Γιώργος Μακράκης: Πέθανε ο σπουδαίος μουσικός παραγωγός της LYRA

Γιώργος Μακράκης: Πέθανε ο σπουδαίος μουσικός παραγωγός της LYRA

Ξεχωριστό κεφάλαιο για την ελληνική δισκογραφία τα 50 χρόνια πορείας στον χώρο - Σπαρακτικό «αντίο» από τη Σοφιά Βόσσου και τον Γιώργο Νταλάρα

7201b698f2764e09a42605451824f4e5
Πιο φτωχός έγινε από σήμερα ο μουσικός κόσμος της χώρας, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Μακράκης, ο σημαντικότερος παραγωγός της ελληνικής δισκογραφίας.

Ξεχωριστό κεφάλαιο για την ελληνική δισκογραφία αποτελέσαν το έργο και η πορεία του. Ο Γιώργος Μακράκης στα 50 χρόνια της διαδρομής του συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές, μεταξύ των οποίων οι Μίκης Θεοδωράκης, Βίκυ Μοσχολιού, Γιώργος Νταλάρας, Μανώλης Μητσιάς κ.α.

Ο Γιώργος Μακράκης στις  "Συναντήσεις" του Λευτέρη Παπαδόπουλου (2007)


Κλείσιμο
Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή, νωρίτερα σήμερα, η τραγουδίστρια και στιχουργός, Σοφία Βόσσου, με μια σπαρακτική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:

«ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΑΚΗΣ Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΕ ΚΑΙ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΕ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΗΡΙΞΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ …ΕΦΥΓΕ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ …ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΜΩΡΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΒΑΛΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ ………»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΑΚΗΣ Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΕ ΚΑΙ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ...

Posted by Sofia Vossou on Wednesday, August 10, 2022


Το τελευταίο «αντίο» στον μεγάλο μουσικό παραγωγό είπε και ο Γιώργος Νταλάρας μέσω μιας εγκωμιαστικής ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Γιώργος Μακράκης.
Συνέδεσε το όνομά του με ιστορικούς δίσκους της ελληνικής δισκογραφίας. Πάνω από μισό αιώνα, υπηρέτησε το καλό τραγούδι με αγάπη, αφοσίωση, ήθος, υπομονή κι επιμονή.
Στο καλό, καλέ μου Γιώργο…»

Γιώργος Μακράκης. Συνέδεσε το όνομά του με ιστορικούς δίσκους της ελληνικής δισκογραφίας. Πάνω από μισό αιώνα, υπηρέτησε...

Posted by Γιώργος Νταλάρας on Wednesday, August 10, 2022


Ειδήσεις σήμερα:

Ελληνικό: Πάνω από 1.900 σχέδια χρειάστηκαν για να λάβει άδεια ο σχεδόν 200 μέτρων ουρανοξύστης

Δήλωση Ανδρουλάκη για την παρακολούθησή του: Δεν θα δεχθώ ενημέρωση στο αυτί - Να σταλεί ο φάκελος στην Επιτροπή Διαφάνειας

Τζο Μπάιντεν: Μέσα σε 5 δευτερόλεπτα ξέχασε ότι έκανε χειραψία – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης