Η «Ιστορία του Καρυοθραύστη» στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Οι Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες επιστρέφουν στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, για δέκα απογεύματα και τα εισιτήρια έχουν σχεδόν εξαντληθεί

Η_Ιστορια_του_Καρυοθραυστη
Από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου, στις 18.00, ο Φάρος του ΚΠΙΣΝ μετατρέπεται σ’ ένα παραμυθένιο τοπίο με την «Ιστορία του Καρυοθραύστη» του Ε. Τ. Α. Χόφμαν, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου.
Ο Καρυοθραύστης, το κατεξοχήν χριστουγεννιάτικο παραμύθι, δεν ήταν πάντα το μουσικό έργο για μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι που όλοι ξέρουμε. Το 1816, ο E. T. A. Χόφμαν εκδίδει ένα μυστηριώδες, συναρπαστικό αφήγημα με ήρωες παιχνίδια που ζωντανεύουν, πολεμούν και ερωτεύονται.
Το αρχικό κείμενο του Καρυοθραύστη παραμένει σήμερα σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό. Γι' αυτό και τα φετινά Χριστούγεννα, τρεις (και ένας) παράξενοι παραμυθάδες, τρία (και ένα) πλάσματα με την περίεργη συνήθεια να γλιστρούν χορευτικά από την αφήγηση και τη μουσική, στο θέατρο και τη μυθοπλασία και να μπερδεύουν γλυκά το φανταστικό με το πραγματικό, ανέλαβαν να ζωντανέψουν την παλιά αυτή ιστορία σε μια πρωτότυπη παράσταση-αφήγηση με πολλή μουσική, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Θωμά Μοσχόπουλου.

Thomas_Moschopoulos
Ο σκηνοθέτης Θωμάς Μοσχόπουλος που έχει αναλάβει και την απόδοση-διασκευή της «Ιστορίας του Καρυοθραύστη»


Στην παράσταση, που πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), πρωταγωνιστούν η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, ο Νικόλας Παπαγιάννης και ο Γιώργος Χρυσοστόμου.
Κλείσιμο
Απόδοση, Διασκευή, Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος
Μουσική επεξεργασία: Νίκος Γαλενιανός
Σκηνικά, Κοστούμια: Βασίλης Παπατσαρούχας
Επιμέλεια Κίνησης: Χαρά Κότσαλη
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Εριφύλη Στεφανίδου
Στο πιάνο επί σκηνής, η Κατερίνα Κωνσταντούρου

Η προπώληση εισιτηρίων -προς €5- έχει ξεκινήσει στο SNFCC.org, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ταμεία ΕΛΣ), καθώς και στα ταμεία της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης