Σταϊκούρας στο Bloomberg: Η Ελλάδα ξεκινά το Σχέδιο Ανάκαμψης με δικούς της πόρους

Σταϊκούρας στο Bloomberg: Η Ελλάδα ξεκινά το Σχέδιο Ανάκαμψης με δικούς της πόρους

Το σχέδιο για το μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας - Η πορεία των κρατικών ομολόγων και το σχέδιο «Ηρακλής»

staikouras-anakoinoseis-35
Στην επιτάχυνση της διαδικασίας επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας αναφέρεται άρθρο του αμερικανικού πρακτορείου Bloomberg, φιλοξενώντας δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας κ. Χρήστου Σταϊκούρα.

Η Ελλάδα προχωρά με το πρόγραμμά της για ανάκαμψη από την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία, ακόμη και πριν φτάσουν τα πρώτα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Είμαστε από τις πρώτες χώρες που υπέβαλαν το πρόγραμμά τους στην Κομισιόν και έχουμε ήδη αρχίσει να εφαρμόζουμε ορισμένες από τις μεταρρυθμίσεις και τις επενδύσεις», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας σε συνέντευξή του.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι έτοιμη να ξεκινήσει μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, ενώ έργα όπως η παροχή tablet και φορητών υπολογιστών σε φοιτητές βρίσκονται ήδη σε ισχύ. Αντί να περιμένει τις πρώτες εκταμιεύσεις των κονδυλίων της ΕΕ που αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, η Ελλάδα «καλύπτει το αρχικό κόστος με τους δικούς μας πόρους», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Για την Ελλάδα, διακυβεύονται πολλά. Η κυβέρνηση στοιχηματίζει ότι το σχέδιο ανάκαμψης θα βοηθήσει τη χώρα να ξεπεράσει το «μεγάλο επενδυτικό κενό που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια των ετών οικονομικής κρίσης, το οποίο επιδεινώθηκε περαιτέρω κατά τη διάρκεια της πανδημίας», δήλωσε ο υπουργός. Η οικονομία της Ελλάδας συρρικνώθηκε 8,2% το 2020 υπό το βάρος της πανδημίας, μετά την τεράστια συρρίκνωση του ΑΕΠ χώρας κατά 25% την τελευταία δεκαετία, ως απόρροια της κρίσης χρέους.

Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ 3,6% φέτος και 6,2% το 2022, καθώς η βοήθεια έρχεται με τη μορφή των ευρωπαϊκών κονδυλίων και της επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής για το επόμενο έτος. Η Αθήνα επιδιώκει επίσης τη συνέχιση του προγράμματος έκτακτης ανάγκης για την πανδημία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, γνωστό ως PEPP, αλλά και ένα επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολιασμού ως κινητήριες δυνάμεις για την ανάπτυξη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα 

Σήμερα οι ανακοινώσεις για μετακινήσεις, απαγόρευση κυκλοφορίας και λιανεμπόριο

Πυρετός προετοιμασιών για το άνοιγμα του τουρισμού - Πώς θα έρχονται στην Ελλάδα οι ξένοι επισκέπτες

Θάνατος Σήφη Βαλυράκη: Τι αναφέρει η έκθεση των πραγματογνωμόνων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης