YANNI: Συναυλία στο Ηρώδειο

YANNI: Συναυλία στο Ηρώδειο

Ο Yanni, περήφανος Έλληνας που βρήκε όμως τον δρόμο του στην Αμερική, απέδειξε με θάρρος και τόλμη πως τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από τις ρίζες και άρα δεν πάει χαμένο

yanni_again
Το ωραιότερο και καλύτερο υπερθέαμα που είδαμε φέτος τις γιορτές. Στο κανάλι ΕΡΤ 3, κατάμεστο το Ηρώδειο, με θαυμαστές του απ’ όλο τον κόσμο. Ο Yanni, αγέρωχος και πολυτάλαντος, ανέδειξε τους ελληνικούς ρυθμούς ενώ παλλόταν ο ίδιος από συγκίνηση. Θέαμα σπάνιο, μοναδικό, υπέροχο για έναν Έλληνα που δεν ξέχασε ποτέ την καταγωγή του και το πάθος για τη χώρα του.

Ανάμεσα στο κοινό, η διάσημη από την ‘Δυναστεία’, Λίντα Έβανς, συγκινημένη όσο ποτέ. Πρόκειται πραγματικά για ένα ακόμα ελληνικό θαύμα πολιτισμού. Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν η ευαισθησία αλλά και η αυτοκυριαρχία πάνω στη σκηνή.

Ο Yanni, περήφανος Έλληνας που βρήκε όμως τον δρόμο του στην Αμερική, απέδειξε με θάρρος και τόλμη πως τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από τις ρίζες και άρα δεν πάει χαμένο.

Είναι γεγονός άλλωστε ότι οι Έλληνες διαπρέπουν στο εξωτερικό όπου υπάρχουν άλλες ευκαιρίες και δυνατότητες. Ο συνθέτης την ώρα της συναυλίας έλαμπε σαν τον ελληνικό ήλιο εκεί που μόνο η αλήθεια θριαμβεύει.

Μελαχρινός με μαύρο ελληνικό μουστάκι μας απογείωσε με τις ελληνικές μελωδίες του, που θύμιζαν κάτι από καλοκαίρια στα ελληνικά νησιά. Νηφάλιος, αξιοπρεπής και γνήσιος αποθεώθηκε από κοινό, συναδέλφους και θαυμαστές όσο κανείς εδώ και χρόνια.

Συγκινητική η σκηνή στα παρασκήνια στο τέλος της παράστασης, με τους γονείς του και τη γυναίκα του Λίντα Έβανς να τον περιμένουν για να τον συγχαρούν. Πίσω από αυτή την επιτυχία κρύβεται σαφέστατα η αγάπη και η αφοσίωση που του έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια. Να αναφέρουμε πως η γυναίκα του ήταν και συμπαραγωγός της συναυλίας.

Ο υπέροχος Yanni έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, με άλλα λόγια έδωσε «ρέστα». Και αυτό γιατί έδιεξε σε όλο τον κόσμο τι μπορεί να κάνει η δύναμη της αγάπης προς τους άλλους σε συνδυασμό πάντα με την εμπιστοσύνη στον εαυτόν μας.

Στο τέλος της εκθαμβωτικής συναυλίας, ο συνθέτης έδωσε ένα ακόμα λαμπρό μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης των λαών. Είπε χαρακτηριστικά πως κάποιος αστροναύτης που ταξίδεψε στο διάστημα είδε τον πλανήτη γη από ψηλά, χωρίς σύνορα ανάμεσα στις χώρες.

«Ειμαστε όλοι ίδιοι», τόνισε. Όλα τα άλλα είναι απλά αποκυήματα της φαντασίας των ανθρώπων. Κι αν η αγάπη σύνορα δεν γνωρίζει, δεν θα υπήρχαν συγκρούσεις και πόλεμοι.

Κλείσιμο
Δίνοντας λοιπόν άλλο ένα παράδειγμα, δήλωσε επίσης πως οι άνθρωποι του πλανήτη θα έπρεπε να εστιάζουν στις ομοιότητές τους και όχι στις διαφορές που τους χωρίζουν.

Πανανθρώπινο μήνυμα, για έναν καλύτερο κόσμο, όπως τον οραματίστηκε ο καλλιτέχνης. Εκεί όπου η μουσική ενώνει τοις ψυχές μας, προς κάτια ουσιαστικά ανώτερο. Επίκαιρο δεν μήνυμα όσο ποτέ, με έναν Έλληνα του εξωτερικού που με λεβεντιά, θάρρος, αλήθεια και ταλέντο απογείωσε εκατοντάδες κόσμο.

Μπράβο και στην ΕΡΤ 3, που ως κρατικό κανάλι μας ξαναθύμισε αυτή την συναυλία, αναζωπυρώνοντας το πατριωτικό μας συναίσθημα με υπέρλαμπρη ποιότητα, εν μέσω κρίσης. Απόδειξη πως, όταν υπάρχει θέληση, πάντα υπάρχει τρόπος και προοπτική για κάτι καλύτερο για τον τόπο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης