Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων: Θα παίξει στο διεθνές φεστιβάλ Konzerthaus του Βερολίνου

Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων: Θα παίξει στο διεθνές φεστιβάλ Konzerthaus του Βερολίνου

Θα ανοίξει με την εμφάνισή της, στις 11 Αυγούστου, το ευρωπαϊκό τμήμα του φεστιβάλ

ELSON_-_orxistra
Σημαντική διάκριση αποτελεί για την Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ) αποτελεί η συμμετοχή της στο ιστορικό διεθνές φεστιβάλ Konzerthaus του Βερολίνου. Στις 11 Αυγούστου η αξιόλογη ελληνική ορχήστρα θα ανοίξει με την εμφάνισή της το ευρωπαϊκό τμήμα του φεστιβάλ, το Young Euro Classic.

Μετά την αξιοσημείωτη εμφάνισή της το 2021, που έλαβε διθυραμβικές κριτικές από τον διεθνή τύπο, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες μουσικοί, υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή και καλλιτεχνικού διευθυντή της, Διονύση Γραμμένου, επιστρέφουν στο Βερολίνο για να ερμηνεύσουν τρία σπουδαία έργα του συμφωνικού ρεπερτορίου: την Πρώτη Συμφωνία σε ντο ελάσσονα του Johannes Brahms, το συμφωνικό ποίημα “Προμηθέας” του Franz Liszt, καθώς και το Κοντσέρτο για Τρομπόνι και Ορχήστρα του Launy Grøndahl, με προσκεκλημένο σολίστ τον διεθνούς φήμης τρομπονίστα Αχιλλέα Λιαρμακόπουλο. 

Η ΕΛΣΟΝ, Ορχήστρα in Residence του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, μετρά σήμερα έξι χρόνια δυναμικής παρουσίας, με πάνω από 250 μουσικούς από 37 πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού να έχουν λάβει μέρος στις συναυλίες και τις δράσεις της.

Το έργο της ΕΛΣΟΝ έχει αναγνωριστεί διεθνώς με την επιλογή της ως μέλους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εθνικών Ορχηστρών Νέων (European Federation of National Youth Orchestras), όπου και αποτελεί τη μοναδική εκπροσώπηση από τη χώρα μας. Μέσω της συνεργασίας αυτής, δίνεται η ευκαιρία στους μουσικούς της να συμπράττουν με άλλες Εθνικές Ορχήστρες Νέων, στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής MusXchange, το οποίο υποστηρίζεται από το Creative Europe Programme της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης