημαίνει ότι πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία η διαδικασία για την έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ.

Η αποπληρωμή του φόρου θα πρέπει να γίνει σε έξι μηνιαίες δόσεις, από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως και τον Φεβρουάριο του 2022. Ωστόσο, στο οικονομικό επιτελείο υπάρχουν σκέψεις προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης της πρώτης δόσης μέχρι το τέλος Οκτωβρίου μαζί με τη 2η δόση, χωρίς καμία επιβάρυνση των φορολογουμένων με προσαύξηση εκπρόθεσμης καταβολής.

Κλείσιμο
Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται το συγκεκριμένο σενάριο, καθώς ο Σεπτέμβριος για αρκετούς φορολογούμενους θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένος, αφού θα κληθούν να εξοφλήσουν έως και τρεις δόσεις για το φόρο εισοδήματος.

Διαβάστε το δελτίο Τύπου, πατώντας ΕΔΩ


Ειδήσεις σήμερα:

Όταν ο Μπελμοντό έσπαγε πιάτα στην Αθήνα (και τον κυνηγούσε ο εισαγγελέας)

Οικονόμου: Επέκταση υποχρεωτικών εμβολιασμών σε εκπαιδευτικούς και ιερείς αν χρειαστεί

Σεισμός τώρα 3,6 Ρίχτερ βορειοδυτικά της Χαλκίδας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης