Θάνατος Σήφη Βαλυράκη: Τι αναφέρει η έκθεση των πραγματογνωμόνων

Θάνατος Σήφη Βαλυράκη: Τι αναφέρει η έκθεση των πραγματογνωμόνων

Αναμένεται η ενημέρωση της οικογένειας Βαλυράκη 

valirakis
Νέες εξελίξεις στο θρίλερ του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη. Πριν από λίγες ημέρες οι δυο πραγματογνώμονες που έχουν διοριστεί από την προανακριτική Αρχή, για να ρίξουν φως στα αίτια του δυστυχήματος, κατέθεσαν στο Λιμεναρχείο Ερέτριας την έκθεση που συνέταξαν μετά την εξέταση του φουσκωτού σκάφους του αδικοχαμένου πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις περίπου 30 σελίδες της έκθεσης αναφέρονται τεχνικά στοιχεία σχετικά με το σκάφος, το οποίο να υπενθυμίσουμε ότι είχε εντοπιστεί σε αφύλαχτο οικόπεδο παρατημένο στο έδαφος, σε σημείο όπου ο οιοσδήποτε θα μπορούσε να έχει πρόσβαση. Μάλιστα την ευθύνη να παραμείνει το φουσκωτό σκάφος του αδικοχαμένου Σήφη Βαλυράκη άθικτο και στην ίδια κατάσταση όταν το εντόπισαν και το έβγαλαν στη στεριά οι άνδρες του Λιμενικού, την είχε ένας ψαράς από την Ερέτρια που είχε οριστεί από το Λιμενικό.

Ωστόσο ο μεσεγγυούχος αντί να το κρατήσει όπως του το είχαν παραδώσει, δηλαδή πάνω στο τρέιλερ προκειμένου να φυλαχτεί σε συγκεκριμένο σημείο, αποφάσισε, άγνωστο γιατί, να το παρατήσει σε παρακείμενο αφύλαχτο οικόπεδο, θέτοντας έτσι σε άμεσο κίνδυνο την ακεραιότητα των πειστηρίων.

Τώρα, από τη στιγμή που κατατέθηκε η έκθεση των δυο διορισμένων πραγματογνωμόνων, αναμένεται η ενημέρωση της οικογένειας του αδικοχαμένου Σήφη Βαλυράκη και παράλληλα η έκθεση θα παραδοθεί και στον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας κ. Αναστάσιο Δέδε ο οποίος με τη σειρά θα καταθέσει και τη δική του έκθεση από την πραγματογνωμοσύνη που ο ίδιος έχει κάνει.

Η υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη έχει πάρει και νέα τροπή όταν εμφανίστηκε μάρτυρας ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είδε τη «δολοφονική επίθεση» εναντίον του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ. Ο συγκεκριμένος αυτόπτης μάρτυρας είχε μιλήσει στην εκπομπή Φως στο Τούνελ και είχε ισχυριστεί ότι βρισκόταν στο Νησί των Ονείρων και είδε ένα επαγγελματικό αλιευτικό να πλησιάζει το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη. «Ο Βαλυράκης πήγαινε εκείνη την ώρα για ψάρεμα, ενώ το αλιευτικό ερχότανε. Λογομάχησαν. Έγινε έντονος διάλογος μεταξύ τους: “Σήκω και φύγε κω**γερε”, του φώναζαν. Τότε απαγορευόταν να ψαρεύουν οι ερασιτέχνες. Έφεραν δύο στροφές γύρω από το σκάφος του με υψηλή ταχύτητα προκαλώντας μεγάλο κυματισμό και ο ένας από τους δύο τον χτύπησε με κοντάρι. Του κατάφερε δύο με τρία δυνατά χτυπήματα. Αμέσως μετά βάλανε μπρος και φύγανε», είχε αναφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας.
ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: ΕΙΔΑ ΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΦΟΝΟΥ…
Κλείσιμο


Να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο Μάρτιο ολοκληρώθηκε το πόρισμα της ιατροδικαστικής που διενήργησε η κυρια Χαρά Σπηλιοπούλου και έκανε λόγο και για άλλα όργανα που προκάλεσαν κακώσεις, στον Σήφη Βαλυράκη. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Αν δεχθούμε ότι οι δυο από τις κακώσεις του προσώπου έχουν προκληθεί απο προπέλα σκάφους, τότε απομένει να βρεθούν τα λοιπά όργανα με τα οποία έχουν προκληθεί οι λοιπές κακώσεις. Σε περίπτωση που προκύψουν ενδείξεις των οργάνων αυτών, θα γίνει συμπληρωματική έκθεση με τη σχετική αξιολόγηση». Από την πρώτη στιγμή η οικογένεια του πρώην υπουργού δηλώνει ότι ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας και όχι ατυχήματος.

Υπενθυμίζεται πως ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός από το Λιμενικό την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας. Το σώμα του 78χρονου ξεβράστηκε από τη θάλασσα στα βράχια ενός μικρού νησιού στην περιοχή που ονομάζεται «Πεζονήσι» ή «Νησί των Ονείρων». Φορούσε καταδυτική στολή και βρέθηκε ένα μίλι μακριά από το σκάφος του.

Σύμφωνα με τη σύζυγό του, ο Σήφης Βαλυράκης είχε αναχωρήσει στις 2 το μεσημέρι από την Ερέτρια με φουσκωτό σκάφος το οποίο βρέθηκε αργότερα από ένα αλιευτικό προσαραγμένο νοτιοανατολικά στη νησίδα Αγία Τριάδα (Ασπρονήσι) χωρίς επιβάτες, με τη μηχανή να δουλεύει και με δύο ψαροντούφεκα στο εσωτερικό του.




Ειδήσεις σήμερα 

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Συμμορία σεσημασμένων από τα δυτικά προάστια οι δολοφόνοι της Καρολάιν 

Νύχτα-κόλαση: Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ «χτυπούν» Τελ Αβίβ και κεντρικό Ισραήλ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες 

Αλλάζουν όλα από την Παρασκευή για SMS, εμπόριο, μετακινήσεις και τουρισμό 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης