Χρηματιστήριο Αθηνών: «Αντέχει» ακόμη και εκροές - Άνοδος 0,30%

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Αντέχει» ακόμη και εκροές - Άνοδος 0,30%

Ράλι στις μετοχές του Ελληνικού

xrima12
Aνοδικά, αλλά με ηπιότερους ρυθμούς κινήθηκε η ελληνική αγορά παρά τις αναμενόμενες εκροές κεφαλαίων σε ελληνικές μετοχές από τον Δείκτη MSCI.

Πρόκειται για μετοχές των οποίων η κεφαλαιοποίηση έπεσε κάτω από το όριο του MSCI (1 δισ. δολάρια) για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα, τα κέρδη της αγοράς περιορίστηκαν την τελευταία στιγμή κατά τις δημοπρασίες.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 602,47 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,30% και διακινώντας τζίρο κατά τι μειωμένο στα 41,5 εκατ. ευρώ.

Tην ίδια ώρα, η αμερικανική αγορά συνεχίζει το ράλυ με άνοδο 1% όπως και οι ευρωπαϊκές αγορές οι οποίες κατέγραφαν άνοδο πάνω από 1%.

Η ελληνική αγορά συνεχίζει να μην αποτιμά τα όσα προβλέπουν οι οικονομολόγοι. Κι αυτό αφορά τόσο την ύφεση του 2020, αλλά και το rebound που θα ακολουθήσει το 2021.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με ορισμένους ξένους επενδυτές και η ελληνική αγορά θα ακολουθήσει εφόσον πειστούν οι ξένοι επενδυτές. Στις ΗΠΑ, αλλά και την Ευρώπη παρά την ύφεση αυτό προεξοφλείται στις αγορές καθώς καταγράφουν σημαντική άνοδο το τελευταίο διάστημα.

Σήμερα, πάντως, η αγορά «άντεξε» παρά τις αναφορές για επικείμενη αποχώρηση πέντε μετοχών από τον MSCI (Alpha, Εurobank, Εθνική, Moh, Τιτάνας και είσοδο μιας: Μυτιληναίος).

Η ανακοίνωση από τον MSCI αναμένεται στις 12 Μαΐου, με εκροές περί τα 140 εκατ. δολάρια και εισροές 45 εκατ. δολάρια.

Η μετοχή της Eurobank έκλεισε αμετάβλητη στα 0,335 ευρώ διακινώντας 6,37 εκατ. μετοχές. Με πτώση 1,91% η Εθνική στα 1,13 ευρώ και 2,96 εκατ. μετοχές. Πτώση 0,81% για την Alpha bank στα 0,61 ευρώ. Με πτώση 2,13% η Τράπεζα Πειραιώς στα 1,102 ευρώ.

Ράλυ 7,21% για την Γεκ-Τέρνα στα 5,80 ευρώ. Με ράλυ 7,93% η Λάμδα στα 5,99 ευρώ. Και οι δυο μετοχές ευνοούνται από την απόφαση για το Καζίνο.

Κέρδη 4,69% για την Αεροπορία Αιγαίου στα 4,35 ευρώ. Με άνοδο 2,57% η Autohellas στα 3,99 ευρώ. Οριακή η πτώση για τον ΟΤΕ στα 11,65 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα:

Σταϊκούρας στον ΘΕΜΑ 104,6: Σκεφτόμαστε λελογισμένες μειώσεις φόρων - Ποιοι θα στηριχθούν και τον Ιούλιο

ΟΑΕΔ - Κάρτα ανεργίας: Λήγει η αυτόματη ανανέωση - Ηλεκτρονική από 11 Μαΐου

Όλο το σχέδιο για την ακτοπλοΐα: Πώς θα ταξιδέψουμε φέτος το καλοκαίρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης