Εκπαιδεύοντας on line κοινωνικούς επιχειρηματίες!

Εκπαιδεύοντας on line κοινωνικούς επιχειρηματίες!

Το Impact Hub Athens θα «τρέξει» ένα ταχύρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, το οποίο μπορεί να παρακολουθήσει ο ενδιαφερόμενος όπου και αν βρίσκεται

«Ξεκίνα τη δική σου Κοινωνική Επιχείρηση σε 9 Online Μαθήματα». Η προτροπή έρχεται από το Impact Hub Athens. Το τελευταίο παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο, ταχύρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, το οποίο μπορεί να παρακολουθήσει ο ενδιαφερόμενος όπου και αν βρίσκεται - και κυρίως από τον χώρο που ζει και εργάζεται. Κύριος δωρητής του προγράμματος είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Ειδικότερα, το Do Business, Do It Yourself - Online είναι ένα διαδικτυακό σεμινάριο, το οποίο σχεδιάστηκε με στόχο να προσφέρει σε νέους και μελλοντικούς κοινωνικούς επιχειρηματίες τα βασικά εφόδια προκειμένου αφενός να κατανοήσουν την έννοια, τη δυναμική και τις προκλήσεις της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας σήμερα, αφετέρου να μπορέσουν να σχεδιάσουν τη δική τους κοινωνική επιχείρηση. 

Σε διάρκεια 9 εβδομάδων καλύπτονται τα βασικά βήματα για τη μετατροπή μιας ιδέας με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο, σε επιχειρηματική πρωτοβουλία. Η ενδεικτική ροή του προγράμματος έχει ως εξής: Η συνολική διάρκεια ορίζεται σε 9 εβδομάδες. Το πρόγραμμα απαιτεί σχετική απασχόληση 4-6 ωρών ανά εβδομάδα (εκπαιδευτικό εργαστήριο, ασκήσεις προετοιμασίας και εξάσκησης). Οι παραδόσεις γίνονται στα ελληνικά, ενώ η βιβλιογραφία και άλλο εκπαιδευτικό υλικό είναι διαθέσιμο στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

Μετά την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του μαθήματος, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να: αντιλαμβάνονται και αναγνωρίζουν τις βασικές έννοιες της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, να κατανοούν το πεδίο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, να αναπτύσσουν βιώσιμες και καινοτόμες λύσεις απέναντι σε μεγαλύτερες ή μικρότερες κοινωνικές προκλήσεις, να αναπτύσσουν επιχειρηματικά μοντέλα, να καταρτίζουν σχέδια επικοινωνίας και marketing, να κατανοούν το νομικό πλαίσιο των κοινωνικών επιχειρήσεων και άλλων δομών με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο και να μετρούν και να αξιολογούν τον κοινωνικό αντίκτυπο της πρωτοβουλίας τους. 

Το μάθημα ακολουθεί τη λογική της ανοιχτής και εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης δίνοντας στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να παρακολουθούν το μάθημα στο δικό τους χρόνο και χώρο, αλλά ταυτόχρονα να διαδρούν τόσο με τον συντονιστή, όσο και με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.Η μεθοδολογία διδασκαλίας συνδυάζει ένα μείγμα μελέτης υλικού, συμμετοχής σε διαδικτυακές συζητήσεις και γραπτών εργασιών. 

Κάθε ενότητα περιλαμβάνει υλικό προς μελέτη, συμμετοχή σε συζητήσεις με αφορμή τη θεματική και μια γραπτή εργασία στην οποία ο κάθε συμμετέχων θα λαμβάνει ξεχωριστά σχόλια. 

Το υλικό εμπλουτίζεται από βιντεοδιαλέξεις εξειδικευμένων επαγγελματιών σε συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα, ενώ η διάδραση με τον συντονιστή περιλαμβάνει και ατομικές συναντήσεις (1 κάθε εβδομάδα) με τους συμμετέχοντες. Το σεμινάριο ολοκληρώνεται με δύο συναντήσεις με φυσική παρουσία (μια στη μέση και μια στο τέλος) καθώς και μια τελική εργασία που συμπυκνώνει τα βήματα ανάπτυξης μιας κοινωνικής επιχείρησης.

Info
Περισσότερα: athens.impacthub.net
Τα μαθήματα ξεκινούν στις: 16 Οκτωβρίου. To κόστος συμμετοχής έχει ορισθεί σε 120€, ενώ χορηγείται και βεβαίωση παρακολούθησης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

anemistes

Η Κατερίνα Πολέμη, τραγουδοποιός και συνθέτις της νεότερης γενιάς καλλιτεχνών, συμμετέχει στην πρώτη βραδιά του Anemi Festival, μιας μουσικής συνάντησης στην Χώρα της Φολέγανδρου

the-greek-sandal

Ο Νικόλας Μίνογλου μπορεί να είναι περήφανος για τις επιδόσεις της επιχειρηματικής δραστηριότητας του καθώς κατάφερε να κάνει ηγέτη της online αγοράς παπουτσιών το myshoe.gr αλλά και διεθνή φίρμα τα χειροποίητα Ancient Greek Sandals

eptalofos

Μια ετικέτα πάνω σε ένα λευκό κρασί (από την κοσμοπολίτικη ποικιλία Chardonnay) –Επτάλοφος- μπορεί να είναι αφορμή για να ξετυλιχθεί μπροστά στον επισκέπτη όλη η διαδρομή ενός ιστορικού κτήματος της Αττικής

artists-book

Σημαντικά εικαστικά έργα υπό μορφή βιβλίου, τίτλοι και τόποι όπου σημαντικοί καλλιτέχνες χρησιμοποιούν το βιβλίο ως αυτούσιο και αυτόνομο έργο τέχνης, παρουσιάζονται στην έκθεση «Το βιβλίο ως έργο τέχνης - Αrtist’ s books από τα χρόνια του ΄60» στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων υπό το πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου»