Ο Γιάννης Βακαρέλης με το Philharmonia Quartett Berlin στο ψηφιακό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής

Ο Γιάννης Βακαρέλης με το Philharmonia Quartett Berlin στο ψηφιακό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής

Την Κυριακή 7 Ιουνίου

giannis_vakarelis
Την μουσική σύμπραξη του καταξιωμένου πιανίστα Γιάννη Βακαρέλη με το διάσημο Philharmonia Quartett Berlin θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μέσα από την ψηφιακή σκηνή του Μεγάρου Μουσικής, την Κυριακή 7 Ιουνίου.

Πέντε εξαίρετοι σολίστ, ο διεθνούς φήμης έλληνας πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης και τα μέλη του διάσημου Philharmonia Quartett Berlin, που αποτελείται από τους τέσσερις εξάρχοντες της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, δίνουν ραντεβού, την Κυριακή 7 Ιουνίου (9:00 μ.μ.), στην ψηφιακή σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για να παρουσιάσουν στο κοινό το Κουιντέτο με πιάνο σε φα ελάσσονα, έργο 34 του Γιοχάννες Μπραμς, μία από τις ωραιότερες συνθέσεις μουσικής δωματίου του Ρομαντισμού. Η συναυλία (φιλανθρωπική εκδήλωση της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών) πραγματοποιήθηκε στις 22 Noεμβρίου 1994.

Ο Γιάννης Βακαρέλης, βιρτουόζος του πιάνου με διεθνή ακτινοβολία και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΜΜΑ, έχει στο ενεργητικό του πλήθος εμφανίσεις σε φημισμένες αίθουσες της Ευρώπης, της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, της Ιαπωνίας και της Άπω Ανατολής. Έχει συμπράξει με θρυλικούς μαέστρους της εποχής μας (Ρατλ, Μάαζελ, Μαζούρ, Ροστροπόβιτς, Μενουχίν, Ντέιβις, Μάρρινερ, Ντυτουά, Ασκενάζυ, Έσενμπαχ, Γιανόφσκι) και με σπουδαίες ορχήστρες (Στάατσκαππέλλε Δρέσδης, Γκεβάντχαους Λειψίας, Συμφωνική της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, Ορχήστρα του Παρισιού, Εθνική Ορχήστρα της Γαλλίας, Συμφωνική της Πόλης του Μπέρμιγχαμ, Philharmonia, Βασιλική Φιλαρμονική, Συμφωνική του BBC, Βασιλική Φιλαρμονική του Λίβερπουλ, Συμφωνική της Βιέννης, Μοτσαρτέουμ του Σάλτσμπουργκ, Εθνική Ορχήστρα της RAI κ.ά.). Οι ηχογραφήσεις του με έργα Μπραμς, Προκόφιεφ, Λιστ και Γκέρσουιν για γνωστές δισκογραφικές εταιρείες έχουν αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από έγκριτα μουσικά έντυπα.

Το διεθνώς αναγνωρισμένο σχήμα μουσικής δωματίου Philharmonia Quartett Berlin απαρτίζεται από τους βιολονίστες Ντάνιελ Σταμπράβα και Κρίστιαν Στάντελμαν, τον βιολίστα Νάιταρντ Ρέζα και τον τσελίστα Γιαν Ντήσσελχορστ. Δημιουργήθηκε το 1985 από μέλη της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, έχει εμφανιστεί σε σημαντικά συμφωνικά κέντρα σε όλο τον κόσμο και έχει αποσπάσει διεθνή βραβεία για τις ηχογραφήσεις του σε έργα Ρέγκερ, Σοστακόβιτς, Μπρίττεν και Μπετόβεν. Το ρεπερτόριο του Κουαρτέτου περιλαμβάνει περισσότερες από 100 συνθέσεις και εκτείνεται από τον Κλασικισμό μέχρι τον 20ό αιώνα.

Παρακολουθήστε την συναυλία εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης