Πέντε σειρές με (όχι και τόσο ενδεδειγμένες) θρησκευτικές αναφορές

Πέντε σειρές με (όχι και τόσο ενδεδειγμένες) θρησκευτικές αναφορές

Τον τελευταίο καιρό έχουν προβληθεί (ή έχουν προγραμματιστεί να προβληθούν) σειρές με μία μάλλον αιρετική ανάγνωση της θρησκείας. Ξεχωρίσαμε πέντε από αυτές και σας τις παρουσιάζουμε

Πέντε σειρές με (όχι και τόσο ενδεδειγμένες) θρησκευτικές αναφορές
Κάπως την έχουν δει εκεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και δημιουργούν τελευταία σειρές με άφθονες θρησκευτικές αναφορές. Και όταν λέμε «θρησκευτικές αναφορές», εννοούμε κυρίως τη σκοτεινή πλευρά της θρησκείας: δαιμονισμοί, αποδράσεις από την κόλαση, έλευση του Αντίχριστου στη γη και ούτω καθεξής. Βασική αιτία είναι η στροφή των παραγωγών στα κόμικς, που έχουν αποδειχτεί πραγματικό χρυσωρυχείο. Είναι χαρακτηριστικό πως τέσσερις στις πέντε σειρές που περιλάβαμε στη λίστα μας βασίζονται σε «χάρτινους» ήρωες. Ας δούμε όμως και τις πέντε σειρές πιο αναλυτικά.

Constantine

Κλείσιμο


Ήταν ένα από τα πολυαναμενόμενα (τουλάχιστον για τους λάτρεις των κόμικς) πρότζεκτ της προηγούμενης σεζόν. Και μία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις, μια και κόπηκε μετά από μόλις 13 επεισόδια, μια και το NBC αποφάσισε να μην του δώσει άλλη ευκαιρία. Η σειρά ήταν εμπνευσμένη από το κόμικ
Hellblazer της Vertigo/DC και ακολουθούσε τη ζωή του αμαρτωλού Τζον Κόνσταντιν, ενός Βρετανού εξορκιστή και ειδικού του μεταφυσικού που κυνηγά τους δαίμονες που ανεβαίνουν από την κόλαση στη γη. Στον κεντρικό ρόλο ο εξαιρετικός, φλεγματικός Ματ Ράιαν, ο οποίος μετά την ακύρωση της σειράς έκανε μία guest εμφάνιση στο Arrow, το οποίο επίσης βασίζεται σε κόμικ της DC.

Lucifer



Η σειρά βασίζεται στον ομώνυμο χαρακτήρα που εμπνεύστηκε ο Νιλ Γκέιμαν για τη σειρά κόμικς The Sandman της Vertigo/DC. Ο Εωσφόρος (Τομ Έλις) βαρέθηκε να συναναστρέφεται αμαρτωλούς στην κόλαση και έτσι είπε να ανέβει στην… πηγή. Εγκαθίσταται στο Λος Άντζελες και ξεκινά μία νέα καριέρα ως ο πετυχημένος ιδιοκτήτης του κλαμπ Lux, κάνοντας μεγάλη ζωή ανάμεσα στους θνητούς, μέχρι που μία γνωστή του δολοφονείται μπροστά στα μάτια του. Έτσι, αναλαμβάνει δράση για να βρει ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την αποτρόπαια πράξη και συνεργάζεται με την αστυνομία - μία συνεργασία που πρόκειται να συνεχιστεί και στον υπόλοιπο κύκλο, όχι πάντα προς ικανοποίηση της ντετέκτιβ Κλόι Ντάνσερ (Λόρεν Τζέρμαν). Παράλληλα, οι Ουρανοί βρίσκονται σε αναστάτωση από αυτήν την πράξη του Εωσφόρου και ο άγγελος Amenadiel προσπαθεί επιτακτικά να του αλλάξει γνώμη. Περιττό να πούμε ότι η σειρά συνάντησε προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις ανάμεσα στην κοινότητα των θεοσεβούμενων Αμερικανών, με κυριότερο παράδειγμα τη χριστιανική οργάνωση One Million Moms να καλεί σε μποϊκοτάζ τόσο της σειράς, όσο και όσων εταιρειών διαφημίζονται σε αυτή.

Preacher



Ενόψει της πρεμιέρας που έχει ανακοινωθεί για την Κυριακή 22 Μαΐου, το AMC πρόβαλε τον πιλότο του Preacher στο ετήσιο φεστιβάλ SXSW του Τέξας πριν από περίπου ενάμιση μήνα, κάνοντας τους θεατές να παραμιλούν! Η σειρά βασίζεται στο ομότιτλο κόμικ της Vertigo/DC και παρακολουθεί έναν βαριεστημένο, κυνικό ιερέα, τον Τζέσε Κάστερ (Ντόμινικ Κούπερ), ο οποίος καταλαμβάνεται από ένα υπερφυσικό πλάσμα που ονομάζεται Genesis, απόγονο ενός αγγέλου και ενός δαίμονα. Κατά το συμβάν ισοπεδώνεται η εκκλησία του Κάστερ και σκοτώνονται όλοι οι πιστοί. Τώρα, ο Κάστερ αναζητά τον Θεό που εγκατέλειψε τον Παράδεισο μόλις γεννήθηκε ο Genesis, αλλά και την αλήθεια για τις καινούργιες του δυνάμεις ταξιδεύοντας σε ολόκληρη τη χώρα μαζί με την πρώην του, Τούλιπ, και τον Κάσιντι, έναν Ιρλανδό αλκοολικό βρικόλακα αναζητώντας τον Θεό, ο οποίος έχει εξαφανιστεί.

Outcast



Το δεύτερο μέλος του νέου «κύματος» σειρών με υπερφυσικό περιεχόμενο υπογράφεται από τον δημιουργό του The Walking Dead, Ρόμπερτ Κίρκμαν, επομένως μόνο από αυτό μπορείτε να καταλάβετε τι μας περιμένει. Η σειρά ακολουθεί τη ζωή του Κάιλ Μπαρνς (Πάτρικ Φούγκιτ), ενός νέου που είχε δαιμονιστεί όταν ήταν παιδί. Τώρα, ως ενήλικος, προσπαθεί να βρει τις απαντήσεις στα ερωτήματά του, αλλά αυτό που ξεσκεπάζει μπορεί να σημάνει το τέλος της ζωής στη γη. Και αν ακούγεται πολύ δυσοίωνο, πού να δείτε και τη σειρά, η οποία έχει μέσα άφθονους εξορκισμούς, πολλοί από τους οποίους δεν καταλήγουν και ιδιαίτερα ευχάριστα για το θύμα (αν αναλογιστείτε ότι συνοδεύουν έναν μαρτυρικό θάνατο). Η σειρά κάνει πρεμιέρα στις 3 Ιουνίου στο Fox.

Damien



Η Προφητεία είναι ένα άκρως ανατριχιαστικό θρίλερ που σκηνοθέτησε πριν από 40 χρόνια ο Ρίτσαρντ Ντόνερ (Σούπερμαν, Φονικό όπλο) με πρωταγωνιστή τον Γκρέγκορι Πεκ και διηγούταν τη ζωή του Ντάμιεν Θορν, του γιου του Αμερικανού πρέσβη (Πεκ) στην Ιταλία, ο οποίος συνδέθηκε με μυστηριώδεις θανάτους και με την υποψία ότι ήταν η ενσάρκωση του Αντίχριστου (το concept ενέπνευσε και τους Τέρι Πράτσετ και Νιλ Γκέιμαν για να γράψουν το ισοπεδωτικά αστείο Good omens). Η επιτυχία της ταινίας οδήγησε σε τρία sequels, ένα remake, τρία ντοκιμαντέρ και έναν αποτυχημένο πιλότο ομότιτλης σειράς στο Fox το 1995. Το franchise επανήλθε δριμύτερο φέτος, με τη σειρά Damien, στην οποία ο ομώνυμος ήρωας έχει τριανταρίσει και ακολουθεί πια καριέρα φωτογράφου, έχοντας αποτινάξει το σατανικό του παρελθόν. Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι που θέλουν να επανέλθει στον… διαβολικό δρόμο.

Και αν δεν σας αρκούν όλα τα παραπάνω, ετοιμαστείτε και για τη μεταφορά του Εξορκιστή στην τηλεόραση, καθώς το Fox παρήγγειλε ήδη έναν πιλότο, με πρωταγωνίστρια την Τζίνα Ντέιβις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης