Τέσσερις διασκεδαστικές σειρές για να παρακολουθήσεις πριν τη νέα σεζόν

Τέσσερις διασκεδαστικές σειρές για να παρακολουθήσεις πριν τη νέα σεζόν

Τέσσερις σειρές με μικρή και μέση διάρκεια που έκαναν φέτος πρεμιέρα και θα σε βοηθήσουν να καλύψεις το κενό μέχρι την έναρξη της νέας σεζόν

Τέσσερις διασκεδαστικές σειρές για να παρακολουθήσεις πριν τη νέα σεζόν
Η νέα σεζόν βρίσκεται πολύ κοντά μας και όπως και κάθε χρόνο περιμένουμε στη μικρή οθόνη τόσο νέες παραγωγές όσο και τους καινούργιους κύκλους σειρών που μας έχουν ήδη κερδίσει. Μέχρι να γίνει αυτό, ωστόσο, μεσολαβεί περίπου ένας μήνας. Τι μπορείτε να κάνετε για να καλύψετε αυτή την αναμονή; Σας προτείνουμε τέσσερις σειρές της προηγούμενης σεζόν που έχουν έντονο το στοιχείο της διασκέδασης, χωρίς βαθυστόχαστα νοήματα (είναι ακόμα καλοκαίρι, άλλωστε, ας είμαστε λίγο χαλαροί) και με μικρή ή μέση διάρκεια (μια και η σειρά της λίστας με τη μεγαλύτερη διάρκεια αποτελείται από μόλις 13 επεισόδια).

Stranger things

Κλείσιμο


Η απόλυτη έκπληξη του καλοκαιριού δημιουργήθηκε από ένα δίδυμο, τους αδελφούς Ντάφερ
, που ως τώρα είχε ισχνή παρουσία στα τηλεοπτικά/κινηματογραφικά δρώμενα - κάτι που σίγουρα πρόκειται να αλλάξει σύντομα. Πίσω στα θρυλικά ‘80s, η κυβέρνηση τα κάνει θάλασσα με ένα πείραμα, απελευθερώνοντας σε μία μικρή επαρχιακή πόλη ένα τέρας που προέρχεται από μία άλλη διάσταση. Το πρώτο θύμα είναι ο 12χρονος Γουίλ Μπάιερς, ο οποίος εξαφανίζεται στον δρόμο για το σπίτι του - κάτι που κάνει τους κατοίκους να ξεσηκωθούν για να τον βρουν. Την ίδια στιγμή κάνει την εμφάνισή της ένα κορίτσι που φαίνεται να αποτελεί κλειδί για ολόκληρη την ιστορία.

Η σειρά έχει ένα σωρό αναφορές σε έργα των Στίβεν Κινγκ, Στίβεν Σπίλμπεργκ, Τζον Κάρπεντερ και άλλων από τη δεκαετία του 1980, μία πολύ «σφιχτή» ιστορία που θα σε κρατήσει καθηλωμένο, αλλά και ένα εξαιρετικό καστ. Στον ρόλο της αλλόφρονος μητέρας του Γουίλ δεσπόζει η Γουινόνα Ράιντερ, η οποία καταφέρνει να βγει από την αφάνεια έπειτα από πολύ καιρό. Όλα τα λεφτά, ωστόσο, είναι οι δωδεκάχρονοι που αποτελούν την παρέα του Γουίλ και προσπαθούν με κάθε τρόπο να βρουν το φιλαράκι τους, και ιδιαίτερα η μυστηριώδης Έντεκα, την οποία υποδύεται με απόλυτη μαεστρία η Μίλι Μπόμπι Μπράουν. Ένα καινούργιο αστέρι γεννήθηκε! Η σειρά του Netflix αποτελείται από οκτώ μόλις επεισόδια και μπορείς να την παρακολουθήσεις χωρίς να περιμένεις τον δεύτερο κύκλο (περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση για την ανανέωση της σειράς, κάτι που μάλλον συνιστά τυπική διαδικασία), μια και δεν έχει κανένα δραματικό cliffhanger.

Preacher



Η αλήθεια είναι ότι αμφιταλαντεύομαι λίγο ως προς το αν θα έπρεπε να βάλω αυτή την παραγωγή σε μία λίστα με σειρές που πρέπει κάποιος να δει. Το Preacher αντλεί αρκετό υλικό από την ομώνυμη σειρά κόμικς των Γκαρθ Ένις και Στίβ Ντίλον (οι οποίοι συμμετέχουν στη σειρά ως συμπαραγωγοί), η οποία σε κερδίζει με το χιούμορ της - αρκεί να έχεις περιθώρια ανοχής στη βλασφημία.

Έχει πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες: τον κήρυκα Τζέσε Κάστερ (Ντόμινικ Κούπερ) που καταλαμβάνεται από την Τζένεσις μία υπερφυσική οντότητα -καρπό του έρωτα μεταξύ ενός αγγέλου και ενός δαίμονα- και μπορεί να επιβάλλει τη βούλησή του στους άλλους. Την πρώην του κήρυκα, Τούλιπ (ασύλληπτη Ρουθ Νέγκα), που δεν ανταποκρίνεται σε κανένα από τα πρότυπα του ασθενούς φύλου· τουναντίον, μάλιστα. Η τύπισσα μπορεί να καταρρίψει μόνη της ολόκληρο ελικόπτερο... Τον Κάσιντι, έναν Ιρλανδό αλκοολικό βρικόλακα (Τζόζεφ Γκίλγκαν) με μία άκρως αυθεντική και φιλική προσωπικότητα. Και όλους τους δεύτερους ρόλους της άκρως προβληματικής πόλης του Άνβιλ… Έχει επίσης ένα πολύ καλό πρώτο και ένα πολύ καλό δέκατο επεισόδιο. Αλλά έχει και σενάριο που βαλτώνει πού και πού, ενώ διηγείται το πώς εκτυλίσσεται η ιστορία μετά την κατάληψη του κήρυκα από την Τζένεσις. Ο πρώτος κύκλος αποτελείται από δέκα επεισόδια, ενώ η σειρά ανανεώθηκε και για δεύτερη σεζόν.

Lucifer



Ο Πρίγκιπας του Σκότους βαρέθηκε να βασανίζει αμαρτωλούς στην κόλαση και είπε να μετακομίσει στην Πόλη των Αγγέλων για μόνιμες διακοπές! Στο Λος Άντζελες έχει υιοθετήσει ένα γνώριμο ονοματεπώνυμο (Lucifer Morningstar ή ελληνιστί Εωσφόρος Αυγερινός), διατηρεί ένα από τα πιο hot κλαμπ της πόλης και στις ελεύθερες ώρες του λύνει εγκλήματα για λογαριασμό της αστυνομίας, μια και με αυτόν τον τρόπο ανακαλύπτει από πρώτο χέρι περισσότερα πράγματα για την ανθρώπινη φύση, αλλά και κάνει παρέα με την αστυνόμο Κλόι Ντέκερ (Λόρεν Τζέρμαν), τη μόνη γυναίκα που φαίνεται να έχει ανοσία στην ακαταμάχητη γοητεία του.

Η σειρά στηρίζεται χαλαρά, χαλαρότατα στη σειρά κόμικς The Sandman της Vertigo/DC που υπέγραψε το τρομερό παιδί του fantasy, Νιλ Γκέιμαν - και αρκετές ατάκες της τηλεοπτικής σειράς προέρχονται από αυτό το υλικό. Από εκεί και πέρα όμως, το Lucifer θυμίζει πάρα πολύ Californication (ο κεντρικός ήρωας είναι αθεράπευτος γυναικάς και στις δύο σειρές, οι οποίες έχουν κοινό δημιουργό τον Τομ Καπίνος), αλλά και ολίγον CSI (το όνομα του Τζέρι Μπρουκχάιμερ φιγουράρει στη λίστα των παραγωγών) ως προς τον εντοπισμό του εγκληματία σε κάθε επεισόδιο. Υπέρτατο ατού της σειράς (η δεύτερη σεζόν της οποίας ξεκινά στις 19 Σεπτεμβρίου), ο ιδιαίτερα χαρισματικός Τομ Έλις. Ο δεύτερος κύκλος θα αποτελείται όπως και ο πρώτος από 13 επεισόδια.

Ash vs Evil Dead



Κυρίες και κύριοι, την προσοχή σας παρακαλώ! Αυτή η σειρά αφορά κατά 90% τους λάτρεις του cult και δη των ταινιών Evil Dead, οι οποίες πριν από 30 και βάλε χρόνια έβαλαν στον κινηματογραφικό χάρτη τον σκηνοθέτη Σαμ Ράιμι (ήταν μόλις 20 χρονών όταν σκηνοθέτησε την πρώτη ταινία της τριλογίας), αλλά και τη φευγάτη φυσιογνωμία του Μπρους Κάμπελ. Αν, πάλι, είστε στο υπόλοιπο 10%, καλώς ήλθατε και εσείς σε ένα απίστευτο γαϊτανάκι splatter, χιούμορ και καφρίλας - εκ μέρους του κεντρικού ήρωα, Ας Γουίλιαμς (Κάμπελ).

Η σειρά ξεκινά 30 χρόνια μετά τα τερατώδη περιστατικά που συνέβησαν στη μικρή εξοχική καλύβα στο δάσος που στοίχισε τη ζωή στην αδελφή και τους φίλους του Ας. Ο τελευταίος είναι πια ένας 50άρης που εργάζεται σε ένα τοπικό υπερκατάστημα. Παρά τα χρόνια του, δεν έχει βάλει μυαλό και μία νύχτα που ήταν λιώμα από τον μπάφο αρχίζει πάλι να διαβάζει από το Βιβλίο των Νεκρών, καλώντας και πάλι τους δαίμονες στη γη! Και άντε τώρα να ξεμπερδέψει… Ο πρώτος κύκλος αποτελείται από μόλις 10 ημίωρα επεισόδια, όπως άλλωστε και ο δεύτερος κύκλος, ο οποίος θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Οκτωβρίου (λίγα επεισόδια - και καλά!).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης