Όταν τα γεύματα γίνονται πίτες
Όταν τα γεύματα γίνονται πίτες
Η Νίκη και η Ελπίδα ανοίγουν φύλλο στην οδό Αμερικής και «χορταίνουν» το Κολωνάκι
«Κάνετε πίτα με κεφτεδάκια;», ήταν η ερώτηση του νεαρού που μπήκε μέσα στο μαγαζί. «Κάνουμε οποιοδήποτε γεύμα, πίτα», απάντησε με χαμόγελο η Νίκη. Η Νίκη Κατσιμπήρη
Δύο γυναίκες με καταγωγή από το Αίγιο, 30 χρόνια φίλες, άμεσες με τον κόσμο, με χιούμορ και μεράκι στο νέο εγχείρημα, ανοίγουν μαζί με τους συνεργάτες τους φύλλο όλη μέρα και χορταίνουν το Κολωνάκι. Όλα γίνονται μέσα σε αυτό το «ανοιχτό εργαστήριο»: από την πρώτη σταγόνα του ελαιόλαδου, το επίμονο ζύμωμα των φρέσκων υλικών μέχρι το τελικό ψήσιμο. Και κάπως έτσι δημιουργούνται οι πεντανόστιμες πίτες-γεύματα. Δοκιμάσαμε την πίτα «πρωινό» με αυγά και μπέικον, την εξαιρετική συνταγή με κοτόπουλο με κάρυ, αλλά και το ιδιαίτερο μίγμα κιμαδόπιτας.
, πρώην οικονομολόγος με πέρασμα από τον τράπεζικό τομέα και η Ελπίδα Λημναίου που έχει πολυετή εμπειρία στον χώρο της εστίασης, έχουν ανοίξει εδώ και ένα χρόνο ένα πρωτοποριακό εργαστήριο παραγωγής πιτών, το Pie Works στην οδό Αμερικής 16, λίγα μέτρα από εκεί που τελειώνει ο γνωστός πεζόδρομος της Βαλαωρίτου. Δύο γυναίκες με καταγωγή από το Αίγιο, 30 χρόνια φίλες, άμεσες με τον κόσμο, με χιούμορ και μεράκι στο νέο εγχείρημα, ανοίγουν μαζί με τους συνεργάτες τους φύλλο όλη μέρα και χορταίνουν το Κολωνάκι. Όλα γίνονται μέσα σε αυτό το «ανοιχτό εργαστήριο»: από την πρώτη σταγόνα του ελαιόλαδου, το επίμονο ζύμωμα των φρέσκων υλικών μέχρι το τελικό ψήσιμο. Και κάπως έτσι δημιουργούνται οι πεντανόστιμες πίτες-γεύματα. Δοκιμάσαμε την πίτα «πρωινό» με αυγά και μπέικον, την εξαιρετική συνταγή με κοτόπουλο με κάρυ, αλλά και το ιδιαίτερο μίγμα κιμαδόπιτας.
«Θέλαμε να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό, μία ωραία γέμιση, τραγανό φύλλο σε ένα χώρο καθαρό και 'διάφανο', εξού και το ανοιχτό παρασκευαστήριο», μας λέει η Νίκη και σημειώνει πως «σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να αγγίξουμε τις εξαιρετικές παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς, αλλά να δημιουργήσουμε κάτι ελεύθερο». Όπως υπογραμμίζει, «βάζουμε τη γέμιση που γεννάει η φαντασία μας και πλέον ο κόσμος περνάει καθημερινά και μας ρωτάει αν έχουμε φτιάξει κάτι νέο».
Όση ώρα δοκιμάζαμε τις νοστιμιές της Νίκης και της Ελπίδας, κόσμος από τα διπλανά γραφεία έμπαινε και έβγαινε, ενώ το delivery στα πέριξ του Κολωνακίου έδινε και έπαιρνε. «Πλέον ο κόσμος περιμένει πάντα κάτι νέο από εμάς», λέει η Νίκη, και χαμογελώντας μου επισημαίνει ότι «φτιάχνουμε και εποχιακές πίτες. Ας πούμε τα Χριστούγεννα βάζουμε γέμιση γαλοπούλας, ενώ πριν την περίοδο του Πάσχα δοκιμάζουμε νηστίσιμες συνταγές». Προφανώς, μπορείτε να γευτείτε και πιο «συντηρητικές» πίτες, όπως τυρόπιτα και σπανακόπιτα.
Όση ώρα δοκιμάζαμε τις νοστιμιές της Νίκης και της Ελπίδας, κόσμος από τα διπλανά γραφεία έμπαινε και έβγαινε, ενώ το delivery στα πέριξ του Κολωνακίου έδινε και έπαιρνε. «Πλέον ο κόσμος περιμένει πάντα κάτι νέο από εμάς», λέει η Νίκη, και χαμογελώντας μου επισημαίνει ότι «φτιάχνουμε και εποχιακές πίτες. Ας πούμε τα Χριστούγεννα βάζουμε γέμιση γαλοπούλας, ενώ πριν την περίοδο του Πάσχα δοκιμάζουμε νηστίσιμες συνταγές». Προφανώς, μπορείτε να γευτείτε και πιο «συντηρητικές» πίτες, όπως τυρόπιτα και σπανακόπιτα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα