Εκδρομή στην ορεινή Αχαΐα με παιδιά

Εκδρομή στην ορεινή Αχαΐα με παιδιά

Αχαϊκό Χωριό, Καλάβρυτα, Ζαρούχλα για σαββατοκύριακο κανείς;

Εκδρομή στην ορεινή Αχαΐα με παιδιά
Ο φετινός χειμώνας ήταν πράγματι ο πιο «χειμωνιάτικος» από όλους τους προηγούμενους που θυμάμαι - και έχει συνεχιστεί και τον Μάρτιο. Και αν έχετε παιδιά, σίγουρα θα έχετε ταλαιπωρηθεί και πολύ από τις ιώσεις που μας κουβάλησε. Αν έχετε όμως ενδιαφερθεί να διαβάσετε ένα post για «εκδρομή στην ορεινή Αχαΐα με παιδιά», σημαίνει ότι δεν σας πτοούν το κρύο και οι ιώσεις, και δεν ακούτε τις σειρήνες που λενε «πού πας με τα παιδιά με τέτοιο κρύο!».

Επιλογή 1η:
Ιδανικός προορισμός για οικογένειες, ακόμα και πολυπληθείς (όπως εμείς) ή παρέες με παιδιά, το Αχαϊκό χωριό πάνω από τον Άγιο Παντελεήμονα στο Αίγιο. Είναι ένα συγκρότημα με ξύλινα σπιτάκια, φάρμα, λίμνη, δραστηριότητες βουνού για παιδιά και ταβέρνα. Είναι πλήρως αυτόνομο ενεργειακά και αυτάρκες και ο εμπνευστής του έχει γνήσια οικολογική συνείδηση. Τα παιδιά μπορούν να αρμέξουν τα ζώα, να μαζέψουν τα αυγά και να κάνουν χίλια δυο πράγματα σε ένα απολύτως ασφαλές περιβάλλον. Κοντινή εκδρομή από εκεί είναι η Πλατανιώτισσα, η εκκλησία μέσα στον Πλάτανο σε ένα υπέροχο τοπίο με τρεχούμενα νερά (έχει και δύο ταβέρνες που θα μπορέσετε να φάτε). 

Κλείσιμο
Μπορείτε, επίσης, να πάτε στο μουσειακό συγκρότημα υδροκίνησης στην Εφταπίτα, όπου τα παιδιά μπορούν να δουν τη λειτουργία του νερόμυλου και να κάνουν και άλλες δραστηριότητες μέσα στο μουσείο και όλοι μαζί να απολαύσετε μια βόλτα δίπλα στο Μεγανίτη. Φεύγοντας για Αθήνα, αν βολέψει το πρόγραμμά σας, φάτε σουβλάκια στο Αίγιο! Θεωρούνται από τα καλύτερα της Ελλάδας και όχι αδίκως!

Επιλογή 2η:
Πανέμορφη εκδρομή στη φύση όλο τον χρόνο, ο οδοντωτός που συνδέει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα, μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού. Η Ζαχλωρού δεν έχει καταλύματα που μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλες οικογένειες. Είναι -αυτό που αποκαλώ εγώ- «ζευγαρομέρος». Τα Καλάβρυτα όμως έχουν! 

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει η βόλτα στη Ζαχλωρού. Μπορείτε να περπατήσετε παράλληλα με τις γραμμές αν τα παιδιά είναι λίγο μεγαλύτερα ή ακόμα και να ανεβείτε μέχρι το Μέγα Σπήλαιο. Άλλωστε, ο σταθμός αυτός εξυπηρετούσε τους προσκυνητές πριν φτιαχτεί ο δρόμος. Αν τα παιδιά είναι στο μάρσιπο ή το καρότσι, πηγαίνετε καλύτερα με το αυτοκίνητο! Μετά μπορείτε να φάτε στις ταβέρνες δίπλα στον σταθμό του οδοντωτού. 

Τα Καλάβρυτα είναι άνετο μέρος για εκδρομή με παιδιά. Έχει πεζοδρόμους και πλατείες, και ευρύχωρες ταβέρνες στην περίπτωση που βρέχει συνέχεια! Επισκεφτείτε το αρχοντικό της Παλαιολογίνας μέσα στα Καλάβρυτα και αν ο καιρός το επιτρέπει, τον τόπο Θυσίας (του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος). Σημειωτέον ότι και στη Ζαχλωρού, ακολουθώντας τις γραμμές του οδοντωτού προς τα Καλάβρυτα, υπάρχει ένας ακόμα τόπος θυσίας Ζαχλωριτών που εκτέλεσαν οι Γερμανοί στον δρόμο τους για τα Καλάβρυτα.  

Αν είστε με αυτοκίνητο, από τα Καλάβρυτα μπορείτε να επισκεφτείτε τη Μονή Αγίας Λαύρας, το Σπήλαιο Λιμνών (αν βρέχει, δεν ενδείκνυται για παιδιά, καθώς μέσα γλιστράει) και τις πηγές του Αροανίου (Πλανητέρο). Εκεί μπορείτε να φάτε, καθώς υπάρχουν πολλά εστιατόρια που σερβίρουν, μεταξύ άλλων, πέστροφα (για μωρά σούπα πέστροφας αλεσμένη δεν είναι άσχημη ιδέα!).

Επιλογή 3η:
Η Ζαρούχλα είναι πλέον δημοφιλής προορισμός για σαββατοκύριακο. Πολλοί την μπερδεύουν με τη Ζαχλωρού! Η Ζαρούχλα έχει πολλούς ξενώνες που είναι για οικογένειες και έχει και ένα καφέ κοντά σε ένα ποταμάκι που θα αρέσει πολύ στα παιδιά σας. Εμάς στους μεγάλους άρεσε γιατί έπαιζε ωραία μουσική! 

Από τη Ζαρούχλα, μπορείτε να κάνετε εκδρομή στη λίμνη Τσιβλού, αν ο καιρός το επιτρέπει, και να φάτε σε μία από τις δύο ταβέρνες που έχει εκεί κοντά. Αν βρέχει, μην επιχειρήσετε να κατεβείτε κοντά στη λίμνη. Το πιθανότερο είναι να κολλήσετε, όπως εμείς, στη λάσπη, κι αν είστε πολύ επίμονοι, μπορεί και να «κάψετε» το δίσκο του αυτοκινήτου. Αν ταξιδεύετε με βρέφος που θηλάζει, αυτό δεν θα αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση που τα παιδιά είναι μεγαλύτερα! Η εκδρομή στα Ύδατα της Στυγός δεν ενδείκνυται αν τα παιδιά είναι μικρά, γιατί περιλαμβάνει ανηφορική πεζοπορία τουλάχιστον δύο ωρών!

Γυρίζοντας προς την Αθήνα, μπορείτε να κάνετε παράκαμψη και να περάσετε από το οροπέδιο του Φενεού και τη λίμνη Δόξα, για άλλη μια γερή δόση υπέροχης φύσης! Αλλά η ορεινή Κορινθία είναι από μόνη της μεγάλη ιστορία και θα σας πρότεινα να την αφήσετε για την επόμενη φορά!

Για ακόμα περισσότερες ιδέες για ταξίδια και βόλτες με παιδιά, επισκεφτείτε το mamakitasite.wordpress.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης