Από τις τσέπες μου βγαίνουν παραμύθια

Από τις τσέπες μου βγαίνουν παραμύθια

Η αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη τις Κυριακές 4, 11 & 25 Φεβρουαρίου και 4, 11 & 18 Μαρτίου «βγάζει από τις τσέπες της» ιστορίες από όλο τον κόσμο για μικρά και μεγάλα παιδιά στο Ίδρυμα Κακογιάννη και μετά η ίδια και οι «Διάβες», η παραμυθο-ομάδα της θα σας κάνουν να πείτε και τις δικές σας ιστορίες….

Από τις τσέπες μου βγαίνουν παραμύθια
Η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αφήσει μικρό ή μεγάλο ασυγκίνητο. Είναι το ανάστημα και το χαμογελαστό πρόσωπο; Είναι η ενέργεια του σώματος, η κίνηση, η φωνή και οι ήχοι; Είναι τα ίδια τα παραμύθια που διαλέγει; Μάλλον είναι όλα αυτά μαζί που κάνουν τις ιστορίες της να ζωντανεύουν, δημιουργώντας τέτοιες εικόνες μέσα στη φαντασία, που αν τις ανακαλέσεις μετά από καιρό, είναι ακόμα τόσο ζωντανές που νομίζεις ότι μπορεί να τις έχεις ζήσει κιόλας. 

Η Σάσα αφηγείται από το 1993 και έγινε γνωστή από τις αφηγήσεις της στην τηλεόραση (ΕΤ1 – 1998: Ψέματα κι αλήθεια έτσι λεν τα παραμύθια»), και τις σταθερές της εμφανίσεις σε μεγάλα Μουσεία και Πολιτιστικά Ιδρύματα της Ελλάδας (Κυκλαδικής, Μπενάκη, Γουλανδρή, Θεοχαράκη, Εθνική Λυρική Σκηνή κ.α.). Με σπουδές Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών έχει αναπτύξει τη δική της μέθοδο διδασκαλίας στην Τέχνη της Αφήγησης και στην Δημιουργική Γραφή, η οποία αναπτύσσεται συνεχώς και εφαρμόζεται σε πολλά και διαφορετικά επαγγελματικά αντικείμενα. Το 2014 και το 2015 ήταν η πρώτη Ελληνίδα storyteller και από τις ελάχιστες στον κόσμο που ήταν υποψήφια για το Διεθνές Βραβείο Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA), το μεγαλύτερο βραβείο παιδικής λογοτεχνίας στον κόσμο.



Η πολυετής συνεργασία της με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από το 2010, με ισχυρές βάσεις εμπιστοσύνης και δημιουργικής ανάπτυξης σε πολλούς τομείς (προγράμματα αφηγήσεων για ενήλικες και παιδιά, επιμόρφωση ενηλίκων, εικαστικές εκθέσεις, events κ.α.) προχωρά φέτος σε μία νέα κατεύθυνση με προοπτική σε βάθος χρόνου και με ευφάναταστες προτάσεις τόσο στην επιμόρφωση ενηλίκων όσο και σε προγράμματα αφήγησης για όλες τις ηλικίες.
Κλείσιμο

Στο πρόγραμμα «Από τις τσέπες μου βγαίνουν παραμύθια», η Σάσα αφηγείται μερικές από τις πιο όμορφες ιστορίες της και στη συνέχεια με την ομάδα της καθοδηγούν μικρούς και μεγάλους να πουν τις δικές τους ιστορίες σε ένα εργαστήρι αφήγησης για παιδιά από 5 ετών ως 155!

Info
ΑΦΗΓΗΣΗ: 12.00 – 13.00
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΦΗΓΗΣΗΣ: 13. 15 – 14.00

Concept, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ – ΑΦΗΓΗΣΗ: Σάσα Βούλγαρη
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: Σάσα Βούλγαρη
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ – ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ: Διάβες & Σάσα Βούλγαρη 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα www.mcf.gr, και για περισσότερες ιδέες για βόλτες και ταξίδια με παιδιά, ταξιδέψτε μαζί με το www.mamakita.gr και ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης