Σίντι Λόπερ: Από την ανατροφή της σε μία από τις φτωχότερες γειτονιές του Κουίνς στην τεράστια επιρροή μέσω της μουσικής

Σίντι Λόπερ: Από την ανατροφή της σε μία από τις φτωχότερες γειτονιές του Κουίνς στην τεράστια επιρροή μέσω της μουσικής

Το ντοκιμαντέρ «Let The Canary Sing» παρουσιάζει το σπουδαίο ταξίδι της

let-the-canary-sing
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν στο 26ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, είναι το «Let The Canary Sing» της Άλισον Έλγουντ.

Πρόκειται για ένα πλούσιο σε μουσική πορτρέτο της ασυμβίβαστης Αμερικανίδας τραγουδίστριας Σίντι Λόπερ, που καταγράφει με γοργό ρυθμό τη ραγδαία άνοδό της στη δόξα και την βαθιά επιρροή που είχε στις γενιές μέσω της μουσικής της, του συνεχώς εξελισσόμενου punk στιλ της, του ακλόνητο φεμινισμού της και της ακούραστης κοινωνικής της δράσης.
LET_THE_CANARY_SING_festival
Με αποκλειστικό υλικό που δεν έχει προβληθεί ποτέ, ειλικρινείς συνεντεύξεις και ανείπωτες ιστορίες, παρακολουθούμε τη Σίντι, καθώς χαράζει ατρόμητη το δικό της μονοπάτι.

Από την ανατροφή της σε μία από τις φτωχότερες γειτονιές του Κουίνς, την επαναστατική περίοδο της νιότης της που αντιτάχθηκε στη μισαλλοδοξία, μέχρι και τη χρονιά ορόσημο κατά την οποία σημείωσε τεράστια επιτυχία στα charts όταν ήταν 30 ετών και για τέσσερις ακόμη δεκαετίες όπου συνέχισε να δημιουργεί, να καινοτομεί και να υπερασπίζεται τα πιστεύω της.
Cyndi Lauper - Girls Just Want To Have Fun (Official Video)
Το τολμηρό εγχείρημα της Άλισον Έλγουντ καθοδηγεί το κοινό σε μια νοσταλγική εξερεύνηση, με μια ζωηρή αφήγηση που εδραιώνεται από την ίδια την απαράμιλλη Λόπερ και περιλαμβάνει συνεντεύξεις με ορισμένους από τους πιο κοντινούς φίλους και συγγενείς της (συμπεριλαμβανομένων και των Μπόι Τζορτζ, Μπίλι Πόρτερ και Πάτι ΛαΜπέλ).

Πρόκειται για μια καθηλωτική εξερεύνηση του κόσμου μιας καταξιωμένης και πρωτοποριακής καλλιτέχνιδας, η οποία έχει αφήσει πίσω της μια σπουδαία κληρονομιά και ακόμα δηλώνει το εξής: «Δεν ήθελα κανένας να μου λέει τι μπορώ και τι δεν μπορώ να κάνω… Ποτέ δεν το σκέφτομαι σαν επαναπροσδιορισμό [του εαυτού μου]. Θέλω να μάθω».


Ειδήσεις σήμερα:

Κορινθία: Αναζητούν τα παιδιά και τη μάνα των παλαιοχριστιανών - Προσήχθη ο πατέρας, δεν άφηνε την ΕΛΑΣ να κάνει αυτοψία

Γεροβασίλη αδειάζει Κασσελάκη: Ζητά σύγκληση οργάνων πριν το συνέδριο «διάλυσης του κόμματος που έφτιαξε ο Τσίπρας» - Επίθεση και από Σπίρτζη

Στο νοσοκομείο ο Μανώλης Μαυρομμάτης και η σύζυγός του μετά από φωτιά στο σπίτι τους στο Κολωνάκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης