Sotheby's: Ο πρώτος οίκος δημοπρασιών που δέχεται πληρωμές με κρυπτονομίσματα

Sotheby's: Ο πρώτος οίκος δημοπρασιών που δέχεται πληρωμές με κρυπτονομίσματα

Πριν δύο μήνες, το ψηφιακό έργο «Everyday: The First 5.000 Days» του Beeple, ενός 41χρονου εικονογράφου από την Μινεσότα, ένα κολάζ 5.000 εικόνων, πωλήθηκε στην τιμή των 69,3εκατ. δολαρίων, τιμή που δεν έχει αγγίξει κανένα διάσημο έργο τέχνης στο παρελθόν

sothebys
O πρώτος οίκος δημοπρασιών, που θα δεχτεί κρυπτονομίσματα ως μέσο πληρωμής για φυσικά έργα τέχνης είναι ο Sotheby's, με πρώτο έργο προς πώληση να είναι το διάσημο «Love is in the Air» του Banksy.



Η τιμή, που εκτιμάται να πωληθεί το εν λόγω έργο κυμαίνεται μεταξύ των 3-5εκατ. δολαρίων ή 35-53 Bitcoin. Η διαδικασία υποβολής προσφορών θα γίνει με τον καθιερωμένο τρόπο, με συμβατικό νόμισμα (δολάρια), αλλά ο αγοραστής έχει την δυνατότητα να καταβάλει το ποσό είτε σε Bitcoin, είτε σε Ether. Για την προμήθεια του πωλητή, όπου τα κρυπτονομίσματα δεν γίνονται δεκτά, ο αγοραστής οφείλει να πληρώσει σε δολάρια.

Η συγκεκριμένη συνθήκη πρόκειται να επικρατήσει στην αγορά της τέχνης, μετά τις διαστάσεις, που έχουν πάρει πλέον τα NFTs. Πρόκειται για ψηφιακά έργα, πρωτότυπα και αυθεντικά, τα οποία δεν μπορούν να αναπαραχθούν. Είναι βασισμένα, όπως και τα κρυπτονομίσματα στην τεχνολογία blockchain. Η Sotheby's στην προκειμένη περίπτωση συνεργάζεται με μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, την Coinbase.



Φυσικά, υπάρχει κόσμος, που δεν υποστηρίζει την συγκεκριμένη μέθοδο πληρωμών, υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία, που απαιτείται για την επικύρωση των ψηφιακών συναλλαγών είναι επιζήμια για το περιβάλλον. Τα αποτελέσματα μίας μελέτης πάνω στο Bitcoin έδειξαν ότι έχει ως παράγωγο 22 μεγατόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο, ποσό ανάλογο του Λας Βέγκας.



Ειδήσεις σήμερα

Συνεχίζεται η πίεση στα νοσοκομεία: 1.248 ασθενείς με covid σε Μονάδες - Μικρή μείωση στους διασωληνωμένους

Survivor: Το πάρτι στην Πούντα Κάνα και οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση

Ισπανία: Αποχωρεί από την πολιτική ο Πάμπλο Ιγκλέσιας μετά την ηχηρή ήττα τον Podemos
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης