Αξιολογώντας startupers!

Αξιολογώντας startupers!

To Mantis Strartup Evaluator είναι ένα υψηλής ποιότητας εργαλείο αξιολόγησης νεοφυών επιχειρήσεων που απευθύνεται σε επενδυτές

Ο 30 χρόνος Χρήστος Νικολούδης από την Μάνδρα Αττικής σε λίγες μέρες ολοκληρώνει το διδακτορικό του. Σύμφωνα με το βιογραφικό του σημείωμα: «Από το 2014 έχει εκλεγεί ως υποψήφιος διδάκτωρ στη μονάδα Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης του ΕΜΠ με θέμα την ανάπτυξη ολοκληρωμένης μεθοδολογίας για την αξιολόγηση στρατηγικών επενδύσεων και νεοφυών επιχειρήσεων. Μέσα από τη διδακτορική του διατριβή ασχολήθηκε ενεργά με την επένδυση στο Ελληνικό, με την ανάπτυξη μοντέλων λήψης αποφάσεων σε διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, κάνει επικουρικά μαθήματα στο μάθημα της Τεχνολογικής Οικονομικής της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ενώ είναι εκλεγμένος στο Διοικητικό Συμβούλιο των υποψήφιων διδακτόρων του ΕΜΠ». Το background ως προς τις σπουδές: Είναι διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με ειδίκευση στο τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας. Παράλληλα, με τις σπουδές του, ο Χρήστος έχει μια αξιοσημείωτη επαγγελματική εμπειρία ως project manager σε ενεργειακές επενδύσεις, οικονομικός σύμβουλος σε στρατηγικές επενδύσεις κα. 

Σήμερα, είναι ο Chief Executive Officer της εταιρίας Mantis Business Innovation, διαθέτοντας πλήρη απασχόληση για την επιτυχία της επιχειρηματικής εκκίνησης. Η Mantis είναι μια «φρέσκια» startup – μάλιστα, βρίσκεται ενταγμένη στο 5ο κύκλο του προγράμματος egg της Eurobank.  

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Χρήστος δεν είναι η τυπική περίπτωση ενός startuper –και αυτό για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Ο πρώτος εξ αυτών, είναι ότι πήρε ένα ρίσκο να ασχοληθεί με το «προϊόν» που λέγεται startup απευθυνόμενος με τα εργαλεία του σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό κοινό, εκείνο των κάθε λογής και διαμετρήματος επενδυτών. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι διαθέτει – και το γνωρίζει- κατακτημένες ηγετικές ικανότητες, τις οποίες και χειρίζεται ή αξιοποιεί κατά περίπτωση και ανάλογα με το ακροατήριο ή τους συνομιλητές του. Στα φοιτητικά του χρόνια δεν «διάβαζε» απλώς, αλλά συμμετείχε και στα κοινά.

Σε ένα παλαιότερο βιογραφικό σημείωμα διαβάζω: «Στην εφηβεία του διακρίθηκε στα μαθηματικά και στον αθλητισμό. Για τρεις συνεχόμενες χρονιές συμμετείχε με επιτυχία στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ενώ επί οκτώ χρόνια διακρίθηκε στους Πανελλήνιους και Ενωσιακούς Αγώνες Αντισφαίρισης (τένις).

Παράλληλα, τα καλοκαίρια εργαζόταν και εργάζεται στις οικογενειακές τουριστικές επιχειρήσεις στη Θάσο. Ως φοιτητής, υπήρξε μέλος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών και αναπλ. μέλος στη Σύγκλητο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ως νέος μηχανικός αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας του συλλόγου Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Την τελευταία δεκαετία επιδεικνύει έντονη κοινωνική και πολιτική παρουσία και δραστηριότητα στη Δυτική Αττική, συμμετέχοντας στις προσπάθειες για την αναβάθμιση της περιοχής».

Με τον Χρήστο χαίρεσαι να συζητάς – δεν αφήνει να πέσει κάτω τίποτα. «Αποκρούει» στον αέρα και περνά στην «αντεπίθεση» αμέσως μετά. Και ο λόγος του, διαθέτει και επιχειρήματα αλλά και μια καλοδουλεμένη μέθοδο που φανερώνει το όπλο της πειθούς…Αλλά, ας πάμε στο τι έχει κάνει και παρουσιάζει ο Χρήστος. 

H Mantis Business Innovation είναι μία εταιρία που ιδρύθηκε το 2017 και ασχολείται με την ανάπτυξη Συστημάτων Αξιολόγησης και Μοντέλων Λήψης Αποφάσεων για το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων. Με την ανάπτυξη του online tool Mantis Startup Evaluator δίνει την δυνατότητα σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς αλλά και σε ιδιώτες επενδυτές να αξιολογήσουν Επιχειρηματικά Σχέδια και Εγχειρήματα με έγκυρο, αυτοματοποιημένο και αντικειμενικό τρόπο, γρήγορα και εύκολα. 

Ας δεχθούμε όλα αυτά ως πρώτη σύσταση και ας πάμε ένα βήμα παρακάτω…

Όπως διαβάζω σε σχετικό σημείωμα: «Σε πρώτη φάση, το προϊόν που έχει αναπτυχθεί είναι το Mantis Startup Evaluator. 

To Mantis Strartup Evaluator είναι ένα υψηλής ποιότητας εργαλείο αξιολόγησης νεοφυών επιχειρήσεων που ως στόχο έχει να διακρίνει ποια από τα κατατεθειμένα επιχειρηματικά σχέδια ή εγχειρήματα σε ένα Venture Capital, έναν angel investor και ένα business incubator ή Accelerator, έχουν ιδιαίτερη αξία. 

Βασισμένο στη χρηματοοικονομική ανάλυση, στην ποσοτικοποίηση όλων των ποιοτικών μεταβλητών που περιέχει μια επιχειρηματική ιδέα και στη μείωση της αβεβαιότητας που έχουν οι νεοφυείς επιχειρήσεις σε νηπιακό στάδιο, χρησιμοποιεί ένα καινοτόμο σύστημα πολυκριτηριακής ανάλυσης που δημιουργεί μία κατάταξη (Ranking) των επιχειρηματικών σχεδίων για την επιλογή των βέλτιστων».

Αλλά, στην Mantis ο Χρήστος δεν είναι μόνος. Μαζί του, ο Μάνος Μιμής, ο Νίκος Ρεντζής και η Ολυμπία Τσιλιμίγκρα. Και οι 3 τελευταίοι, συνομήλικοι. Στα 24 χρόνια. 

Ο Μάνος Μιμής είναι απόφοιτος του τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και αυτή τη στιγμή συμμετέχει στην φοίτηση του εκπαιδευτικού προγράμματος MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα με τις σπουδές του ασχολήθηκε με την ανάπτυξη στρατηγικών για το e-marketing και το growth hacking . Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα σπουδών του πτυχίου του εργάστηκε στην εταιρία HUAWEI Technologies Co. Ltd ως Sales Representative. Αυτή τη στιγμή αποτελεί τον Chief Marketing Officer της εταιρίας Mantis Business Innovation, έχοντας ως ευθύνη τους τομείς της προώθησης, του μάρκετινγκ και των πωλήσεων της εταιρίας.

Ο Νίκος Ρεντζής είναι απόφοιτος της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Φοίτησε για ένα έτος στο Universidad de Jaen της Ισπανίας ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, όπου και ασχολήθηκε ανάπτυξη συστημάτων αξιολόγησης και μοντέλων λήψης αποφάσεων. Στο παρελθόν και παράλληλα με τις σπουδές του, έχει εργαστεί στο τμήμα πωλήσεων του Ομίλου Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (OTE) ως Sales Executive, σε πολυχώρο αναψυχής στο νησί της Θάσου ως Merchandise Manager και στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (NBG bank) ως Back-office Assistant. Από τον Μάρτιο του 2017 ασχολείται με την Επιχειρησιακή Έρευνα συνεισφέροντας στην βελτίωση των πολυκριτηριακών συστημάτων που αναπτύσσει η Mantis Business Innovation. Αυτή τη στιγμή είναι ο Operations Manager της εταιρίας και ασχολείται και με την οργάνωση και τον έλεγχο των λειτουργιών της εταιρίας.

Η Ολγα Τσιλιμίγκρα είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά με ειδίκευση στον τομέα των Πληροφοριακών Συστημάτων, όπως επίσης και υποψήφιο πιστοποιημένο μέλος του επαγγελματικού προγράμματος μεταπτυχιακού επιπέδου, certified systemic analyst professional (CSAP) του πανεπιστημίου Πειραιά. Αυτή τη στιγμή είναι ο ΙΤ Manager της εταιρίας Mantis Business Innovation και ασχολείται με την αρχιτεκτονική ανάπτυξη του συστήματος αξιολόγησης της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Κατσαπλιάς

Πω-πω φθόνος και χολή, χοχοχο... Μην ξεχνάμε ότι η αριστεία είναι ρετσινιά, ε κακομοίρηδες!!!!

ef

Οτι πεις Χρηστο

CEO

Στην Ελλάδα αμέσως μετά τις σπουδές? Ακούτε τι λέτε?

CEO

CEO με 0 χρόνια ένσημα... ΙΤ manager μόλις έχεις βγει από το Πολυτεχνείο. Ο μαγικός κόσμος της ελληνικής startup σκηνής

Ωχ, κατάλαβα...

Άλλος ένας Εντερπρενερ με ΕΣΠΑ...

Κόνδορας

Τί τεράστιες μπούρδες μας γράφετε, ρε παιδιά...? Ενα άρθρο γεμάτο κλισέ και φανφάρες για "αποδεδειγμένες ηγετικές ικανότητες". Προφανως είναι διαφημιστική καταχώρηση, γραμμενη απο τους ιδιους τους ενδιαφερομενους. Δεν διάβασα πουθενα για υπαρχοντες πελατες, συνεργατες, αγορες... Και κατι εκ πειρας (απο εναν "παλιο" στις μπιζνες) για τους 25χρονους startupers: τις ηγετικες ικανοτητες δεν τις αποδεικνυεις στην Egg αλλα στην πιατσα, οταν φας πολλες σφαλιαρες στην αγορα κ χρειαστει να βρεις λυσεις ή να ξαναστηθεις ορθιος. Μεχρι τοτε, να ειστε ταπεινοι, και να δουλευετε σα σκυλισ, χωρις φανφαρες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

aristos

Ο πρώτος χρόνος του έτους βρίσκει τον «Αρίστο» του Γιώργου Παπαγεωργίου -έπειτα από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων και τίτλους βραβείων- στη σκηνή του Θεάτρου Άνεσις

thelockers

Η Γκουενταλίνα Καραγιάννη -μια νέα και δραστήρια επιχειρηματίας, είναι η δημιουργός μιας υπηρεσίας για την ασφάλεια προσωπικών αντικειμένων, στο κέντρο της Αθήνας

papaspyrou

Η δημοσιογράφος Σταυρούλα Παπασπύρου φτιάχνει με πρώτη ύλη τα ντοκουμέντα των συνεντεύξεων της ένα δοκίμιο για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία και τους συγγραφείς που η ίδια εδώ πάνω από 30 χρόνια συνάντησε, γνώρισε, συνομίλησε και έγραψε στο βιβλίο της «Χωρίς Μικρόφωνο»

12-prigipises

Ο σχεδιαστής Δημήτρης Ντάσιος και η εικαστικός Ιωάννα Παρασκευά ενώνουν τη μόδα και την τέχνη παρουσιάζοντας 12 γλυπτές γυναικείες φιγούρες στον εκθεσιακό χώρο της Εvripides Art Gallery

xristougenna-me-jazz

Σε δύο Jazzy Christmas συναντήσεις Παραμονή & Ανήμερα των Χριστουγέννων στο Gazarte παρουσιάζονται η Αλέκα Κανελλίδου με το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή

doxiadis

«Ονόμασα την αφήγησή μου μυθιστορία γιατί γράφοντας κατάλαβα ότι η ανάπλαση των περασμένων δεν στηρίζεται μόνο στη μνήμη, μα και στη φαντασία, μια φαντασία ενεργή, που μπορεί να ανασκαλεύει τα συναισθήματα χωρίς όμως να ψεύδεται για τα γεγονότα». Ο Απόστολος Δοξιάδης εξιστορεί τη ζωή του από τα πρώτα παιδικά χρόνια μέχρι την ενηλικίωση. Στο επίκεντρο της αφήγησης βάζει την πολιτική, την παρατήρηση, το βίωμα και αργότερα την πράξη