ΕΚΤ: Διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια - Συνεχίζει τις αγορές ομολόγων

ΕΚΤ: Διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια - Συνεχίζει τις αγορές ομολόγων

Οι αγορές στοιχείων ενεργητικού στο πλαίσιο του PEPP το επόμενο τρίμηνο θα διενεργούνται με ρυθμό σημαντικά υψηλότερο από ό,τι τους πρώτους μήνες του έτους

ecb
Σε μια κίνηση που ανέμεναν αγορές και επενδυτές, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά της επιτόκια, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση μετά από τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

Ειδικότερα, το επιτόκιο επαναχρηματοδότησης μένει στο 0%, το επιτόκιο δανεισμού παραμένει στο 0,25% και το επιτόκιο καταθέσεων διατηρείται στο -0,50%.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεχίσει να διενεργεί καθαρές αγορές στοιχείων ενεργητικού στο πλαίσιο του έκτακτου προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού λόγω πανδημίας (pandemic emergency purchase programme – PEPP), το συνολικό ποσό του οποίου ανέρχεται σε 1,85 τρισ. ευρώ, τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαρτίου 2022 και, σε κάθε περίπτωση, μέχρις ότου το Διοικητικό Συμβούλιο κρίνει ότι η κρίση του κορωνοϊού έχει λήξει.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Το μήνυμα της Μέρκελ για τη Σύνοδο των G7: «Επιστρέφει η πολυμέρεια»

Κρήτη: «Μυθιστορηματική» κλοπή «ξεχασμένου» εκατομμυρίου σε έπαυλη Ρώσου μεγιστάνα

Ρίκι Μάρτιν: «Οι γιοι μου ανυπομονούν να έρθουν μαζί μου στην περιοδεία, όμως η κόρη μου δεν με αφήνει καν να τραγουδήσω»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης