Θρακιώτισσα γιαγιά και Γερμανίδα γυναίκα…

Θρακιώτισσα γιαγιά και Γερμανίδα γυναίκα…

Ένα κρεοπωλείο στη Ρόδοπολη των Σερρών, δίπλα στη λίμνη Κερκίνη, αξιοποίησε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και τα επώνυμα συσκευασμένα προϊόντα του- από 100 % βουβαλίσιο κρέας- φιγουράρουν στα ράφια των delicatessen

Θρακιώτισσα γιαγιά και Γερμανίδα γυναίκα. Το σχήμα φαντάζει άπαιχτο… Η γιαγιά για την συνταγές και η σύζυγος για την επίβλεψη της παραγωγής…

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Ο λόγος για τον Αθανάσιο – Νάσο για τους φίλους και τους συγχωριανούς- Κοκκώνα από την Ροδόπολη Σερρών και το οικογενειακό κρεοπωλείο που έχει γίνει πασίγνωστο και εκτός της περιφερείας του καθώς τα συσκευασμένα προϊόντα κρέατος (βουβαλίσιο, χοιρινό, μοσχαρίσιο) με τη φίρμα «Το Χασαπάκι» τα βρίσκει κανείς σε ράφια delicatessen στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και μέσω των e-shop στις άκρες της γης. Πάντως, οι ντίβες των προϊόντων του Κοκκώνα είναι τα προϊόντα με το βουβαλίσιο κρέας με τα ζωντανά να εκτρέφονται σε μικρές οικογενειακές φάρμες δίπλα στη λίμνη της Κερκίνης. Στο διαδίκτυο βρήκα ένα κείμενο που παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τη δουλειά του: «Ο Αθανάσιος Κοκκώνας στη Ροδόπολη Σερρών δημιούργησε μια οικογενειακή επιχείρηση επεξεργασίας κρέατος από ζώα που εκτρέφονται σε μικρές οικογενειακές φάρμες της περιοχής γύρω από τη λίμνη Κερκίνη. 

Με αφοσίωση στην τοπική παραγωγή, όλα τα μέλη της οικογένειας, από τη θρακιώτισσα γιαγιά με τη συνταγή της για τον περίφημο καβουρμά μέχρι τη γερμανίδα σύζυγο που επιβλέπει την παραγωγή, έχουν σαν στόχο τη δημιουργία προϊόντων υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή».

Επιπλέον, στη σελίδα του κρεοπωλείου στο facebook διαβάζουμε: «Απο το 1976 στην Ροδόπολη Σερρών λειτουργεί το κρεοπωλείο "το Χασαπάκι". Αυτό που μας καταξίωσε όλα αυτά τα χρόνια στην συνείδηση των πελατών μας είναι η προσπάθεια που καταβάλλουμε να εκπληρώσουμε τις ανάγκες για τοπικά ποιοτικά προϊόντα και την αγωνία για την ενίσχυση του ντόπιου κτηνοτρόφου».Το κρεοπωλείο και η δουλειά της οικογένειας στην διάδοση των συσκευασμένων επώνυμων προϊόντων βουβαλίσιου κρέατος με ονομασία προέλευσης δείχνει και το δρόμο της ανάπτυξης για την τοπική οικονομία. Η επιχείρηση αξιοποίησε ένα τοπικό συγκριτικό πλεονέκτημα που διαμόρφωσε ο συνδυασμός του ελληνικού νεροβούβαλου με το περιβάλλον της λίμνης Κερκίνης για να δημιουργήσει ένα θετικό παράδειγμα!

ΣΧΟΛΙΑ (9)

K

H Γκερμανιντα φαντάζομαι θα ήλθε άφραγκη και θα το το παίζει σκληρή τώρα χάριν της ποιότητας - στα κρυφά πιθανον θα βρίζει και τους Έλληνες η Γκερμανιντα!

mou

εγω παντως ξερω οτι οποιος παιρνει γερμανιδα και μενει μαζι της προκοβει.. δεν σπανε μπαλες και εχεις το χρονο σου να ασχολεισαι και με καμια δουλεια

Be veggie - be happy!

Μην τρώτε σφαγμένα ζώα! Αφήστε τα ζωάκια να ζήσουν και φάτε λαχανικά, όσπρια, δημητριακά και φρούτα που είναι υγιεινά!

Kalofagas

Λουκουμάδες και κουρκουμπίνια μπορούμε να τρώμε κύριε Veggie ?

advouk7

Μη τρωτε ουτε λαχανικα και φρουτα. Ειναι το φαγητο των ζωων. Μονο προσευχη

@

Χωρίς κρέας θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου, χωρίς γαλακτοκομικά κι αυγά, όχι.

g21

Καλα τα ζωακια αλλα χωρις κρεας το πουλακι δεν κανει κουκου. Ουτε κανεις χειρονακτικη δουλεια 10ωρες τη μερα με φασολια και λαχανοσαλατα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης