Πέθανε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ετοιμάζουν τους βασιλικούς τάφους στο Τατόι - Δείτε φωτογραφίες

Πέθανε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ετοιμάζουν τους βασιλικούς τάφους στο Τατόι - Δείτε φωτογραφίες

Τα σημεία που απαιτούν παρεμβάσεις, τα σημάδια της πυρκαγιάς του 2021 και η τελευταία φορά που ο εκλιπών βρέθηκε στο κοιμητήριο

tews4
Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, που είναι και το καθ’ ύλην αρμόδιο για τη διαχείριση του Κτήματος Τατοΐου, ανέλαβε την οργάνωση και τον συντονισμό των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν στο βασιλικό Κοιμητήριο και την περιοχή γύρω από αυτό, όπου θα πραγματοποιηθεί, το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας, η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Μπορεί το κτήμα να είχε καθαριστεί το καλοκαίρι στο πλαίσιο των απαραίτητων μέτρων για την προστασία από τις πυρκαγιές, θεωρούνται, ωστόσο, επιβεβλημένες κάποιες επιπλέον εργασίες έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή πρόσβαση και η ασφάλεια των ατόμων που αναμένεται να παραβρεθούν στην τελετή, μεταξύ των οποίων και μέλη από οικογένειες γαλαζοαίματων του εξωτερικού και άλλοι επίσημοι.

Tatoi_-_Monopati_Vasilikon_Tafon_Konstantinos
Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, στο μονοπάτι που οδηγεί στο βασιλικό κοιμητήριο, υποβασταζόμενος από τον γιο του Παύλο


Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, πέρα από τον καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου του κοιμητηρίου και την απομάκρυνση ξερών κλαδιών και κορμών, που έχει ήδη ξεκινήσει, προβλέπεται να γίνουν παρεμβάσεις, από τα ειδικά συνεργεία, στο στενό και σχετικά δύσβατο μονοπάτι που οδηγεί στο σημείο όπου βρίσκονται οι βασιλικοί τάφοι.

Είναι το περίφημο μονοπάτι με τα άλλοτε ψηλά κυπαρίσσια που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή, στις αρχές Αυγούστου του 2021 προκαλώντας τεράστιες φυσικές, κατά κύριο λόγο καταστροφές.

Tatoi_-_Tafoi_-_fotia
Οι βασιλικοί τάφοι περικυκλωμένοι από τις πύρινες γλώσσες, κατά την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Τατόι, το καλοκαίρι του 2021


Κάποια στιγμή μάλιστα οι πύρινες φλόγες είχαν περικυκλώσει, τότε, το βασιλικό κοιμητήριο, τον ναό της Αναστάσεως και το Μαυσωλείο αλλά τελικά οι πυροσβέστες κατάφεραν να την περιορίσουν έχοντας ως μοναδική υλική απώλεια το ξύλινο φυλάκιο αλλά τεράστιες καταστροφές στο κατάφυτο περιβάλλον της περιοχής.

Κλείσιμο
Taatoi_-_Tafos_-_Mnimosino
Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με τα μέλη της οικογένειάς του στο μνημόσυνο των γονιών του στο Τατόι, το 2015


Είναι λοιπόν γεγονός ότι η οικογένεια του εκλιπόντος, που θα βρεθεί τη Δευτέρα σύσσωμη στο Τατόι, θα έρθει αντιμέτωπη με μια εικόνα τελείως διαφορετική από εκείνη που είχε καταγραφεί φωτογραφικά στο τελευταίο μνημόσυνο των γονέων του Κωνσταντίνου, Βασιλέα Παύλου Α΄και Βασίλισσας Φρειδερίκης, στο οποίο είχε παραστεί τον Μάρτιο του 2015. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος βρέθηκε στο Τατόι.

Εμφανώς καταβεβλημένος, κρατώντας μπαστούνι και υποβασταζόμενος από τα παιδιά και την σύζυγό του Άννα – Μαρία, είχε παρακολουθήσει καθιστός την τελετή του μνημοσύνου, μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του μπροστά στο μεγαλοπρεπές μεν, λιτό δε μνήμα των γονιών του το οποίο είναι φτιαγμένο από λευκό πεντελικό μάρμαρο και φέρει έναν μεγάλο λευκό σταυρό στην κορυφή του.

Tatoi_-_Monopati_Vasilikon_tafon
Το βασιλικό Κοιμητήριο στον χάρτη του κτήματος Τατοΐου


Εκεί, στο σημείο του Κοιμητηρίου όπου βρίσκονται, δίπλα-δίπλα, και ενωμένοι σε ένα ενιαίο μνημείο οι γονείς του, θα αναπαυθεί και ο ίδιος, σύμφωνα με την επιθυμία του.
tatoi-tafoi__4_
tatoi-tafoi__5_
tatoi-tafoi__6_
tatoi-tafoi__1_
tatoi-tafoi__2_
tatoi-tafoi__3_




Ειδήσεις σήμερα:

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Θα ταφεί στο Τατόι ως ιδιώτης - Η απόφαση της κυβέρνησης

Ληστεία στο Παλαιό Φάληρο: «Προσπάθησα να λύσω πρώτα το παιδί μου», λέει η μητέρα

Πρίγκιπας Χάρι: Γεννήθηκα για την περίπτωση που ο Ουίλιαμ χρειαζόταν κάποιο... όργανο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης