Ιταλική κυριαρχία στην Chrysler

Ιταλική κυριαρχία στην Chrysler

Συνεχίζει να αυξάνει το ποσοστό της στην Chryslet η Fiat Auto. Ετσι οι Ιταλοί αποκτούν ακόμα ένα 5% έχοντας πλέον στην κατοχή τους το 58,5% της Αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Το υπόλοιπο 41,5% του μετοχικού κεφαλαίου ανήκει στην VEBA. Η αύξηση αυτή προβλεπόταν μετά και από το τρίτο αποτέλεσμα...

Ιταλική κυριαρχία στην Chrysler
Συνεχίζει να αυξάνει το ποσοστό της στην Chryslet η Fiat Auto. Ετσι οι Ιταλοί αποκτούν ακόμα ένα 5% έχοντας πλέον στην κατοχή τους το 58,5% της Αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Το υπόλοιπο 41,5% του μετοχικού κεφαλαίου ανήκει στην VEBA. Η αύξηση αυτή προβλεπόταν μετά και από το τρίτο αποτέλεσμα αξιολόγησης απόδοσης (performance event). Η αύξηση αυτή θα ενεργοποιούνταν, εφόσον η εταιρεία έπιανε το θεμιτό -από τις αρχές της ΗΠΑ- «Οικολογικό Αποτέλεσμα» σε μοντέλο που θα παρήγαγε, ρίχνοντας παράλληλα και το μέσο όρο εκπομπής ρύπων της γκάμας της εταιρίεας!

Για την πραγματοποίηση του «Οικολογικού Αποτελέσματος» ήταν απαραίτητη η έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, ενός οχήματος το οποίο θα είχε αποδοτικότητα καυσίμου τουλάχιστον 40 μιλίων ανά γαλόνι και για το οποίο θα υπήρχε η δέσμευση της μαζικής παραγωγής.

Στα τέλη Δεκεμβρίου η Chrysler πέρασε με επιτυχία τη δοκιμασία εξοικονόμησης καυσίμων, με μία έκδοση προ-παραγωγής του Dodge Dart. Η εταιρεία δεσμεύτηκε απέναντι στις αρμόδιες αρχές των Η.Π.Α. να ξεκινήσει η διαδικασία παραγωγής αυτού οχήματος σε μονάδα παραγωγής με έδρα την Αμερική.

Κλείσιμο
«Η περαιτέρω απόκτηση ποσοστού 5% της Chrysler είναι ένα θεμελιώδες βήμα στην ολοκλήρωση της συγχώνευσης των δύο Ομίλων», δήλωσε ο Σέρτζιο Μαρκιόνε, CEO της FIAT S.p.A. και του Ομίλου Chrysler.

«Δουλέψαμε σκληρά τα τελευταία δυόμισι χρόνια για να πραγματοποιηθεί το Οικολογικό Αποτέλεσμα και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτήν την επιτυχία, καθώς είναι αποτέλεσμα της υπάρχουσας εμπιστοσύνης προς τη FIAT να παρουσιάσει αυτοκίνητα με καλύτερη απόδοση καυσίμου και μηχανές στην αγορά των Η.Π.Α. Η δέσμευση του Ομίλου στην οικολογική και βιώσιμη λειτουργία των οχημάτων, γεγονός που κάνει τη FIAT την αυτοκινητοβιομηχανία με τις καλύτερες οικολογικές επιδόσεις στην Ευρώπη, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής μας. Μαζί με την τεχνογνωσία της Chrysler, δημιουργήσαμε έναν ισχυρό, ανταγωνιστικό αυτοκινητικό Όμιλο με τεχνολογικές δυνατότητες, που αξιολογούνται μεταξύ των περισσότερο καινοτόμων σε παγκόσμιο επίπεδο» δήλωσε ο κ. Μαρκιόνε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης