Έκθεση έργων τέχνης στο Κεντάκι τιμά τη μνήμη της αδικοχαμένης Μπριόνα Τέιλορ

Έκθεση έργων τέχνης στο Κεντάκι τιμά τη μνήμη της αδικοχαμένης Μπριόνα Τέιλορ

Στόχος της έκθεσης είναι να τιμήσει τη μνήμη της αδικοχαμένης Μπριόνα Τέιλορ και να καταγγείλει την αστυνομική βαρβαρότητα, που επικρατεί στις ΗΠΑ

artwork_breona
Μία έκθεση στην πόλη Λούισβιλ στο Κεντάκι τιμά τη ζωή και την κληρονομιά της αδικοχαμένης Μπριόνα Τέιλορ και επισημαίνει παράλληλα τη σοβαρότητα της κατάστασης σχετικά με την ένοπλη βία και την αστυνομική βαρβαρότητα, που επικρατούν στις ΗΠΑ. Η Μπριόνα Τέιλορ βρήκε τραγικό θάνατο το Μάρτιο του 2019, όταν αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι, όπου ζούσε με τον σύντροφο της χωρίς να προειδοποιήσουν, με αποτέλεσμα ο σύντροφος της να ανοίξει πυρ εναντίον τους, νομίζοντας ότι πρόκειται για διαρρήκτες και εκείνους να απαντούν με δεκάδες σφαίρες, που διαπέρασαν την άτυχη 26χρονη νοσηλεύτρια. 

briona_taylor2


Στην έκθεση με τίτλο «Promise, Witness, Remembrance», που θα φιλοξενηθεί στο Speed Art Museum παρουσιάζεται το πορτρέτο της Μπριόνα Τέιλορ από την καλλιτέχνη Έιμι Σέραλντ. Το εν λόγω έργο χρησιμοποιήθηκε και ως εξώφυλλο του τεύχους Σεπτεμβρίου 2020 του Vanity Fair. Είναι, όμως, η πρώτη φορά, που το πορτρέτο εκτίθεται δημόσια.

briona_taylor

 
Πέρα από το πορτρέτο της Σέραλντ, η έκθεση περιλαμβάνει επίσης έργα περισσότερων από 20 καλλιτεχνών, που αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα πραγματικών εμπειριών. Τα θέματα της έκθεσης, τα οποία αναφέρονται και στον τίτλο της προέκυψαν από τη συζήτηση που είχε η επιμελήτριά της, Άλισον Γκλεν με τη μητέρα της Μπριόνα Τέιλορ, Ταμίκα Πάλμερ. Για παράδειγμα, στην ενότητα «Υπόσχεση» οι καλλιτέχνες εξερευνούν με διάφορα μέσα τα θεμέλια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, την ιστορία και τις υποσχέσεις, καθώς και το πως οι άνθρωποι βιώνουν ή δεν βιώνουν τις βασικές αρχές και τα ιδανικά του να είσαι Αμερικανός.

amy_sherard
Κλείσιμο
art_ex




Ειδήσεις σήμερα: 


Ο πρώτος μηνυτής του Λιγνάδη αποκαλύπτει: «Πώς με προσέγγισε - Μου έλεγε ότι έχει καρκίνο»

Σκληρές εικόνες: Αστυνομικός στις ΗΠΑ πυροβολεί 13χρονο που σηκώνει τα χέρια ψηλά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης