Λίλι Γκλάντστοουν: Ποια είναι η ισχυρότερη αντίπαλος της Έμα Στόουν για το Όσκαρ

Περήφανο μέλος της φυλής Μπλάκφουτ -αν και η μητέρα της είναι λευκή- πριν γράψει ιστορία ως η πρώτη Ινδιάνα που κέρδισε Χρυσή Σφαίρα είχε ήδη αφήσει άριστες εντυπώσεις ως Μόλι στους σκορσεζικούς «Δολοφόνους του ανθισμένου φεγγαριού»

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
lily-arthrou
Η Λίλι Γκλάντστοουν ήταν έτοιμη να υποβάλει αίτηση για τη θέση της εποχικής αναλύτριας δεδομένων στο υπουργείο Γεωργίας στην Ουάσινγκτον, γιατί ήθελε να ασχοληθεί με το πρόβλημα των γιγαντιαίων ασιατικών σφηκών που κάνουν δύσκολη τη ζωή στις αγαπημένες της μέλισσες. Ομως μια πρόσκληση για συζήτηση μέσω Zoom με τον Μάρτιν Σκορσέζε τής άλλαξε τη γνώμη και την κράτησε στον δρόμο που είχε διαλέξει από την αρχή: αυτόν της υποκριτικής.
Lili_Exof
Lili
Martin_Lily_Di_Caprio

Και κάπως έτσι η 37χρονη ηθοποιός βρέθηκε να υποδύεται τη Μόλι στο καινούριο σκορσεζικό πόνημα «Οι δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού», κλέβοντας σχεδόν την παράσταση από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, να κερδίζει απανωτά βραβεία σε διάφορα περιφερειακά κινηματογραφικά events και να κρατάει περήφανα τη φετινή Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας σε δραματική ταινία, ξεκινώντας τον ευχαριστήριο λόγο της με φράσεις στη γλώσσα των  Μπλάκφουτ, ελληνιστί Μαυροπόδαρων.
Κλείσιμο
Killers of the Flower Moon — Official Trailer | Apple TV+

Ναι, είναι η πρώτη Ινδιάνα που όχι μόνο βρέθηκε υποψήφια στις Χρυσές Σφαίρες, αλλά κέρδισε και το πολυπόθητο τρόπαιο. Και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο η βράβευσή της θεωρήθηκε ιστορική. Από την άλλη μεριά, βέβαια, η Γκλαντστόουν διακρίθηκε όχι μόνο λόγω της εθνικότητάς της, στο πλαίσιο της διαφορετικότητας που είναι τόσο ισχυρή τάση πλέον, αλλά γιατί η ερμηνεία της άξιζε όντως τη διάκριση.
Σύμφωνα με τον συμπρωταγωνιστή της Ντι Κάπριο, που υποδύεται τον σύζυγό της, η Λίλι ήταν «η ψυχή και η καρδιά της ταινίας». Σύμφωνα με τους κριτικούς, «ενσάρκωσε τη Μόλι με απίστευτο πάθος». Σύμφωνα, πάλι, με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Montana Repertory Theatre, της θεατρικής ομάδας του Πανεπιστήμιου της Μοντάνα, από το οποίο η ηρωίδα μας πήρε πτυχίο μετά επαίνων στην Υποκριτική και τη Σκηνοθεσία το 2008, η Γκλαντστόουν «ξεχώριζε πάντα από τους συμμαθητές της και ήταν μια υπερβατική ηθοποιός».

Μόνο καλά λόγια ακούει αυτόν τον καιρό το κορίτσι που πέρασε τα παιδικά χρόνια του σε έναν καταυλισμό Ινδιάνων στη Μοντάνα και όταν αργότερα μετακόμισε με την οικογένειά του στο Σιάτλ, ένιωσε δυστυχία που έπρεπε να μείνει μέσα σε κανονικό σπίτι, σαν «σε φυλακή», όπως θα ομολογούσε τα επόμενα χρόνια. Και παρότι είναι μιγάς -η μητέρα της είναι λευκή- νιώθει πολύ πιο κοντά στους ιθαγενείς Μπλάκφουτ. «Αυτή η κοινότητα με διαμόρφωσε και αυτή η κοινότητα με στήριξε στην απόφασή μου να γίνω ηθοποιός και αφηγήτρια», έχει αναφέρει η ίδια. Τώρα η ταλαντούχα Ινδιάνα κάνει πρόβες για τον ευχαριστήριο λόγο που ενδέχεται να εκφωνήσει και στα Οσκαρ καθώς φιγουράρει ως η ισχυρότερη αντίπαλος της Έμα Στόουν στην κατηγορία α΄γυναικείου ρόλου. Το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας μάλλον την έχασε οριστικά - ευτυχώς.

Ειδήσεις σήμερα:

Η ώρα της εισαγγελικής πρότασης για την Ρούλα Πισπιρίγκου και τον θάνατο της Τζωρτζίνας


Φοροκαμπάνες στον γάμο της Ελέτσι: Στο μικροσκόπιο δώρα, χορηγίες ακόμα και τα «φακελάκια» στον γαμπρό


Με ντεκολτέ-φωτιά η 59χρονη Τζένιφερ Λόπεζ στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης