«YAG»: Μια παγκόσμια χορευτική online πρεμιέρα από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«YAG»: Μια παγκόσμια χορευτική online πρεμιέρα από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δείτε πώς μπορείτε να την παρακολουθήσετε

Megaro_xoros
Μια αποκλειστική συνεργασία για την Ελλάδα με μια από τις σημαντικότερες ομάδες χορού της εποχής μας, την Batsheva Dance Company εξασφάλισε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στις 21 Νοεμβρίου θα παρουσιιάσει, σε οne-time screening, την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου χορευτικού έργου με τίτλο «YAG» του Ohad Naharin και μάλιστα με μειωμένο ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Πρόκειται για την πρώτη παραγωγή της Batsheva Dance Company που είναι ειδικά σχεδιασμένη για την οθόνη (one-time screening), στην οποία ο πάντα ευρηματικός δημιουργός χρησιμοποιεί την κινηματογραφική γλώσσα για να επικοινωνήσει τη δουλειά του ως χορογράφου και διευθυντή της ομάδας. Το Μέγαρο –κατ’ αποκλειστικότητα για την Ελλάδα– εξασφάλισε μειωμένο ηλεκτρονικό εισιτήριο κατά 20% (10 €) για το «YAG» που μεταδίδεται online μόνο τη συγκεκριμένη ημερομηνία, στις 9 το βράδυ, και δεν θα είναι διαθέσιμο μελλοντικά (21.11.2020, ώρα 9:00).

Ο βιντεοκαλλιτέχνης Roee Shalti, τακτικός συνεργάτης της ομάδας Batsheva, δημιούργησε και μόνταρε το φιλμ μαζί με τον Naharin. Σε έναν χώρο λιτό, χωρίς εναλλαγές φωτισμού, το βλέμμα επικεντρώνεται στη ραφινάτη κίνηση των χορευτών. Τα γυρίσματα έγιναν τον Οκτώβριο στο Στούντιο Βάρντα του Κέντρου Χορού Suzanne Dellal (Τελ Αβίβ). Χορεύουν τα μέλη της ομάδας: Yael Ben Ezer, Sean Howe, Londiwe Khoza, Igor Ptashenchuk, Yoni  Simon, Hani Sirkis.  
Μουσική: John Zorn, Gaetano Donizetti, John Taverner, Ennio Morricone, Ran Slavin.
Διάρκεια: 50 λεπτά. Υπάρχουν σκηνές γυμνού.

Μπορείτε να προμηθευτείτε ηλεκτρονικά εισιτήρια εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης