Erotica-Exotica: To ντοκιμαντέρ που ανεβάζει θερμοκρασίες τώρα στην Αθήνα

Erotica-Exotica: To ντοκιμαντέρ που ανεβάζει θερμοκρασίες τώρα στην Αθήνα

Το ντοκιμαντέρ που έκανε ντεμπούτο στην Μπερλινάλε και κέρδισε βραβεία διεθνώς έρχεται στην Αθήνα - Δείτε το trailer 

Erotica-Exotica: To ντοκιμαντέρ που ανεβάζει θερμοκρασίες τώρα στην Αθήνα

Το ντοκιμαντέρ Exotica, Erotica, Etc. έκανε το ντεμπούτο του στη Berlinale, προβλήθηκε στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια απογειώθηκε κερδίζοντας το Emerging International Filmmaker Award στο καναδέζικο Hot Docs, ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ του κόσμου. Γεννημένη στην Αθήνα, αλλά ζώντας και δουλεύοντας στη Γαλλία, η Ευαγγελία Κρανιώτη είναι καταρχήν εικαστικός και εξαιρετική φωτογράφος.

Πρώτη της ταινία, το Exotica, Erotica, Etc. γεννήθηκε ως φυσική συνέχεια της ενασχόλησής της ως φωτογράφου με τους ανθρώπους της Μεσογείου και την οργανική τους σχέση με τη θάλασσα.   Στα πλαίσια ενός ευρύτερου φωτογραφικού και οπτικοακουστικού πρότζεκτ που ολοκληρώθηκε σε διάστημα εννέα ετών, η Ευαγγελία Κρανιώτη μπάρκαρε δώδεκα φορές σε ελληνικά πλοία και έπιασε λιμάνι σε είκοσι χώρες.

Κλείσιμο
Ως η μόνη γυναίκα πάνω σε τάνκερ, φορτηγά και κοντεϊνεράδικα, η Ευαγγελία Κρανιώτη διέπλευσε τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, ταξίδεψε στον Ατλαντικό, στα Στενά του Μαγγελάνου και στον Ειρηνικό, από τον Παναμά ως τη Βαλτική, και από εκεί μέχρι τον Βόρειο Πόλο και την Ασία, ακολουθώντας Έλληνες ναυτικούς και παρακολουθώντας τους φευγαλέους ή ισόβιους έρωτες που εμπνέει η μοναξιά της θάλασσας. Με τη βοήθεια του μοντέρ Γιώργου Λαμπρινού και του μοντέρ ήχου Ζερόμ Γκοντιέ, οι 450 ώρες κινηματογραφημένου υλικού της συνέθεσαν μια ταινία με εικαστική αξία και μουσική που στοιχειώνει σαν το τραγούδι των σειρήνων.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης