Times: Δεν φτάνει που έκλεψε τον Κλούνεϊ, τώρα η Αμάλ θέλει να κλέψει και τα «μάρμαρά μας»

Times: Δεν φτάνει που έκλεψε τον Κλούνεϊ, τώρα η Αμάλ θέλει να κλέψει και τα «μάρμαρά μας»

Η δράση της Αμάλ Αλαμουντίν για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα ενοχλεί τους Βρετανούς που γράφουν αφιερώματα κατά της δικηγόρου

Times: Δεν φτάνει που έκλεψε τον Κλούνεϊ, τώρα η Αμάλ θέλει να κλέψει και τα «μάρμαρά μας»
«Η κυρία Κλούνεϊ ρίχνεται στη μάχη για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα» είναι ο τίτλος του αφιερώματος των Times του Λονδίνου για τη δράση της Αμάλ Αλαμουντίν, που αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας στις 13 Οκτωβρίου για να συζητήσει το θέμα της επιστροφής των μαρμάρων, με τη νομική της ιδιότητα.

«Δεν φτάνει που έκλεψε τον πιο περιζήτητο εργένη, τώρα φαίνεται πως η κυρία Κλούνεϊ κοιτά πώς θα κλέψει και τα πιο περιζήτητα μάρμαρα του κόσμου. Ή να τα επιστρέψει -ανάλογα με το τι άποψη έχετε επί του θέματος» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Φαίνεται πως το θέμα απασχόλησε τα βρετανικά μέσα καθώς η γνωστή δικηγόρος και ακτιβίστρια λιβανο-βρετανικής καταγωγής Αμάλ Αλαμουντίν θα καταφθάσει στην Ελλάδα το βράδυ της 13ης Οκτωβρίου, με στόχο να συμβουλεύσει την ελληνική κυβέρνηση για το πώς θα διεκδικήσει πίσω τα μάρμαρα που της ανήκουν, λίγους μόλις μήνες αφότου ο σύζυγός της (πλέον) είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της επιστροφής των Ελγίνειων μαρμάρων στη χώρα μας. Μάλιστα, αναφέρεται πως θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η τοποθέτηση του Τζόρτζ Κλούνεϊ προ μηνών είχε προκαλέσει την οργή πολλών θαυμαστών του, αλλά και υπουργών και λοιπών αξιωματούχων, ενώ η ενασχόληση της συζύγου του ίσως είναι ένα έξυπνο «τέχνασμα» για να... νίψει τας χείρας του ο ίδιος.

Επιπλέον, το δημοσίευμα αναφέρει: «Μόλις μια εβδομάδα μετά το γάμο της με τον Τζόρτζ Κλούνεϊ, η Αμάλ Αλαμουντίν παίρνει την προσοχή της από τον άντρα που μοιάζει με Έλληνας θεός, για να τη στρέψει στα περίφημα μάρμαρα».
Κλείσιμο

Αξίζει να σημειωθεί πως στο εν λόγω δημοσίευμα των Times, τα μάρμαρα του Παρθενώνα αναφέρεται πως «πάρθηκαν» από το λόρδο Έλγιν και όχι πως «εκπλάπησαν»...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης