Προσιτό σύστημα προειδοποίησης πρόσκρουσης!

Προσιτό σύστημα προειδοποίησης πρόσκρουσης!

Μέχρι και πριν από δύο περίπου χρόνια τα συστήματα που σε προειδοποιούν όταν υπάρχει κίνδυνος πρόσκρουσης υπήρχαν μόνο στα πολύ ακριβά αυτοκίνητα. Μόλις πέρυσι κάποιοι κατασκευαστές, όπως η Volvo, έφεραν αυτήν την τεχνολογία πιο κοντά στο μέσο οδηγό τοποθετώντας την σε πιο προσιτά αυτοκίνητα. Και τώρα...

Προσιτό σύστημα προειδοποίησης πρόσκρουσης!
Μέχρι και πριν από δύο περίπου χρόνια τα συστήματα που σε προειδοποιούν όταν υπάρχει κίνδυνος πρόσκρουσης υπήρχαν μόνο στα πολύ ακριβά αυτοκίνητα. Μόλις πέρυσι κάποιοι κατασκευαστές, όπως η Volvo, έφεραν αυτήν την τεχνολογία πιο κοντά στο μέσο οδηγό τοποθετώντας την σε πιο προσιτά αυτοκίνητα. Και τώρα η General Motors ανοίγει τον δρόμο για υιοθέτηση αυτής της τεχνολογίας σε όλα τα αυτοκίνητα!

Οι Αμερικάνοι τοποθέτησαν το σύστημα προειδοποίησης πρόσκρουσης στη λίστα προαιρετικού εξοπλισμού του μοντέλου GMC Terrain και το επιπρόσθετο κόστος που πρέπει να πληρώσει κάποιος για να το αποκτήσει είναι μόλις 250 δολάρια!

Κλείσιμο
Το σύστημα της GM διαθέτει μια κάμερα υψηλής ανάλυσης η οποία «σκανάρει» τον δρόμο και τις λωρίδες κυκλοφορίας. Σε περίπτωση που το σύστημα εντοπίσει αλλαγή πορείας χωρίς φλας ή κρίνει ότι επίκειται σύγκρουση με το εμπρόσθιο όχημα, ειδοποιεί τον οδηγό με οπτικό κι ακουστικό σήμα. Επίσης, το σύστημα μπορεί να ετοιμάσει το αυτοκίνητο για απότομα φρενάρισμα πανικού.
Το πολύ χαμηλό κόστος του συστήματος προειδοποίησης της GM δημιουργεί προσδοκίες  για τοποθέτησή του και σε φθηνότερα αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης