Στα χέρια μας το Lexus CT200h!

Στα χέρια μας το Lexus CT200h!

Το μικρότερο αυτοκίνητο της Lexus έχει όλα τα χαρακτηριστικά πολυτέλειας και τεχνολογίας των μεγαλύτερων μοντέλων της και η βασική του τιμή είναι στα 28.500 ευρώ!

Στα χέρια μας το Lexus CT200h!
Η Lexus είναι μια ιδιαίτερη εταιρία. Όχι μόνο επειδή αποτελεί την πολυτελή αδελφή της Toyota και έναν αξιόλογο αντίπαλο των γερμανικών premium εταιριών, αλλά κι επειδή είναι η μόνη εταιρία στον κόσμο που έχει περισσότερα υβριδικά μοντέλα, παρά συμβατικά. Τώρα όμως ήρθε η ώρα η Lexus εκτός από,,, μούρη, να πουλήσει και μερικά αυτοκίνητα και να φέρει φρέσκο ζεστό χρήμα στα ταμεία!
Για την Ελλάδα οι άνθρωποι της Lexus ποντάρουν σε δύο βασικές κατηγορίες αγοραστών: αυτούς που έχουν μικρή οικογένεια και θέλουν ένα πολυτελές αυτοκίνητο και σε αυτούς που έχουν ήδη ένα μεγάλο premium αυτοκίνητο και θέλουν και ένα μικρότερο, ανάλογου κύρους, για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Όπως και να ‘χει, το CT 200h είναι ένα υβριδικό Lexus που κοστίζει μόλις 28.500 ευρώ και αυτή η πρόταση από μόνη της είναι ιδιαίτερα ελκυστική!

Όπως πρέπει
Κλείσιμο
Η εξωτερική του εμφάνιση φανερώνει ότι αυτό είναι ένα γνήσιο Lexus: σπορ και δυναμικό εξωτερικά, πολυτελές και σοβαρό εσωτερικά. Επίσης, η ποιότητα των υλικών και της κατασκευής, όπως διαπιστώσαμε στην Πορτογαλία, και η λίστα εξοπλισμού δεν αφήνουν περιθώριο αμφισβήτησης: αυτό είναι ένα πραγματικό Lexus!
Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι η καρδιά του CT 200h, το υβριδικό σύστημα, είναι δανεισμένο από την Toyota και πιο συγκεκριμένα από τα Prius και Auris HSD. Το σύστημα του βενζινοκινητήρα 1,8 lt με ισχύ 99 PS και του ηλεκτροκινητήρα με μέγιστη ισχύ 82 PS αποδίδει και στο CT 200h 136 PS συνδυασμένης ισχύος, όμως οι ρυθμίσεις του είναι προσαρμοσμένες από τους μηχανικούς της Lexus.
Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, αφού εκτός από τις καλές επιδόσεις (0-100 km/h σε 10,3 sec. Τελική ταχύτητα 180 km/h), το CT 200h διακρίνεται σε έναν ακόμη τομέα: είναι το πιο καθαρό αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης στον κόσμο! Και όταν λέμε το πιο καθαρό, δεν εννοούμε μόνο σε εκπομπές CO2 (μόλις 87 g/km, που συνεπάγεται απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας), αλλά και σε άλλου είδους βλαβερούς για το περιβάλλον ρύπους. Και για να συμπληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο το οικολογικό του προφίλ, οι Ιάπωνες το κατασκευάζουν χρησιμοποιώντας πολλά οικολογικά υλικά (όπως π.χ. μπαμπού στα ηχεία).

Όσον αφορά τη συμπεριφορά στον δρόμο, το CT 200h είναι το ίδιο καλό με τα άλλα πισωκίνητα ή τετρακίνητα Lexus! Χάρη στην προηγμένη του ανάρτηση, με διπλά ψαλίδια πίσω, το πολύ γρήγορο τιμόνι, το χαμηλό κέντρου βάρους κ.ά. καταφέρνει να χαρίζει οδηγική απόλαυση ανώτερη αυτής που σου προσφέρει ένα Prius ή ένα Auris HSD. Επίσης, έχει εξαιρετική ποιότητα κύλισης και καλή ηχομόνωση. Μοναδική παραφωνία αποτελεί ο έντονος ήχος του κινητήρα όταν αυτός πιέζεται.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας:
1.798 cc
Ισχύς: 136 PS / 5.200 rpm
Ροπή:   14,5 kgm / 2.800-4.400 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο: Συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (VCT)
Τελική ταχύτητα: 180 km/h
Επιτάχυνση 0-100km: 10,3 sec
Μικτή κατανάλωση (/100km): 3,7 lt
Εκπομπές CO2: 87 g/km
Βάρος: 1370 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.320/1.765/1.430mm
Χώρος αποσκευών:  375 lt
Τέλη Κυκλοφορίας: 0€
Τιμή: από 28.500 ευρώ








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης