«Παρίσι-Αθήνα», ένα μουσικό ταξίδι με την Όλγα Βενέτη

«Παρίσι-Αθήνα», ένα μουσικό ταξίδι με την Όλγα Βενέτη

Η τραγουδίστρια με την κρυστάλλινη φωνή επιστρέφει με αξέχαστα, νοσταλγικά τραγούδια σε μια μοναδική βραδιά στις 2 Νοεμβρίου στον ΙΑΝΟ

veneti1
«Παρίσι-Αθήνα» είναι ο τίτλος της ξεχωριστής βραδιάς που ετοιμάζει στον ΙΑΝΟ η Όλγα Βενέτη, μια αισθαντική τραγουδίστρια με κρυστάλλινη, διαμαντένια φωνή που ξέρει να ξαναζωντανεύει τα πιο διάσημα, κλασικά και ανεπανάληπτα τραγούδια έχοντας μας ήδη χαρίσει ξεχωριστές βραδιές που θα μείνουν αξέχαστες.

Ύστερα από τις προηγούμενες νοσταλγικές της εμφανίσεις με τραγούδια από την Ελλάδα αλλά και κλασικές ταινίες που έχουμε αγαπήσει, η Βενέτη θα μας ταξιδέψει από το Παρίσι στην Αθήνα σε μια μοναδική βραδιά.

Τίτλος της βραδιάς Paris – Athènes, δηλαδή από την πιο μελωδική πλευρά της Αθήνας στο πανέμορφο, νοσταλγικό και ρομαντικό Παρίσι όπου η Όλγα, που γνωρίζει και μιλάει τη γαλλική γλώσσα επιλέγει αγαπημένα της τραγούδια από το γαλλικό και το ελληνικό ρεπερτόριο.

Για την ακρίβεια κάνει ένα ταξίδι σε δυο πόλεις αλλά και με άλλους βασικούς σταθμούς της ζωής της αφού ο,τι τραγουδάει είναι κα'ταρχάς βιωματικό, μιλάει από καρδιάς. Όπως δήλωνε σε προηγούμενη της συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα μιλώντας για το πάθος της με το τραγούδι: 'Έχει μάλλον να κάνει με τον τρόπο αντίδρασης και λειτουργίας. Ακόμα και στην πρόβα πάω λες και πρόκειται για παράσταση. Με το τραγούδι νιώθω συνεπαρμένη: είναι σαν το τσουνάμι. Γιατί μπορεί να είμαι τυχερή που έχω μια δουλειά, όπου απασχολούμαι τα πρωινά και μου δίνει ένα μισθό, αλλά πάντα φεύγω τρέχοντας για να βρεθώ στην πρόβα.

Η ξεχωριστή ερμηνεύτρια επιχειρεί να φέρει κοντά τις δυο μεγάλες της αγάπες: τα ελληνικά και τα γαλλικά τραγούδια, σε ένα αισθαντικό πρόγραμμα για πιάνο και φωνή, γεμάτο από ήχους, στίχους και χρώματα που αγαπά και που έχουν γράψει ιστορία. Ανάμεσα τους και κάποια ελληνικά που τραγουδήθηκαν διασκευασμένα στα γαλλικά αλλά και το αντίστροφο.

Κομμάτια μεγάλων συνθετών (Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος), ανεπανάληπτων φωνών (Edith Piaf, Lara Fabian, Charles Aznavour, Μελίνα Μερκούρη, Μαίρη Λίντα), συνθέτουν τη μουσική υπόκρουση σε ένα γοητευτικό μουσικό trip που για πιάνο και φωνή.

Κλείσιμο
Δίπλα τους και το τραγούδι «Για σένα», το οποίο ηχογράφησε και κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες.

Μαζί της στο πιάνο ο Φρίξος Μόρτζος, ενώ θα συμμετέχει ερμηνευτικά ο διακεκριμένος τενόρος και δάσκαλος της, Σταμάτης Μπερής.

Η Όλγα Βενέτη που έχει εμφανιστεί στις πιο σημαντικές μουσικές σκηνές της πόλης από τον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασό έως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Ίδρυμα Θεοχαράκη, το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και τον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσό, αυτή τη φορά θα ξεσηκώσει τον όμορφο χώρο του Ιανού. Με σπουδές στη Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών η Όλγα Βενέτη έχει Δίπλωμα Μονωδίας από το Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας, με καθηγητή τον περίφημο Γ. Ζερβάνο στον οποίο πάντα λέει ότι οφείλει ευγνωμοσύνη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωνητικής στο Μιλάνο με καθηγητή το D. Matsola. Ως χορωδός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής έχει συμμετάσχει με μεγάλη επιτυχία σε παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στον Φ.Σ. Παρνασσός, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, και αλλού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης