Οι τέσσερις ταινίες που γίνονται σειρές μέσα στο φθινόπωρο

Οι τέσσερις ταινίες που γίνονται σειρές μέσα στο φθινόπωρο

Ετοιμαστείτε να δείτε τους κεντρικούς ήρωες τεσσάρων ταινιών που άφησαν το στίγμα τους στον κινηματογράφο να μεταφέρονται στη μικρή οθόνη

Οι τέσσερις ταινίες που γίνονται σειρές μέσα στο φθινόπωρο
“I'm too old for this shit” («είμαι πολύ μεγάλος για αυτές τις μ******ς»): την ατάκα του Ρότζερ Μέρτοου από το Φονικό όπλο σκέφτονται μάλλον τα αφεντικά των αμερικανικών τηλεοπτικών καναλιών που όταν βλέπουν πάνω στο γραφείο τους μία πρόταση για σειρά με πρωτότυπο σενάριο σκέφτονται ότι θέλουν να αποφύγουν το μεγάλο ρίσκο. Έτσι, στρέφονται σε πιο σίγουρες λύσεις για τις νέες σειρές που σκοπεύουν να κλείσουν. Η πρώτη εναλλακτική είναι το σενάριο της σειράς
να βασίζεται σε ένα βιβλίο - και μάλιστα best seller. Η δεύτερη είναι η σειρά να αποτελεί spin-off κάποιας άλλης ή remake μία παλαιότερης. Και η τρίτη είναι οι σειρές που βασίζονται σε ταινίες. Όχι ότι η τελευταία αποτελεί μονόδρομο προς την επιτυχία. Απλά θυμηθείτε το Minority report
και το Rush hour από την προηγούμενη σεζόν, τα οποία πήγαν άκλαυτα.
Κλείσιμο

Όπως και να έχει, για την καινούργια σεζόν έχουν ψηθεί ήδη τέσσερα reboots ταινιών, οι περισσότερες εκ των οποίων άφησαν το δικό τους στίγμα στον κινηματογράφο. Ας τις δούμε αναλυτικά.

Lethal Weapon



Η νέα σειρά του Fox έχει πολύ δύσκολο έργο μπροστά της. Και αυτό γιατί στηρίζεται σε μία σειρά ταινιών που επέβαλε τους δικούς της κανόνες σε ό,τι αποκαλούμε buddy movies. Στις ταινίες, ο γυαλίζει-το-μάτι-μου-και-δεν-είμαι-καλά Μάρτιν Ριγκς (Μελ Γκίμπσον) τοποθετείται ως συνεργάτης στο πλευρό του ήσυχου οικογενειάρχη Ρότζερ Μέρτοου (Ντάνι Γκλόβερ), ο οποίος περιμένει ήσυχα-ήσυχα τη συνταξιοδότησή του αποφεύγοντας τις μεγάλες συγκινήσεις, αφού είναι πια πολύ μεγάλος για αυτές τις μ*****ς (“too old for this shit”). Το μείγμα είναι εκρηκτικό.

Στην τηλεοπτική σειρά, τον ρόλο του Ριγκς αναλαμβάνει ο Κλέιν Κρόφορντ, ενώ τον ρόλο του Μέρτοου υποδύεται ο Ντέιμον Γουέιανς. Το 90% της επιτυχίας (ή της αποτυχίας) της σειράς θα εξαρτηθεί από αυτούς τους δύο, τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και στη μεταξύ τους χημεία. Για τον Γουέιανς έχω ένα καλό προαίσθημα. Για τον Κρόφορντ... θα δείξει. Πολύ δύσκολα πάντως να φτάσει τη δουλειά του Γκίμπσον στον ρόλο του Ριγκς. Επίσης, από τους χαρακτήρες της σειράς θα λείπει ο Λίο Γκέτζ (Τζο Πέσι), ο φαφλατάς μάρτυρας που δεν ξεκόλλησε ποτέ από το πρωταγωνιστικό δίδυμο μετά το πρώτο sequel της ταινίας. Οκ, οκ, αυτό είναι απώλεια.

Πρεμιέρα: 21 Σεπτεμβρίου
Κανάλι: Fox

The Exorcist



Σαράντα τρία χρόνια μετά την πρεμιέρα της πρώτης ταινίας, ο Εξορκιστής επιστρέφει, αυτή τη φορά στη μικρή οθόνη. Μην περιμένετε, βέβαια, και πολλά κοινά στοιχεία με το πρωτότυπο: ούτε την οικογένεια ΜακΝίλ ούτε τον πάτερ Κάρας - μόνο ο βασικός κορμός, η μουσική και ο τίτλος φαίνεται να έχουν μείνει τα ίδια. Στη νέα σειρά, ο πάτερ Τόμας Ορτέγκα (Αλφόνσο Χερέρα) ανακαλύπτει ότι η ανησυχία της Άντζελα Ρανς (στον ρόλο της, η οσκαρική Τζίνα Ντέιβις) ότι κάτι δεν πάει καλά με τη μεγάλη της κόρη, Κάθριν, είναι βάσιμες και οφείλονται στην παρουσία μίας δαιμονικής οντότητας.

Έτσι, απευθύνεται στον πάτερ Μάρκους Μπρέναν (Μπεν Ντάνιελς), έναν έμπειρο Ναΐτη Ιππότη που εκπαιδεύτηκε από το Βατικανό για να πολεμά το κακό. Οι δυο τους θα προσπαθήσουν να στείλουν πίσω στην κόλαση τον δαίμονα που έχει καταλάβει την Κάθριν, αλλά όπως θα θυμάστε και από τις ταινίες, αυτό δεν είναι κάτι εύκολο. Ο Εξορκιστής είναι ένας ακόμα σταθμός στον πειραματισμό που έχει επιδοθεί η αμερικανική τηλεόραση με το θρησκευτικό στοιχείο. Μόνο φέτος έχουν προβληθεί μεταξύ άλλων σε αυτό το πεδίο το Lucifer, το Preacher, το Outcast και το Damien.

Πρεμιέρα: 23 Σεπτεμβρίου
Κανάλι: Fox

Training day



Τα μαθήματα... διαφθοράς συνεχίζονται. Η σειρά ξεκινά 15 χρόνια μετά τα γεγονότα της ομότιτλης ταινίας στην οποία πρωταγωνίστησαν οι Ντένζελ Ουάσινγκτον (η ερμηνεία του τού χάρισε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου) και Ίθαν Χοκ (προτάθηκε για Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου). O ιδεαλιστής ρούκι αστυνομικός Κάιλ Κρεγκ (Τζάστιν Κόρνγουελ) γίνεται εκπαιδευόμενος του Φρανκ Ρουρκ (Μπιλ Πάξτον), ενός έμπειρου, αλλά διεφθαρμένου ντετέκτιβ, με σκοπό να τον κατασκοπεύσει. Ωστόσο, καθώς ο τελευταίος αρχίζει να δείχνει στον άπειρο συνάδελφό του πώς γίνεται η δουλειά στους δρόμους, οι δυο τους θα σχηματίσουν μία συμμαχία που θα αλλάξει τις ζωές τους.

Πέραν από τον Μπιλ Πάξτον, που αν κρίνουμε από το ελάχιστο δείγμα του τρέιλερ έχει κάνει αρκετά καλή δουλειά μπροστά στις κάμερες (για κάποιον λόγο μου θυμίζει τον Κρίστιαν Σλέιτερ στο Mr Robot), πλεονέκτημα για τη σειρά αποτελεί και ο Αντουάν Φουκουά, ο σκηνοθέτης της αρχικής ταινίας, ο οποίος συμμετέχει ως παραγωγός και σκηνοθέτης στη νέα σειρά.

Πρεμιέρα: Τελευταίο τρίμηνο 2016
Κανάλι: CBS

Frequency



Είναι να αναρωτιέται κανείς αν τα αμερικανικά κανάλια έχουν καταφέρει να κάνουν reboot σε όλες τις επιτυχημένες ταινίες και πλέον στρέφονται σε αυτές μικρότερου βεληνεκούς. Έτσι θα εξηγούνταν η απόφαση του The CW να παραγγείλει μία σειρά που στηρίζεται στη Φονική συχνότητα, την ταινία που προβλήθηκε το 2000 με πρωταγωνιστές τους Τζιμ Καβίζελ και Ντένις Κουέιντ, η οποία ούτε έσπασε τα ταμεία ούτε δημιούργησε μία μεγάλη κοινότητα fans έστω και εκ των υστέρων.

Στη νέα σειρά η ντετέκτιβ Ράιμι (Πέιτον Λιστ) διαπιστώνει προς μεγάλη της έκπληξη ότι μπορεί να επικοινωνήσει μέσω CB με τον -επίσης ντετέκτιβ- πατέρα της (Ράιλι Σμιθ), ο οποίος ωστόσο πέθανε πριν από 20 χρόνια. Οι δυο τους αρχίζουν να συνεργάζονται πάνω σε μία άλυτη υπόθεση δολοφονίας στο παρελθόν, κάτι που θα προκαλέσει ένα ντόμινο εξελίξεων που θα φτάσουν μέχρι και τη σύγχρονη εποχή. Εδώ, πάντως, κρατάμε μικρό καλάθι.

Πρεμιέρα: 5 Οκτωβρίου
Κανάλι: The CW

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης