Η Εύβοια των 3 αστέρων

greattaste

Μέλι και σύκο είναι οι πρωταγωνιστές μεταξύ των νικητών του διεθνούς διαγωνισμού Great Taste Awards 2018 που δραστηριοποιούνται στο νησί της Εύβοιας

Τα 3 από τα 15 προϊόντα μικρών τοπικών ποιοτικών παραγωγών από όλη την Ελλάδα που κέρδισαν 3 αστέρια – την ανώτατη διάκριση- στο διεθνή διαγωνισμό Great Taste Awards 2018 προέρχονται από το νησί της Εύβοιας, ενώ 4 από τα 15 προέρχονται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Από την Εύβοια βεβαίως ο αριθμός των παραγωγών που κέρδισαν 2 αστέρια ή 1 αστέρι για τα προϊόντα τους είναι εντυπωσιακός για το νησί. Άλλωστε, η Εύβοια όπως μπορεί εύκολα να αποδειχθεί με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα είναι από τις ελάχιστες περιοχές της χώρας που έχει συγκεντρωμένη δύναμη νέας επιχειρηματικότητας δηλαδή δύναμη παραγωγικής ισχύος με τοπική αναφορά και προσήλωση στη καινοτομία και την εξωστρέφεια.
greattaste-1


Πιο συγκεκριμένα, στην κατηγορία των 3 αστέρων περιλαμβάνονται 3 προϊόντα ισάριθμων παραγωγών. Ο Γιάννης Καρυπίδης και η Stayia Farm παρουσίασαν αι ένα μέλι – ένα μέλι από τη σειρά Vasilissa. Πρόκειται για το μέλι δάσους με κρόκο Κοζάνης. Ένα πολύ ιδιαίτερο προϊόν. Ο Γιάννης Καρυπίδης στη φετινή διοργάνωση Great Taste Awards αναδείχθηκε πολυνίκης – με 13 συνολικά προϊόντα και στις 3 κατηγορίες.
greattaste-2


Από μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση την Kumilio του Κώστα Λάμπρου που έχει τα κτήματα της σε ένα μικρό χωριό της περιοχής της Κύμης στην Εύβοια μας έρχεται το Ρετσέλι Σύκου. Πρόκειται για ένα προϊόν που βασίζεται σε μια συνταγή με μικρασιάτικη ρίζα, προσαρμοσμένη στο σύκο Κύμης.
greattaste-5


Επιπλέον, από μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση που έχει την έδρα της στα Νέα Στύρα της Εύβοιας μας έρχεται ένα μέλι από ερείκη και κουμαριά. Επικεφαλής της εταιρείας Evia Apiculture ο Θεόδωρος Δεδεβέσης.
greattaste-6


Τέλος, από την ομάδα παραγωγών της Φθιώτιδας που δραστηριοποιείται κάτω από τη φίρμα Meliteas μας έρχεται ένα μέλι καστανιάς. Στο site διαβάζουμε: «Το βιολογικό Ελληνικό μέλι καστανιάς που διαθέτουμε με 96% γυρεόκοκκους, συλλέγεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες από τα μελισσοσμήνη του Συνεταιρισμού μας που βρίσκονται τοποθετημένα στα πυκνόφυτα δάση άγριας Καστανιάς του Τυμφρηστού».

Ολόκληρο το άρθρο για τους νικητές των 3 αστεριών βρίσκεται διαθέσιμο στο newmoney.gr.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

karteraki

Η απαίτηση ενός θαμώνα παραδοσιακού καφενείου στην Κρήτη για το βοτανικό μείγμα του ζεστού ροφήματος του έγινε στις μέρες μας premium προϊόν

apli-metavasi

«Είναι ένα πρωτότυπο μιούζικαλ για μια γενιά που μεγάλωσε με την πεποίθηση ότι ο κόσμος τής ανήκει και βρέθηκε εκτεθειμένη σ’ έναν κόσμο που δεν περίμενε», διαβάζουμε σε ένα ενημερωτικό σημείωμα για την παράσταση Απλή Μετάβαση πού έρχεται στην Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου τον Φεβρουάριο του 2019

dirfis

2 πανεπιστήμια και 1 ερευνητικό κέντρο (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών), έχοντας στο πλευρό τους μια από τις πρωτοπόρες ελληνικές εταιρείες, την εταιρία Μανιτάρια Δίρφυς ανέλαβαν να αναπτύξουν και να παράγουν ένα πολυδύναμο λειτουργικό τρόφιμο από μανιτάρια

timon-o-athinaios

«Ο Σαίξπηρ δεν κάνει τίποτα μικρό, αναμετριέται πάντα με κάτι πολύ μεγάλο….» σημειώνει ο Στάθης Λιβαθινός, που καταπιάνεται με ένα από τα πιο αινιγματικά και γοητευτικά έργα του μεγάλου δραματουργού, το έργο «Τίμων ο Αθηναίος»