Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος: Μια ξεχωριστή συναυλία στον Φάρο
Από τον συνθέτη Δημήτρη Καμαρωτό με αφερτηρία ένα ποίημα της Κικής Δημουλά
Με ένα επιβλητικό μουσικό έργο, οργανικά δεμένο με τις σαγηνευτικές εικόνες της Αθήνας και του Σαρωνικού στη δύση του ήλιου, με αφετηρία το ποίημα της Κικής Δημουλά «Μια μετέωρη κυρία», ανταποκρίθηκε ο συνθέτης Δημήτρης Καμαρωτός στην πρόσκληση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) για τη σύνθεση και παρουσίαση ενός έργου για την πρώτη συναυλία από το Ενεργειακό Στέγαστρο, το υψηλότερο σημείου του ΚΠΙΣΝ, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαΐου.
Ένας βαθύς και συναρπαστικός μουσικός και επιτελεστικός στοχασμός πάνω στη σχέση Φύσης και Πολιτισμού, του Ανθρώπου ως μέρους της Φύσης και ως Κυρίαρχου της Φύσης και τη θέση της Τέχνης, και ιδίως της Μουσικής, στο σημερινό αστικό τοπίο και ηχοτοπίο.
Μαζί με τον Δημήτρη Καμαρωτό το έργο ερμήνευσε με εντυπωσιακή τεχνική αλλά και μουσική προσήλωση στην αλήθεια του η μεσόφωνος Άννα Παγκάλου.
Παρακολουθήστε τη συναυλία στο snfcc.org/kamarotos, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC.
Οι δύο αυτές διακρίσεις αποτελούν μια σημαντική αναγνώριση της στρατηγικής πορείας του Ομίλου B&F, ο οποίος συνεχίζει να επενδύει με συνέπεια στην καινοτομία, στην ποιότητα, στη δημιουργικότητα και στη διαρκή εξέλιξη
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.