Τα βρετανικά κόμματα γίνονται Οίκοι στο Game of Thrones!

Τα βρετανικά κόμματα γίνονται Οίκοι στο Game of Thrones!

Μία εταιρεία design έφτιαξε νέα λογότυπα για τα κυριότερα κόμματα της Βρετανίας, τα οποία παραπέμπουν στο… Γουέστερος

Τα βρετανικά κόμματα γίνονται Οίκοι στο Game of Thrones!
Για να γράψει τα βιβλία της σειράς “A song of ice and fire”, στα οποία βασίζεται η τηλεοπτική σειρά “Game of thrones”, ο Τζορτζ Μάρτιν άντλησε πολλά στοιχεία από τη βρετανική ιστορία - και ιδιαίτερα από την περίοδο του Πολέμου των Ρόδων. Ήρθε πια η στιγμή να κινηθούμε σε αντίθετη κατεύθυνση. Ενόψει των βρετανικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο μήνα, η εταιρεία design αποφάσισε να μεταφέρει τα επτά μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα στο… Γουέστερος και να τα μετατρέψει σε ισχυρούς Οίκους (πάντα υπό το όνομα των ηγετών τους και όχι με τα «ξενέρωτα» ονόματα «Συντηρητικοί», «Φιλελεύθεροι», «Εργατικοί» και άλλα που συναντούμε στην πραγματική ζωή), δίνοντάς τους οικόσημα, χαρακτηριστικά χρώματα και μότο. Καλωσορίσατε, στο Γουεστμίντερος - όπως πολύ εύστοχα αναφέρει ο “Independent”.

Οίκος Κάμερον



Αφορά ασφαλώς τους Συντηρητικούς, οι οποίοι αυτή τη στιγμή κυβερνούν τη χώρα μαζί με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες. Στο οικόσημο των Συντηρητικών απεικονίζεται ένα δέντρο με πράσινα φύλλα (εμπνευσμένο από το πραγματικό logo) σε φόντο που αποτελείται από αποχρώσεις του μπλε. Το σύνθημα του Οίκου είναι «Ένας Τόρι πληρώνει πάντα τα χρέη του» και είναι σαφώς επηρεασμένο από το ανεπίσημο μότο των Λάννιστερ «Ένας Λάννιστερ πληρώνει πάντα τα χρέη του (και για να μην ξεχνιόμαστε, το επίσημο σύνθημα του ισχυρού Οίκου του Γουέστερος είναι «Ακούστε τον βρυχηθμό μου»).
Κλείσιμο

Οίκος Μίλιμπαντ



Πρόκειται για τους Εργατικούς, τη νυν αξιωματική αντιπολίτευση. Το οικόσημο είναι ένα ρόδο (Το οποίο η Moo εμπνεύστηκε από το πραγματικό logo) μπροστά από δύο διασταυρωμένα σπαθιά σε φόντο που αποτελείται από αποχρώσεις του κόκκινου. Το σύνθημα είναι «Αδερφοί στα όπλα», με προφανή αναφορά στους αδελφούς Μίλιμπαντ, οι οποίοι διεκδίκησαν την προεδρία του κόμματος το 2010 (για να κερδίσει τελικά ο Εντ Μίλιμπαντ).

Οίκος Κλεγκ



Το οικόσημο των Φιλελεύθερων Δημοκρατών -του junior partner του κυβερνητικού συνασπισμού- θυμίζει λίγο από Αυτοκρατορική Γερμανία: Ένας αετός με υψωμένα τα φτερά και ένα στέμμα πάνω από το κεφάλι του, σε φόντο που αποτελείται από αποχρώσεις του κίτρινου. Το σύνθημα είναι “Kingmaker” (το οποίο παραπέμπει επίσης σε έναν ισχυρό παίκτη του Πολέμου των Ρόδων, τον κόμη του Γουόργουικ Ρίτσαρντ Νέβιλ), καθώς οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες βοήθησαν στον σχηματισμό της απερχόμενης κυβέρνησης.

Οίκος Φάρατζ



Το Κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) έχει ένα μάλλον… εχθρικό οικόσημο! Απεικονίζει μία κλειστή πόρτα ενισχυμένη με σιδεριά και μία ευμεγέθη κλειδαριά -η οποία φέρνει λίγο σε καταρρακτή θύρα κάστρου- σε φόντο με αποχρώσεις του μοβ. Το σύνθημα «Κλείστε τις θύρες» προφανώς μας προϊδεάζει για την εξωτερική πολιτική που προτείνει το ξενοφοβικό κόμμα.

Οίκος Μπένετ



Πηγαίνοντας στα λιγότερο αναγνωρίσιμα κόμματα για τους Ελληνες, συναντάμε τους Πράσινους της Νάταλι Μπένετ. Το logo είναι πάλι λίγο copy-paste του πραγματικού: μία γη περιστοιχισμένη κατά τα 2/3 της από 12 λόγχες σε φόντο από αποχρώσεις του πράσινου. Το σύνθημα εδώ έρχεται σε άμεση αντιπαράθεση με το αντίστοιχο των Σταρκ: «Η άνοιξη έρχεται».

Οίκος Στέρτζον



Η Σκωτία ήταν σημείο αναφοράς φέτος στη Βρετανία εξαιτίας του περιβόητου δημοψηφίσματος που την έφερε πολύ κοντά στην ανεξαρτησία (αλλά τελικά δεν…). Το οικόσημο του Σκωτσέζικου Εθνικιστικού Κόμματος συνδυάζει -όπως το πραγματικό logo- τη σημαία της Σκωτίας με το εθνικό της λουλούδι (το γαϊδουράγκαθο) σε μαύρο φόντο. Αν βέβαια πρόσθεταν και το εθνικό της ζώο, τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέροντα (οι Σκωτσέζοι έχουν επιλέξει τον μονόκερο…). Σύνθημα του Οίκου, «Η βασίλισσα πέρα από το Τείχος».

Οίκος Γουντ



Το Κόμμα της Ουαλίας (Πλάιντ Κάμρυ) που προωθεί την ανεξαρτησία της Ουαλίας έχει μακράν το πιο cool οικόσημο: έναν κίτρινο δράκο με ουρά που καταλήγει σε ασφόδελο σε φόντο από αποχρώσεις του πρασίνου. Σύνθημα του Οίκου; Τι άλλο, από το «Μητέρα των Δράκων» για την ηγέτιδά του Λιάν Γουντ!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης