Volvo on Call: Αλλα... κόλπα!

Volvo on Call: Αλλα... κόλπα!

Πλησιάζει η μέρα που το αυτοκίνητο θα παίρνει από μόνο του πρωτοβουλίες και θα μας βοηθά να κοινωνικοποιηθούμε…

Volvo on Call: Αλλα... κόλπα!
Volvo σημαίνει κυλώ, πρόκειται για όνομα που η SKF είχε δώσει σε ένα επικυκλικό γρανάζι προτού πειστεί να δημιουργήσει εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων. Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα μάθαμε στο μουσείο της Volvo που επισκεφτήκαμε στο Γκέτεμποργκ. Βλέποντας τα πρώτα σασί από ξύλο, τους κινητήρες Penta αλλά και τα μαχητικά Grippen με κινητήρες Volvo πήραμε μια γεύση από το πάθος των κατασκευαστών. Για να μείνει, όμως, ζωντανή μια αυτοκινητοβιομηχανία, εκτός από πάθος, χρειάζεται και όραμα. Αυτό ακριβώς είναι και το Volvo Connectivity, το οποίο μας ανέλυσαν οι μηχανικοί της εταιρείας.

Πρώτα απ’ όλα υπάρχει δωρεάν εφαρμογή Volvo on Call στο App store αλλά και στο Android Market μέσω της οποίας μπορείτε να παρακολουθείτε από απόσταση βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου. Μπορείτε π.χ. να το κλειδώσετε ή να το ξεκλειδώσετε. Αν δεν το βρίσκετε, μπορείτε να το εντοπίσετε ενεργοποιώντας ηχητικά και οπτικά σήματα ή με χρήση GPS.
Οι άνθρωποι της Volvo τόνισαν κατηγορηματικά κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ότι δεν πρόκειται για μια ακόμη μοδάτη εφαρμογή αλλά για το πρώτο και βασικό βήμα «συνδεσιμότητας» με το αυτοκίνητο.
Κλείσιμο
Μέσα από το Volvo on Call ο οδηγός μπορεί να βρει οποιαδήποτε από τις διαδρομές που ακολούθησε το αυτοκίνητο τις προηγούμενες 40 μέρες αλλά και να παρακολουθήσει βασικές λειτουργίες του. Ολα αυτά μπορούν να τυπωθούν ή να αποθηκευτούν σε φύλλο Excel.

Το ίδιο το αυτοκίνητο γνωρίζει πότε θα χρειαστεί service και μπορεί εφόσον έχετε κοινοποιημένο το εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα να πάρει πρωτοβουλία και να κλείσει ραντεβού στο πλησιέστερο συνεργείο αποστέλλοντας ταυτόχρονα λίστα με τις εργασίες που θα χρειαστεί.
Για τους «κοινωνικοποιημένους» που αρέσκονται σε τιτιβίσματα αλλά και αναρτήσεις στο Facebook, το Volvo Connectivity σας ενημερώνει αν κάποιος «φίλος» βρίσκεται κοντά σας στον δρόμο.
Επιπλέον μπορείτε μέσω Bluetooth, εκτός από το να πραγματοποιήσετε τα τηλεφωνήματά σας, να ακούσετε τα αγαπημένα τραγούδια σας που έχετε αποθηκευμένα στο τηλέφωνο, χρησιμοποιώντας τη στερεοφωνική εγκατάσταση του αυτοκινήτου. Εννοείται ότι αν θέλετε ένα συγκεκριμένο τραγούδι, μπορείτε να το κατεβάσετε και να το ακούσετε απευθείας.

Το Volvo Connectivity δίνει στο αυτοκίνητο τη δυνατότητα να σας κλείσει τραπέζι σε εστιατόριο της αρέσκειάς σας ή να σας δώσει μια λίστα με τις προσφορές του παρακείμενου εμπορικού κέντρου.
Αν προσπαθήσουν να σας κλέψουν το αυτοκίνητο, θα λάβετε αμέσως σχετική ειδοποίηση μέσω SMS στο κινητό σας.
«Πρέπει παντού και πάντοτε να είσαι πλήρως δικτυωμένος - συνδεδεμένος» είναι το μότο που αποκαλύπτει τη λογική της Volvo για τα αυτοκίνητά της.

Ολα όσα περιγράψαμε παραπάνω δεν είναι πράγματα που θα έρθουν στο μέλλον, αλλά εφαρμογές που είναι διαθέσιμες σήμερα κι εμείς είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και να πιστοποιήσουμε τη λειτουργικότητά τους. Ζήσαμε έτσι μια ενδιαφέρουσα μέρα στο παρόν του μέλλοντός μας!




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης