GP Άμπου Ντάμπι: Ο Μπότας στην pole!

GP Άμπου Ντάμπι: Ο Μπότας στην pole!

Ο Φινλανδός με τη Mercedes πέτυχε τον καλύτερο χρόνο σήμερα στις κατατακτήριες δοκιμές. Δίπλα του εκκινεί αύριο ο Χάμιλτον. Απογοητευτικά αργές οι Ferrari και οι Red Bull.

GP Άμπου Ντάμπι:  Ο Μπότας στην pole!
Μια γλυκιά βραδιά με θερμοκρασία αέρα στους 24 βαθμούς Κελσίου και θερμοκρασία οδοστρώματος στους 30 βαθμούς Κελσίου ήταν η αποψινή στη Yas Marina Circuit.

Οι Mercedes έκαναν το 1-2 στις ελεύθερες δοκιμές δείχνοντας τις προθέσεις τους.
Το ξεκίνημα των κατατακτήριων δοκιμών βρήκε όλους τους οδηγούς να χρησιμοποιούν την πάρα πολύ μαλακή γόμα της Pirelli. Ταχύτερος όλων ήταν ο Βάλτερι Μπότας, η διαφορά του από τον πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον μόλις στα 35 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Στο ίδιο δέκατο και ο Ράικονεν με τη Ferrari. Από τη συνέχεια αποκλείστηκαν οι Sauber των Έρικσον, Βερλάιν, οι Toro Rosso των Χάρτλεϊ και Γκασλί και η Haas του Γκροζάν. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ παρακολουθούσε τους πρών συναθλητές του από τα πιτ της Mercedes. Ο Γερμανός στέφθηκε πρωταθλητής σ' αυτή την πίστα πέρυσι. Ο Μάσα είναι στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του αύριο θα εκκινήσει στο 269ο και τελευταίο GP.
Κλείσιμο



Με το ξεκίνημα του Q2 τελείωσαν τα ψέματα ο Χάμιλτον
πάτησε τέρμα με φρέσκια γόμα της Pirelli και έκανε τη διαφορά. Πίσω του οι Μπότας και Φέτελ στα τρία δέκατα. Ήταν σαφές πως ο πρωταθλητής δε σκόπευε να χαριστεί σε κανέναν. Στη δεύτερη προσπάθεια ο Μπότας βελτίωσε το χρόνο του μειώνοντας τη διαφορά στο δέκατο ενώ ο Χάμιλτον δεν ολοκλήρωσε το δικό του γύρο με τέρμα γκάζι καθώς άφησε στο 3ο μέρος της πίστας. Ο Φέτελ βελτίωσε μεν αλλά ελάχιστα ήταν σαφές πως η pole θα κριθεί ανάμεσα στους δυο οδηγούς της Mercedes. Εκτός της συνέχειας έμειναν η Williams του Στρολ, η Haas του Μάγκνουσεν, οι McLaren των Αλόνσο, Βαντούρν και η Renault του Σάινθ.



Στο Q3 ως συνήθως βρίσκονταν οι Mercedes, Ferrari, Red Bull,
ο Χούλκενμπεργκ με τη Renault, οι Force India και ο Μάσα με τη Williams. Στην πρώτη προσπάθεια ταχύτερος όλων ήταν ο Μπότας. Απογοητευτικά πίσω τόσο οι Ferrari όσο και οι Red Bull ειδικά οι Ταύροι ήταν 1.5 sec πίσω. Στη δεύτερη προσπάθεια δεν κατάφερε κανείς εκ των δυο οδηγών της Mercedes να βελτιώσει το χρόνο του. Έτσι ο Μπότας βρέθηκε για 4η φορά στην καριέρα του στην 1η θέση. Η πρώτη pole του Φινλανδού ήρθε σε παρόμοιες συνθήκες στο GP του Μπαχρέιν φέτος.
Ο Ρικιάρντο εντυπωσίασε μ' έναν οριακό για τις δυνατότητες γύρο για τα δεδομένα της Red Bull που τον έφερε στην 4η θέση μπροστά από το Ράικονεν.

Συνολικά η τελική κατάταξη ήταν:



Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς θα διεξαχθεί αύριο στις 15:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ και την Cosmote TV.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης