Νέα στοιχεία πιστοποιούν ότι ο Φίλιππος Β' είναι θαμμένος στην Βεργίνα

Νέα στοιχεία πιστοποιούν ότι ο Φίλιππος Β' είναι θαμμένος στην Βεργίνα

Οστό με τρύπα θεωρείται το κουτσό πόδι του Μακεδόνα βασιλιά - Βεβαιώθηκε ότι στην Βεργίνα ήταν θαμμένα μέρη από την πανοπλία του Μεγάλου Αλεξάνδρου που βρίσκονταν μέσα στον τάφο του ετεροθαλούς αδελφού του Αρριδαίου

Συγκλονιστικά στοιχεία για τον Φίλιππο Β’ και την πανοπλία του Μ. Αλεξάνδρου έρχονται στο φως έπειτα από προσπάθεια ομάδας ερευνητών με επικεφαλής τον παλαιοανθρωπολόγο Αντώνη Μπαρτσιώκα.
 
Για πρώτη φορά αποδεικνύεται ότι:
 
- Ο Φίλιππος Β’ είναι όντως θαμμένος στη Βεργίνα! Πιστοποιήθηκε ότι ένα οστούν από τον Τάφο Ι στη Βεργίνα με μία τρύπα στο γόνατο είναι το κουτσό πόδι του Φιλίππου Β’!  Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, τρία χρόνια πρίν απο τη δολοφονία του το 336 π.Χ., κατά τη διάρκεια μάχης, ο Φίλιππος τραυματιστηκε από ένα δόρυ που πέρασε μέσα από το πόδι του και τον κατέστησε κουτσό. Έπειτα από 2,300 χρόνια, αυτό το εντυπωσιακό οστούν φέρει ακόμα την οπή που προκάλεσε το δόρυ. Το οστούν έχει επίσης υποστεί αγκύλωση μεταξύ της κνήμης και του μηρού, που δείχνει ότι το άτομο κούτσαινε, γεγονός που συνάδει με αυτά που ξέρουμε για τον Φίλιππο Β’.


 
- Μαζί με τον Φίλιππο Β’ πιστοποιήθηκε ότι είναι θαμμένη η τελευταία γυναίκα του Φιλίππου, Κλεοπάτρα, μαζί με το νεογέννητό της – τους οποίους δολοφόνησε η μητέρα του Μ. Αλεξάνδρου, Ολυμπιάδα

- Επιβεβαιώθηκε ότι στον Ταφο ΙΙ είναι θαμμένος ο ετεροθαλής αδελφός του Μ. Αλεξάνδρου. Η ομάδα μάλιστα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μερικά αντικείμενα από την πανοπλία του Τάφου ΙΙ πρέπει να ανήκουν στον ίδιο το Μ. Αλέξανδρο και όχι στον Αρριδαίο!Η νέα επιστημονική εργασία δημοσιεύτηκε χθες στο έγκυρο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS). Έπειτα από συστηματική έρευνα, η επιστημονική αυτή ομάδα από την Ελλάδα και την Ισπανία, υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Μπαρτσιώκα και του Juan Luis Arsuaga, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα σκελετικά υπολείμματα του Φιλίππου Β’ όντως βρίσκονται στη Βεργίνα, όχι όμως στον Τάφο Ι, όπως ήταν η γενική άποψη μέχρι σήμερα αλλά στον Τάφο ΙΙ. Αυτή είναι η πρώτη φορά που τα οστά του Τάφου Ι στη Βεργίνα εξετάστηκαν από παλαιοανθρωπολόγους ενδελεχώς με τις πιο σύγχρονες μεθόδους.

Ο Φίλιππος Β πέθανε σε ηλικία 45 ετών και είχε ύψος 1,80 μέτρα

Οι επιστήμονες εξήγαγαν πολλά άλλα ενδιαφέροντα από τα οστά, όπως για παράδειγμα οτι ο Φίλιππος Β᾽ ήταν πολύ ψηλός, στο 1.80, και πέθανε σε ηλικία κοντά στα 45.
Tο σημαντικότερο όμως επακόλουθο της έρευνας είναι ότι για πρώτη φορά μπορεί να υποστηριχθεί με βεβαιότητα ότι η Ελλάδα κατέχει αντικείμενα που ανήκουν στην πανοπλία του γνωστότερου παγκοσμίως βασιλέα της αρχαιότητας, του Μ. Αλέξανδρου!
 Ο Αρριδαίος, ετεροθαλής αδελφός του Μεγάλου Αλεξάνδρου, βρέθηκε θαμμένος στον τάφο ΙΙ ενώ η πανοπλία που βρίσκεται στο πλευρό του, θεωρείται ότι ανήκει στον μεγάλο στρατηλάτη, αφού ο Αρριδαίος ήταν ανίκανος για μάχη, αλλά απλά κατά την διάρκεια της στέψης του, είχε χρησιμοποιήσει μερικά από τα αντικείμενα που ανήκαν στον αδελφό του.

Από το 1987 ο επιστήμονας E. Borza και το 2.000 η αρχαιολόγος Όλγα Παλαγγιά είχαν υποστηρίξει ότι στον τάφο ΙΙ βρίσκεται θαμμένος ο Αρριδαίος, αφού πρόκειται για ένα σκελετό που δεν φέρει καθόλου σημάδια από τραύματα και σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές, ο ετεροθαλής αδελφός του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν ανίκανος για μάχη, εξαιτίας των διανοητικών ασθενειών από τις οποίες έπασχε.
Ο Αρριδαίος τάφηκε, όχι μόνο μαζί με την πανοπλία του αδελφού του, αλλά και με την ασπίδα του και αυτό προκύπτει από τις παραστάσεις επάνω στην ασπίδα, που επιβεβαιώνουν την καταγωγή του Μέγα Αλέξανδρου από τον Αχιλλέα, όχι από την πλευρά του πατέρα του, αλλά από την πλευρά της μητέρας του, της Ολυμπιάδας.

Τα νέα επιστημονικά στοιχεία ήρθαν στο φως από ομάδα Ελλήνων και Ισπανών επιστημόνων με επικεφαλής τον Αντώνη Μπαρτσιώκα και τον Juan Luis Arsuaga, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τις πιο σύγχρονες μεθόδους για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους.Με την σημαντική αυτή επιστημονική ανακάλυψη αλλάζουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα για την Βεργίνα και πλέον καθίσταται σίγουρο ότι ο Φίλιππος ο Β' είναι θαμμένος εκεί, αλλά ότι και προσωπικά αντικείμενα ενός από τους μεγαλύτερους βασιλείς στον κόσμο, ανά τους αιώνες, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, βρίσκονται θαμμένα στο σημείο αυτό της Μακεδονίας.
Η νέα επιστημονική έρευνα δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (44)

ΠΕΛΟΨ

Θελω να κανω μια ερωτηση για να βγαλω συμπερασμα.Το θεμα του επιστημονα δειχνει οτι το αριστερο ποδι του ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β' ειχε το προβλημα. Επομενωs και η αριστερη κνημιδα που βρεθηκε στον ΤΑΦΟ πρεπει να ειναι και η μικροτερη. Ειναι ομωs η αριστερη. Αμφιβαλλω οτι αυτεs οι κνημιδεs ανηκουν στον ΦΙΛΙΠΠΟ Β' .Ο πατεραs του ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β', Αμυνταs Γ',ειχε δυο συζυγουs. Την ΓΥΓΑΙΑ με την οποια εκανε τρειs γιουs κατα σειρα.1 Αρχελαο 2 Αρριδαιο 3 Μενελαο. Και την ΕΥΡΥΔΙΚΗ που εκανε 1 τον Αλεξανδρο Β' 2 τον Περδικα Γ' και 3 τον ΦΙΛΙΠΠΟ Β'. Ο Φιλιπποs Β' με την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ εκανε τον Στρατηλατη ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ Γ' Μεγαs . Οι γιοι απο την ΓΥΓΑΙΑ δεν κυβερνησαν ,αλλα παρεμειναν Βασιλοπαιδεs.Ο μεγαλυτεροs απο αυτουs ΑΡΧΕΛΑΟΣ πρεπει να ειναι ο ευρεθειs στον ΤΑΦΟ Μεγαλη τουμπα τηs ΒΕΡΓΙΝΑΣ . Αs σταματησουν να τρωγονται μεταξυ τουs οι αρχαιολογοι μαs. Να προσπαθουν παντα για τιs πιο απιθανεs εκδοχεs. Να ειναι ΣΙΓΟΥΡΟΙ οτι στο ΤΕΛΟΣ θα βρουν το ποθουμενο,αλλα και το ΣΩΣΤΟ. Καποιοι ερευνητεs ισχυριζονται τι ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β' ταφηκε στην ΠΕΛΛΑ. Αs το Ελεγξουν κι αυτο. Πιθανον αυτο μου το σχολιο να βοηθησει τουs ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ..--

ΠΑΛΑΓΙΑ

Την απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού τη διάβασες κ Παλαγιά;;; Τις μελέτες των Καθηγητών της Οξφορδης τις διάβασες; Την επιχειρηματολογία του Ανδρόνικου;;;; Τις Μελέτες του Musgrave (;) και των υπολοίπων τα τελευταία χρόνια;;; Η θεωρία σου δεν επιβεβαιώνεται απο τα ευρυματα και πραγματικά για να επιμένεις πρέπει να επιδιώκεις τη δημοσιότητα και τιποτα άλλο. Όμως κάποια πράγματα όπως και τα επιστημονικά δεδομένα ειναι υπεράνω των προσωπικών φιλοδοξιών σου. Θυσιάζεις τα πάντα στο βωμό του προσωπικού σου οφέλους. Τελικά η εντύπωση που μου έδωσε η εικόνα σου όταν σε πρωτοείδα να κανεις δηλώσεις για την Αμφιπολη επιβεβαιώθηκε πλήρως. Απλά δεν καταλαβαίνεις. !!!!!!!!!! Και αυτο ξέρεις δεν παλεύεται με τίποτα. Κέρδισες επάξια την αντιπάθεια όλων. Για να μη σου πω καμία βαριά κουβέντα

ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ

ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ,ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ... ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΙΓΩΝ βλεπε σημερινη ΕΔΕΣΣΑ, ΔΕΝ EΧΕΙ βρεθει ακομη. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ αν εχει εντοπισθει απο τουs ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ μαs. αΤο θεατρο των ΑΙΓΩΝ, γεωγρ,πλατοs 40 o 47 ' 44.28 '' B και γεωγρ.μηκοs 22 ο 2 ' 57.25 '' Α. β Το Ανακτορο των Αιγων με γεωγρ. πλατοs 40 o 47 ' 55.57 '' B και γεωγρ.μηκοs 22 ο 3' 15.80 '' Α ., θα πρεπει να ερευνηθουν οπωσδηποτε. ΜΟΝΟΝ ετσι θα φανει η ΑΛΗΘΙΝΗ Πρωτη Πρωτευουσα του ΤΗΜΕΝΟΣ ...του ΚΑΡΑΝΟΥ...του ΠΕΡΔΙΚΑ Α' κ.λπ. μεχρι τον ΑΡΧΕΛΑΟ Α' με την ΠΕΛΛΑ.

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Τι γινεται ρε παιδια μπανουν και σχολιαζουν και σκοπιανοι τωρα? Γιατι τετοιος καημος πουλακια μου? Τις μουρες σας που ειναι σλαβικες δεν τις βλεπετε στον καθρεπτη καθε μερα που ξυπνατε? Ας κανουν μια συγκριση του DNA των ευρηματων με εσας τους Σλαβους και με εμας τους Μακεδονες να τελειωνουμε με αυτο το θεμα! Που θελετε και τη Θεσσαλονικη τρομαρα σας παλιομαλ@κες! Και ανοιξατε και τα μπουτακια στους Ναζι οταν εισεβαλαν προκειμενου να σας πεταξουν ως κοκαλακι κατι απο αυτα που θελετε να "απελευθερωσετε"! ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ! ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΛΑΒΟΙ -ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ Η ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ- ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΔΕΧΟΣΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗ! ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΕΤΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΑ! ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ! ΜΕΓΑΛΩΣΑΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΨΕΜΜΑ ΚΑΙ ΖΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΨΕΜΜΑ! ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΣΟΥΣ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΤΕ!

Μακεδών

Ο Φίλιππος ο Β είναι θαμμένος στην Καστα αμφιπολεως. Η τοιχογραφία που βρέθηκε σε συνδυασμό με τα πλούτη μέσα στον τάφο μιλάνε. Οι Σκοπιανοί δεν είναι Σλάβοι αλλά απόγονοι των Παιονων που ζούσαν στην περιοχή που είναι τα Σκοπια και είναι αυτόχθονες. Αυτόχθονες όμως είναι και οι Μακεδόνες απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων. Έχουν εγκατασταθεί Πόντιοι πολλοί Θρακιώτες μικρασιατες αλλά υπάρχουν στην Μακεδονία πολλοί αυτόχθονες Μακεδόνες.Αυτα τα ολιγα μετά απο πολύ ψάξιμο. Οποίος ψάξει θα καταλήξει σαυτα που διαβάζει απο μένα.

alexandros

Ντα ,ντα ταβαριτς!Παιρνε ομως και τα χαπια σου!

@macedoniac

όλη η ανάλυση σου είναι βασισμενη στη φυλετική διαφοροποιηση μεσω αίματος(ειτε σπάθη,είτε σπέρμα) που απορώ γιατι ακόμη στον παγκόσμιο πολιτισμό δεν έχει ποινικοποιηθεί ή εστω να αποτελεί παραπεμπτικό για ψυχίατρο.Αναφέρεις παραδειγματα άλλων λαών,εθνών,ιστορικών συγκυριών και πολιτισμικών πλαισιων για να αποδειξεις αυτό που εσυ εξ αρχής πιστευεις.αλλο ενα λαθος σου.Αναρωτηθηκες ποτέ ποια η διαφορά μεταξύ των βρετανών;αγγλων,ουαλων,σκωτσεζων,ακόμα και ιρλανδών;η φυλετική;μαλιστα...εγω το θεωρω πλησιεστερη συγκριση ,ε τον αρχαιο ελληνισμο γιατι και οι δυο κατεκτησαν τον κοσμο.Το εξισου τερατωδες λαθος σου που ειναι ισως και επικινδυνο γιατι ψαχνεις ειναι ακροατηριο ειναι η εισαγωγη σου για τους αθηναιους.Οι αθηναιοι ηταν αθηναιοι ελληνες,οι σπαρτιατες σπαρτιατες ελληνες κλπ...η διαφορα με τη μακεδονια ηταν η διαφοροποιηση στο συστημα διακυβερνησης και φυσικα μια οπισθοδρομηδηση λογω γεωγραφιας και αποστασης τοτε.για τα υπολοιπα που λες για σλαυους κλπ,μαλλον εισαι μεγαλος κομπλεξικος,γιατι ο αλεξανδρος του 1,62 ηταν ο ψηλος ξανθος;χαχα τελοςπαντων,δεν εισαι ελληνας με την κλασσικη και παγκοσμια εννοια,αφου για να αποδειξεις κατι χρησιμοποιεις σπερματοδοχεια,μεζουρες και βαφες μαλλιών.τη γλωσσα; μου την εδωσαν ελληνική και αυτο μου φτανει.Ξερεις νιονιο κατι;στο εξωτερικο οι μορφωμενοι ξερουν τον αλεξανδρο ως μακεδονα,αλλα περισσοτεροι ξερουν τον αριστοτελη .....εκεινον φυσικα δεν εχω ακουσει καποιον να τον διεκδικει ως μακεδονα...με λιγα λογια ελληνοφωνε,η συχγρονη ελλαδα αν ζηλευεις ειναι η πετυχημενη πολιτική μιας αυτοκρατοριας και πνευματικά ηεθνικη αναγγενηση του διαφωτισμου...αυτα που λες ηταν,ειναι και θα ειναι η αποτυχημενη πολιτική μιας χωρας που χαρακωναν τα προσωπα τους για να τρομαζουν τους αλλους...καληνυχτα

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ

ΚΥΡΙΕ ΣΛΑΒΕ.....ΠΕΣ ΜΑΣ..ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ....ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΣΕ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΕΚ ΣΙΝΩΠΗΣ ΔΙΟΓΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ...;;;;ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ο "Β ΠΗΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ...;;;Ε ΠΕΣ ΜΟΥ;;; ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΗΡΑΝΕ ΜΕΡΟΣ...ΟΧΙ ΣΛΑΒΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ...ΒΟΥΛΓΑΡΟΡΙΖΕ....Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΗΤΑΝΕ ΣΑΝ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΗΤΑΝ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΗΣΑΤΕ....ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ..ΒΑΡΝΤΑΣΚΑ ΕΙΣΤΕ..ΚΑΙ ΕΙΣΑΣΤΑΝ...ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΑΣ.....ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΙΛΛΥΡΙΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝΕ....7

palamiotis

αρχισαν τα κολπα σαν του σαμαρα ?? με τους ταφους ? παλι ???? σανο στον νεοελληνα

Αλέξανδρος

Επιτέλους βρε παιδιά, πάνω που άρχισα να βαριέμαι... Να φέρω τα ποπ κορν μου?

αλεξανδρος

ο φιλιππος ο β δολοφονηθηκε στο θεατρο των αιγων το 336 πχ απο εναν αξιοματικο του των παυσανια μα μαχαιρι στην καρδια τα κυνητρα της δολοφονιας του παραμενουν σκοτεινα μεχρι σημερα οι υποψειες βαρενουν την ολυμπιαδα βασιλισσα γιατι αυτη βγηκε κερδησμενη απο το παιχνηδι διαμαχης της εξουσιας που επηκρατουσε τοτε στο παλατι η ρωξανη και ο αλεξανδρος δ οντος ταφηκαν στην αμφιπολη το 310-9 πχ η σκαπανη του μανολη ανδονικου απεδειξε η αιγαι ειναι η βεργινα ημαθειας και οχι η εδεσσα η εδεσσσα ειτανε η δευτερη πρωτευουσα της μακεδονιας μεχρι την μεταφορα της στην πελλα βουνομο απο των αρχελαω το 413 πχ και η θεσσαλονικη η τριτη πρωτευσα της μακεδονιας απο των κασανδρο το 315 πχ που τοτε ειτανε λημανι της αρχαιας λητης σημερινη θεση δερβενι εκει που βρεθηκε ο περηφημος κρατηρας του δερβενιου το 1962

ΕΡΑΣΜΟΣ

Αν δεν είσαι αρχαιολάτρης που γράφει με ερασμιακή προφορά, τότε να το κοιτάξεις γιατί έχεις βαριά δυσλεξία. Η επιστήμη έχει προοδεύσει και μπορεί να μην είναι πολύ αργά για εσένα. Αγράμματο δε σε κόβω, αλλά μία Ημιμάθεια τη βλέπω (εννοώ ότι ίσως είσαι από την Ημαθεία και την Αρριδέα)

Εγγράματος

Με αυτή τη σύνταξη και τη γραμματική και την ορθογραφία, κάνεις και μάθημα ιστορίας. Ξαναπέρνα την α' δημοτικού κι έλα να μας ξανακάνεις μάθημα Όλοι οι αγράμματοι έχουν άποψη σε αυτήν την φυλλάδα

IVAN TROLSKI

Το πιο πιθανο ειναι, ολοι οι σχολιαστες αυτου του αρθρου να εχουν αποδρασε μαζικα και μαζι απο το Δαφνι.Ε, λειπει ο Μεγας Ναπολεων, αλλα σιγουρα θα βγει σε λιγο και αυτος να μας πει "αλον ζανφαν ντε λα πατρι".

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης