Λύθηκε το μυστήριο: Το παιδί του ναυαγίου στη Βενετία είναι έργο του Banksy

Λύθηκε το μυστήριο: Το παιδί του ναυαγίου στη Βενετία είναι έργο του Banksy

Το γκράφιτι δείχνει ένα παιδάκι που φορά σωσίβιο και κρατά στο χέρι του ένα πυρσό – Ο μυστηριώδης καλλιτέχνης υπέγραψε το έργο μέσω του λογαριασμού του στο Instagram

banksy_bien
Τέλος στο μυστήριο για τον δημιουργό ενός νέου γκράφιτι στη Βενετία, την ώρα που εξελίσσεται η Μπιενάλε Τέχνης, έδωσε ο μυστηριώδης καλλιτέχνης Banksy, υπογράφοντας μέσω instagram το έργο του.

To γκράφιτι απεικονίζει ένα παιδάκι το οποίο φοράει σωσίβιο και κρατά στο χέρι του έναν πυρσό βρέθηκε στον τοίχο ενός σπιτιού στο κανάλι Κα Φοσκάρι στη Βενετία. Σε αυτό μια ναρή προσφυγοπούλα φορούσε σωσίβιο και κρατούσε στο δεξί της χέρι μια νέον φωτοβολίδα διάσωσης.

Το έργο είχε όλα τα χαρακτηριστικά που έχει ένα έργο Banksy, πλην όμως ο μυστηριώδης καλλιτέχνης δεν το «υπέγραφε», κάτι που έπραξε μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο υπογράφοντας το έργο, μέσω της ανάρτησης δύο φωτογραφιών στον λογαριασμό του.

Μετά την επιβεβαίωση ότι το έργο είναι δικό του, πολλοί έκαναν εικασίες για το κατά πόσον το έργο αναφέρεται στην παγκόσμια προσφυγική κρίση. Ο Banksy, στα έργα του, συχνά αναφέρεται στα δεινά των μεταναστών και των προσφύγων: το 2015, στον προσφυγικό καταυλισμό στο Καλέ της Γαλλίας, είχε ζωγραφίσει ένα πορτρέτο του Στιβ Τζομπς. «Συχνά μας κάνουν να πιστέψουμε ότι η μετανάστευση είναι απομύζηση των πόρων μιας χώρας, αλλά ο Στιβ Τζομπς ήταν ο γιος ενός Σύρου μετανάστη» είχε τονίσει, σε ανακοίνωσή του τότε. «Η Apple είναι η πιο κερδοφόρα επιχείρηση του κόσμου, κάθε χρόνο καταβάλλει φόρους ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και υπάρχει απλά και μόνο επειδή δέχθηκαν στη χώρα έναν νεαρό από τη Χομς».


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy) στις




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης