Μια πλατφόρμα συνταξιδιωτών

Μια πλατφόρμα συνταξιδιωτών

Ο Φίλιππος Λουκάς είναι ο δημιουργός μιας ελεύθερης διαδικτυακής πλατφόρμας για εύρεση κατάλληλων συνταξιδιωτών. Δεν είναι site γνωριμιών

Μια πλατφόρμα συνταξιδιωτών
Ο Φίλιππος Λουκάς γεννήθηκε στη Βιέννη από Αυστριακή μητέρα και Έλληνα πατέρα. Η οικογένειά του μετακόμισε στην Αθήνα το 1981 και ο ίδιος γράφτηκε στη δεύτερη τάξη του δημοτικού της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Με το γερμανικό απολυτήριο λυκείου γύρισε το 1992 στη Βιέννη για πανεπιστημιακές σπουδές: από το 1992 έως το 1995 στη Νομική Σχολή και από το 1995 έως το 1999 στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Επικοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Βιέννης.

Ο ίδιος εμπνεύστηκε το
twoxtravel.com. Πρόκειται για «ένα κοινωνικό δίκτυο το οποίο απευθύνεται σε μελλοντικούς ταξιδιώτες που μόνοι τους, σαν ζευγάρι ή σαν γκρουπ θέλουν να εξερευνήσουν τον κόσμο. Στόχος μας είναι η επιτυχής εύρεση ιδανικών ατόμων για το τέλειο ταξίδι και μαζί η μείωση του κόστους. Ο χρήστης μπορεί με την ενεργοποίηση διαφορετικών φίλτρων (πχ. αν κάποιος ταξιδεύει με παιδιά, τον προορισμό και τους λόγους και τα κίνητρα του ταξιδιού) να βρει τον καταλληλότερο συνταξιδιώτη», σχολιάζει.


Κλείσιμο

Η διαδικασία εγγραφής στο site είναι δωρεάν, ιδιαίτερα απλή και γίνεται μέσω λογαριασμού facebook ή μέσω του προσωπικού e-mail. Επιλέγετε το όνομά σας, ανεβάζετε φωτογραφίες, αν θέλετε, και έπειτα δημιουργείτε και περιγράφετε το τέλειο σας ταξιδιωτικό σχέδιο με λίγα εύκολα βήματα. «Έχετε υπόψιν σας, ότι προφίλ με φωτογραφίες τραβούν πιο εύκολα την προσοχή και έχουν καλύτερη ανταπόκριση», επισημαίνει ο Φίλιππος.

Υπάρχουν δύο είδη ταξιδιωτικού σχεδίου που κάποιος μπορεί να καταχωρήσει στο site. «Το ένα είναι με συγκεκριμένες ημερομηνίες, το άλλο χωρίς. Το χωρίς θεωρείται το ταξίδι των ονείρων σας και παραμένει ορατό στην ροή σχεδίων που θα βλέπετε μόλις έχετε ολοκληρώσει την διαδικασία εγγραφής. Εδώ επίσης θα βρείτε, μεταξύ των διαφόρων φίλτρων για την πιο εύκολη εύρεση των ταξιδιών που σας ενδιαφέρουν, και ένα κουμπί Smart Travel Matching. Πίσω από αυτό κρύβεται ο αλγόριθμός μας. Αυτός υπολογίζοντας τα στοιχεία που δώσατε πριν, βρίσκει το προφίλ το οποίο, σαν ιδέα, πλησιάζει πιο πολύ στο δικό σας. Πλέον δεν σας σταμάτα τίποτα από το να κατακτήσετε τον κόσμο και να ζήσετε μία περιπέτεια αξέχαστη με την κατάλληλη παρέα. Είναι μόνο ένα μήνυμα μακριά» προσθέτει ο ίδιος για την πλατφόρμα του.



Όσο για το πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτή, μας λέει χαρακτηριστικά: «Η προ Ολυμπιακών Αγώνων εποχή υποσχόταν πολλά για την Αθήνα και έτσι αποφάσισα να ενεργοποιηθώ επαγγελματικά στην Ελλάδα. Θυμάμαι την Αθήνα τότε να σφύζει από κόσμο σαν κι εμένα, με το ένα πόδι εδώ και με το άλλο σε άλλη χώρα, με πολλές ιδέες και μεγάλες ελπίδες για μια επαγγελματική σταδιοδρομία στην Ελλάδα. Η έλευση της οικονομικής κρίσης σε συνδυασμό με την ήδη περίπλοκη ελληνική πραγματικότητα, προσγείωσε απότομα πολλά όνειρα.

»Δημιουργήθηκαν όμως παράλληλα διαφορετικές συνθήκες και μαζί -εκτός από ανησυχία και ρίσκα- και ευκαιρίες για ένα καινούργιο ξεκίνημα. Προώθησε αρκετούς σε καινούργιες απροσδόκητες καριέρες και διαφορετικούς τρόπους σκέψης. Η δική μου ήταν ίδρυση του twoxtravel.com. Ωστόσο, κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί ότι μία κοινή περιπέτεια μπορεί να δέσει τους ανθρώπους με διαφορετικούς τρόπους. Η Ελλάδα, σαν σημαντικός παγκόσμιος τουριστικός προορισμός με το άρτια εκπαιδευμένο της ανθρώπινο δυναμικό και αχρησιμοποίητο άφθονο ταλέντο, με διευκόλυνε στην απόφαση μου για ένα καινούργιο ξεκίνημα εδώ. Όνειρο για μένα, ένα παγκόσμιο, ελληνικό, κοινωνικό δίκτυο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης