Αποκάλυψη: Το νέο Citroen C4 (επίσημες φωτογραφίες)

Αποκάλυψη: Το νέο Citroen C4 (επίσημες φωτογραφίες)

Mε τόσους… παίχτες (όπως είναι τα νέα Opel Astra, VW Golf, Renault Megane, Toyota Auris κ.α.) να έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία και με το νέο Ford Focus να έρχεται από τις αρχές του νέου έτους, η ανανέωση για τον εκπρόσωπο της Citroen στα μικρομεσαία hatchback ήταν τουλάχιστον αναγκαία.

Αποκάλυψη: Το νέο Citroen C4 (επίσημες φωτογραφίες)
Με τόσους… παίχτες (όπως είναι τα νέα Opel Astra, VW Golf, Renault Megane, Toyota Auris κ.α.) να έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία και με το νέο Ford Focus να έρχεται από τις αρχές του νέου έτους, η ανανέωση για τον εκπρόσωπο της Citroen στα μικρομεσαία hatchback ήταν τουλάχιστον αναγκαία. Μία ανανέωση που, όπως βλέπετε από τις πρώτες φωτογραφίες που σας αποκαλύπτουμε, είναι ουσιαστική και ριζική καθώς ακολουθεί την σχεδίαση τoυ DS3 αποσπώντας κολακευτικά σχόλια.

Δεν μπορείς παρά να ομολογήσεις πως η εμφάνιση του νέου C4 είναι δελεαστική και αναμένεται να συγκινήσει ουκ ολίγους με την κόμπακτ γραμμή του και τις διαστάσεις να φτάνουν τα 4,33 m. Σε σχέση με το απερχόμενο C4, το αμάξωμα του νέου είναι κατά 5,5 cm μακρύτερο ενώ το πλάτος του φτάνει τα 1,79 m και το ύψος του τα 1,49 m. Σύμφωνα με την γαλλική εταιρία οι χώροι για τους επιβάτες έχουν αυξηθεί ενώ ενδεικτικά αναφέρεται η διόγκωση του πορτμπαγκάζ στα 408 lt (από 326 του τωρινού C4).

Κλείσιμο
Ριζική είναι η αλλαγή και στο εσωτερικό παραπέμποντας ευθέως στο DS3 αλλά και στο επερχόμενο DS4 που θα δούμε το 2011. Η όψη του ταμπλό εκπέμπει την φινέτσα της γαλλικής εταιρίας που έχουμε δει στα τελευταία της μοντέλα ενώ θεωρείται βέβαιο πως θα δούμε πολλές από τις καινοτομίες στον τεχνολογικό εξοπλισμό του νέου C4. Για την ώρα η Citroen δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τα τεχνικά στοιχεία του νέου της μοντέλου αλλά εκτιμάται πως η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τους γνωστούς ατμοσφαιρικούς (1.4 με 90 PS, 1,6 με 120 PS) και turbo κινητήρες (1,6 από 150 PS).

Αργότερα θα δούμε και ισχυρότερες εκδόσεις ενώ ίσως να υπάρξει και υβριδική πετρελαιοκίνητη έκδοση με το σύστημα e-HDi του ομίλου PSA. Το νέοC4 αναμένεται να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού, τον Οκτώβριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης