Από ένα σελιδοδείκτη μέχρι μια ακριβή μεταξοτυπία

Από ένα σελιδοδείκτη μέχρι μια ακριβή μεταξοτυπία

Αντικείμενα τέχνης με σφραγίδα Γιάννη Μόραλη στις προθήκες του ηλεκτρονικού καταστήματος του Μουσείου Μπενάκη

moralis-benaki
Από λίγα ευρώ μέχρι και 900 ευρώ στοιχίζουν τα αντικείμενα τέχνης με αναφορά στον ζωγράφο Γιάννη Μόραλη που μπορεί να βρουν οι φιλότεχνοι στις προθήκες του ηλεκτρονικού καταστήματος του Μουσείου Μπενάκη. Άλλωστε, τα αντικείμενα αυτά έχουν και ιδιαίτερη αξία την περίοδο αυτή καθώς συνεχίζεται η μεγάλη αναδρομική έκθεση του Γιάννη Μόραλη μέχρις τις 5 Ιανουαρίου 2019 στο κτήριο της Οδού Πειραιώς, μια έκθεση, στην οργάνωση της οποίας συμπράττουν για πρώτη φορά το Μουσείο Μπενάκη, η Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και η Γκαλερί Ζουμπουλάκη, με τη συμπαράσταση της οικογένειας του ζωγράφου.

Αλλά, ας κάνουμε μια περιδιάβαση στις προθήκες. Από 3 έως 8 ευρώ μπορεί ένας φιλότεχνος να βρει σελιδοδείκτες και sousplat, ενώ με 15 ευρώ μπορεί να αγοράσει μια τσάντα. Ένα χρήσιμο για την εποχή και τους ρυθμούς της ζωής μας power bank τιμάται 50 ευρώ, ενώ ένα πιάτο με ασπρόμαυρη φιγούρα το βρίσκουμε στα 60 ευρώ.

Οι μεταξοτυπίες με θέματα από έργα του Μόραλη στοιχίζουν 250 ευρώ, ενώ μια μεταξοτυπία (Γιάννης Μόραλης: Άγγελος, 1960. Εξώφυλλο για το δίσκο Έξι και μια τύψεις για τον ουρανό του Οδυσσέα Ελύτη- εκδόσεις Ίκαρος), με διαστάσεις 50 x 70 εκ. στοιχίζει 900 ευρώ (με ειδική τιμή για τα μέλη 810 ευρώ). Η μεταξοτυπία αυτή είναι και το ακριβότερο αντικείμενο που αναφέρεται στον Γιάννη Μόραλη.

Info
benakishop.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης