Η Εύβοια των 3 αστέρων

greattaste

Μέλι και σύκο είναι οι πρωταγωνιστές μεταξύ των νικητών του διεθνούς διαγωνισμού Great Taste Awards 2018 που δραστηριοποιούνται στο νησί της Εύβοιας

Τα 3 από τα 15 προϊόντα μικρών τοπικών ποιοτικών παραγωγών από όλη την Ελλάδα που κέρδισαν 3 αστέρια – την ανώτατη διάκριση- στο διεθνή διαγωνισμό Great Taste Awards 2018 προέρχονται από το νησί της Εύβοιας, ενώ 4 από τα 15 προέρχονται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Από την Εύβοια βεβαίως ο αριθμός των παραγωγών που κέρδισαν 2 αστέρια ή 1 αστέρι για τα προϊόντα τους είναι εντυπωσιακός για το νησί. Άλλωστε, η Εύβοια όπως μπορεί εύκολα να αποδειχθεί με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα είναι από τις ελάχιστες περιοχές της χώρας που έχει συγκεντρωμένη δύναμη νέας επιχειρηματικότητας δηλαδή δύναμη παραγωγικής ισχύος με τοπική αναφορά και προσήλωση στη καινοτομία και την εξωστρέφεια.
greattaste-1


Πιο συγκεκριμένα, στην κατηγορία των 3 αστέρων περιλαμβάνονται 3 προϊόντα ισάριθμων παραγωγών. Ο Γιάννης Καρυπίδης και η Stayia Farm παρουσίασαν αι ένα μέλι – ένα μέλι από τη σειρά Vasilissa. Πρόκειται για το μέλι δάσους με κρόκο Κοζάνης. Ένα πολύ ιδιαίτερο προϊόν. Ο Γιάννης Καρυπίδης στη φετινή διοργάνωση Great Taste Awards αναδείχθηκε πολυνίκης – με 13 συνολικά προϊόντα και στις 3 κατηγορίες.
greattaste-2


Από μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση την Kumilio του Κώστα Λάμπρου που έχει τα κτήματα της σε ένα μικρό χωριό της περιοχής της Κύμης στην Εύβοια μας έρχεται το Ρετσέλι Σύκου. Πρόκειται για ένα προϊόν που βασίζεται σε μια συνταγή με μικρασιάτικη ρίζα, προσαρμοσμένη στο σύκο Κύμης.
greattaste-5


Επιπλέον, από μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση που έχει την έδρα της στα Νέα Στύρα της Εύβοιας μας έρχεται ένα μέλι από ερείκη και κουμαριά. Επικεφαλής της εταιρείας Evia Apiculture ο Θεόδωρος Δεδεβέσης.
greattaste-6


Τέλος, από την ομάδα παραγωγών της Φθιώτιδας που δραστηριοποιείται κάτω από τη φίρμα Meliteas μας έρχεται ένα μέλι καστανιάς. Στο site διαβάζουμε: «Το βιολογικό Ελληνικό μέλι καστανιάς που διαθέτουμε με 96% γυρεόκοκκους, συλλέγεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες από τα μελισσοσμήνη του Συνεταιρισμού μας που βρίσκονται τοποθετημένα στα πυκνόφυτα δάση άγριας Καστανιάς του Τυμφρηστού».

Ολόκληρο το άρθρο για τους νικητές των 3 αστεριών βρίσκεται διαθέσιμο στο newmoney.gr.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

corphes

Ο Αστέριος Γκανάς και ο Χρυσοβαλάντης Κόγιος δημιούργησαν μια σειρά βοτάνων και αρωματικών φυτών αποσπώντας τα πολυπόθητα αστεράκια στον διαγωνισμό Great Taste Awards

seferis-meres-h

Αύριο Δευτέρα κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Ικαρος ο προτελευταίος τόμος του προσωπικού ημερολογίου του Γιώργου Σεφέρη που καλύπτει χρονική περίοδο από τον Ιανουάριο του 1961 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 1963

poli-paidi-mnimeia

Οδηγός εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση από την Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)

dertilis

Ο καθηγητής Γ. Β. Δερτιλής με την νέα, αναθεωρημένη και επαυξημένη έκδοση του κορυφαίου έργου του «Ιστορία της Νεότερης και Σύγχρονης Ελλάδας 1750-2015» καταφέρνει να εξηγήσει «την Ιστορία της νεότερης και σύγχρονης Ελλάδας με τους Έλληνες να φαντάζονται μιαν από τις πρωιμότερες δημοκρατίες στον κόσμο και να την διαμορφώνουν βυθισμένοι σε εξάρσεις ενθουσιασμού και σε εμφύλια μίση, να παλεύουν με την αστάθεια που τους επέβαλλε η μοίρα της χώρας, η θέση της στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, και να σκορπούν το αίμα τους αντιμετωπίζοντας αυτοκρατορίες και αψηφώντας υπερδυνάμεις»

1
leon

Ο 44χρονος φιλόλογος Λέων Α. Ναρ στο Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης γράφει μια ξεχωριστή ιστορία για την επώδυνη ανασυγκρότηση της Ισραηλιτικής Κοινότητας, καταγράφοντας τα πολλαπλά εμπόδια που συνάντησε η επανένταξη των ομοθρήσκων του στην πόλη τους

22