Από ένα σελιδοδείκτη μέχρι μια ακριβή μεταξοτυπία

moralis-benaki

Αντικείμενα τέχνης με σφραγίδα Γιάννη Μόραλη στις προθήκες του ηλεκτρονικού καταστήματος του Μουσείου Μπενάκη

Από λίγα ευρώ μέχρι και 900 ευρώ στοιχίζουν τα αντικείμενα τέχνης με αναφορά στον ζωγράφο Γιάννη Μόραλη που μπορεί να βρουν οι φιλότεχνοι στις προθήκες του ηλεκτρονικού καταστήματος του Μουσείου Μπενάκη. Άλλωστε, τα αντικείμενα αυτά έχουν και ιδιαίτερη αξία την περίοδο αυτή καθώς συνεχίζεται η μεγάλη αναδρομική έκθεση του Γιάννη Μόραλη μέχρις τις 5 Ιανουαρίου 2019 στο κτήριο της Οδού Πειραιώς, μια έκθεση, στην οργάνωση της οποίας συμπράττουν για πρώτη φορά το Μουσείο Μπενάκη, η Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και η Γκαλερί Ζουμπουλάκη, με τη συμπαράσταση της οικογένειας του ζωγράφου.

Αλλά, ας κάνουμε μια περιδιάβαση στις προθήκες. Από 3 έως 8 ευρώ μπορεί ένας φιλότεχνος να βρει σελιδοδείκτες και sousplat, ενώ με 15 ευρώ μπορεί να αγοράσει μια τσάντα. Ένα χρήσιμο για την εποχή και τους ρυθμούς της ζωής μας power bank τιμάται 50 ευρώ, ενώ ένα πιάτο με ασπρόμαυρη φιγούρα το βρίσκουμε στα 60 ευρώ.

Οι μεταξοτυπίες με θέματα από έργα του Μόραλη στοιχίζουν 250 ευρώ, ενώ μια μεταξοτυπία (Γιάννης Μόραλης: Άγγελος, 1960. Εξώφυλλο για το δίσκο Έξι και μια τύψεις για τον ουρανό του Οδυσσέα Ελύτη- εκδόσεις Ίκαρος), με διαστάσεις 50 x 70 εκ. στοιχίζει 900 ευρώ (με ειδική τιμή για τα μέλη 810 ευρώ). Η μεταξοτυπία αυτή είναι και το ακριβότερο αντικείμενο που αναφέρεται στον Γιάννη Μόραλη.

Info
benakishop.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pontoss_arthosss

Ο Άρης Μπινιάρης ασχολήθηκε και έφερε στη σκηνή ένα επεισόδιο του Ελληνοιταλικού πολέμου – εκείνο με το ύψωμα 731 όπου μια χούφτα Ελλήνων στρατιωτών αντιστάθηκε παλικαρίσια στη εαρινή επίθεση του Μουσολίνι. Τώρα ο Μπινιάρης ετοιμάζεται να ανεβάσει μια παράσταση για τον αγώνα υπέρ της ελευθερίας στην περιοχή του Πόντου στις αρχές του 20ού αιώνα.
Α-Φ Καβαλιεράτου

mouseio2

Το Μουσείο ζωγραφικής και φωτογραφίας Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου στα Φιλιατρά Μεσσηνίας φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα νέο δυναμικό πολιτιστικό κόμβο στην περιοχή φιλοξενώντας καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις

hadrian_ar

Συνεχίζεται μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο στην αίθουσα 31α της Συλλογής των Γλυπτών στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σε συνεργασία με την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών η έκθεση για τον Ανδριανό που ανέβηκε στο θρόνο της Ρώμης το 117 μ.Χ.

triangle_ar

Ο 11ος περίπατος των atenistas στην Αθήνα - OPEN WALK ATHENS #11: Τρίγωνο Αθήνας- ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή με ιδιαίτερη επιτυχία και μας άφησε μια υπέροχη κληρονομιά: Έναν οδηγό.

music_ar1

Με την Monica να μελοποιεί τα γραμμένα στα ιταλικά χορικά, η Νατάσα Τριανταφύλλη παίρνει πάνω της την ευθύνη ενός δύσκολου εγχειρήματος: Να δώσει ζωή στην τραγωδία του Ανδρέα Κάλβου «Οι Δαναΐδες» έπειτα από δύο αιώνες σιωπής…

snail_ar

Μια οικογενειακή εκδρομή σε μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες σαλιγκαριών στην χώρα μας με ένα ευρύ πεδίο δραστηριότητας από την εκτροφή μέχρι την δημιουργία προϊόντων για το πιάτο του καταναλωτή.