Μια βόλτα απ’ τη Μονεμβασιά ως το Άστρος!

Μια βόλτα απ’ τη Μονεμβασιά ως το Άστρος!

Αγαπημένος προορισμός η ξακουστή καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς. Από κει κατευθυνθήκαμε βόρεια, προς το Άστρος. Ενδιάμεσα περάσαμε από Γέρακα, Κυπαρίσσι, Κρεμαστή, Πούληθρα, Πλάκα Λεωνιδίου, Σαμπατική, Αρκαδικό Χωριό.

Μια βόλτα απ’ τη Μονεμβασιά ως το Άστρος!
Συμπληρώσαμε πάνω από 1500km πίσω από το τιμόνι του Volvo V60 Cross Country αυτές τις μέρες. Από Αθήνα για Λεβίδι και από κει Μονεμβασιά και πίσω Λεβίδι – Αθήνα από την διαδρομή που θα δούμε παρακάτω.

Η έκδοση Cross Country είναι υπερυψωμένη σε σχέση με το έδαφος 6.5cm
Κλείσιμο
από το απλό V60. Αυτό τονίζεται με τα καλαίσθητα πλαϊνά προστατευτικά, το λογότυπο Cross Country στον πίσω προφυλακτήρα και τις διαφορετικές γρίλιες εισαγωγής αέρα. Αισθητικά ταιριάζει σε φυσικό περιβάλλον, επαρχιακούς δρόμους και τοπία ιδιαίτερου κάλλους. Στο V60 CC επιβαίναμε 4 ενήλικες με αποσκευές. Το ταξίδι μας ξεκίνησε από το Λεβίδι με κατεύθυνση προς Μονεμβασιά από το νέο σύγχρονο αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Σπάρτης. Άδειος ως συνήθως ο συγκεκριμένος δρόμος οπότε είχαμε την ευκαιρία να κινηθούμε άνετα και σβέλτα. Στον αυτοκινητόδρομο η διατήρηση υψηλής μέσης ωριαίας ταχύτητας είναι στα δυνατά σημεία του Volvo.



Η άριστη ηχομόνωση της καμπίνας, η απουσία αεροδυναμικών θορύβων
και η άνεση της ανάρτησης σε συνδυασμό με το εξαίρετο σύστημα multimedia σου επιτρέπουν να απολαύσεις τη μουσική σου, να κάνεις τα τηλεφωνήματά σου με ασφάλεια, να πλοηγηθείς στον προορισμό σου χωρίς άγχος για πινακίδες, όρια και χρόνο και άλλα πολλά. Όλα αυτά με την κατανάλωση να μην ξεπερνά τα 7 ευρώ ανά 100 km, χρειαστήκαμε μόλις 100 ευρώ σε καύσιμο για τα 1500 km παρά το φορτίο (σ.σ: 4 ενήλικες με αποσκευές) και τη χρήση κλιματισμού. Αξίζει να τονιστεί πως με το τεπόζιτο να έχει χωρητικότητα 67.5lt ξεπερνάς με άνεση τα 1000 km προτού χρειαστείς ανεφοδιασμό. Οι γρήγορες καμπές του αυτοκινητόδρομου είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αξιολογήσουμε και την ισορροπία κρατήματος του Volvo είναι ένα τυπικά υποστροφικό αυτοκίνητο που δεν αγχώνει καθόλου οδηγό και επιβάτες.



Η Αγ. Σοφιά στην Άνω Πόλη του κάστρου της Μονεμβασιάς.

Παρακάμπτοντας τη Σπάρτη και τα χωριά από τον περιφερειακό (σ.σ: καιρός ήταν) κινηθήκαμε προς Σκάλα Λακωνίας, Μολάους, Συκέα για να φτάσουμε Μονεμβασιά μετά από δυο ώρες περίπου και 174km ταξίδι. Η καστροπολιτεία μαγική όλες τις εποχές, διανυκτερεύσαμε εντός του κάστρου. Το απόγευμα ανεβήκαμε μέχρι την Άνω Πόλη (σ.σ: είναι και πάλι ανοικτά) και την Αγ. Σοφιά. Από κει υπάρχει μονοπάτι που σε βγάζει εκτός πόλης στη γέφυρα. Το περπατήσαμε απολαμβάνοντας ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα.



Ηλιοβασίλεμα στη Μονεμβασιά.


Την επόμενη μέρα μετά το πρωινό στην πλατεία του Κάστρου ξεκινήσαμε για μια περιήγηση στην Ανατολική ακτή της Πελοποννήσου από τη Μονεμβασιά μέχρι το Άστρος. Η περιοχή περιλαμβάνει μερικά σημεία μοναδικής ομορφιάς όπως το λιμάνι του Γέρακα. Εκεί μπαίνει η θάλασσα μέσα στη στεριά και έχει δημιουργηθεί μια λιμνοθάλασσα. Σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να το επισκεφτείτε.



Η λιμνοθάλασσα του Γέρακα.

Από κει μέσω του Χάρακα κατευθυνθήκαμε προς το ξακουστό Κυπαρίσσι. Πολύ δύσκολη διαδρομή με στενό δρόμο, πολλές στροφές και κακοτεχνίες. Το V60 Cross Country πραγματικός οδοστρωτήρας! Η αυξημένη διαδρομή της ανάρτησης, η στιβαρή κατασκευή του αμαξώματος και ο συνδυασμός του ολοκαίνουργιου δίλιτρου πετρελαιοκινητήρα 190PS της γενιάς Drive E με το επίσης ολοκαίνουργιο 8αρι αυτόματο κιβώτιο αποτελούν εχέγγυα για ξεκούραστο ταξίδι. Ξεκινώντας από τον κινητήρα, είναι γραμμικός με θετικό τράβηγμα σε όλο το φάσμα στροφών. Επιπλέον είναι τόσο καλά εδρασμένος, μονωμένος και χαρτογραφημένος που δεν καταλαβαίνεις αν οδηγείς βενζινοκινητήρα ή πετρελαιοκινητήρα!



H λιμνοθάλασσα του Γέρακα στο σύστημα πλοήγησης του V60CC.

Ο συνδυασμός με το 8αρι αυτόματο κιβώτιο είναι εφάμιλλος των κορυφαίων που έχουμε δοκιμάσει (BMW, Alfa Romeo). Οι αλλαγές είναι ανεπαίσθητες, η δύναμη παρέχεται αβίαστα σε όλο το φάσμα στροφών χωρίς κενά και ξεσπάσματα, ενώ τα προσπεράσματα γίνονται αστραπιαία ακόμη και με το αυτοκίνητο φορτωμένο σε ανηφόρα. Το δυνατό σημείο του V60 Cross Country πέρα από το πακέτο κινητήρα/κιβωτίου είναι η ενδοτικότητα της ανάρτησης. Κυριολεκτικά εξαφανίζει λακκούβες, ανομοιομορφίες του οδοστρώματος, σαμαράκια και άλλες ελληνικές κακοτεχνίες.



To κάστρο της Μονεμβασιάς είναι μοναδικό.


Το Κυπαρίσσι είναι συνήθης καλοκαιρινός προορισμός με πολλές δυνατότητες διαμονής. Από κει κατευθυνθήκαμε μέσω Κρεμαστής προς το Φωκιανό μια παραλία μοναδικής ομορφιάς, από τις καλύτερες στην Πελοπόννησο, προσανατολισμένη νοτιοανατολικά, υπήνεμη.





Από εδώ ισιώνουν κάτω οι αετοί από την Κρεμαστή προς το Αιγαίο.

Από κει προς τα Πούληθρα όπου σε κάποιο σημείο της διαδρομής περάσαμε και από βατό χωματόδρομο. Το V60 CC παρά τα ελαστικά των 19 ιντσών μας έβγαλε ασπροπρόσωπους χωρίς αναίτιες ταλαιπωρίες και δονήσεις στο εσωτερικό.
Έχοντας συμπληρώσει ήδη 4 ώρες στο δρόμο ήταν ώρα για μια μεγάλη στάση και μεσημεριανό.



Η Πλάκα Λεωνιδίου είναι το επίνειο του Λεωνιδίου,
ένα γραφικό λιμανάκι όπου σίγουρα θα δοκιμάσεις τσακώνικη μελιτζάνα. Κοιτώντας το χάρτη σου φαίνεται απίθανο ότι δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με Σπέτσες και Μονεμβασιά.
Μετά από ώρες συνεχίσαμε την διαδρομή μας μπαίνοντας σ’ ένα επικό κομμάτι: Σαμπατική, Τυρός, Αρκαδικό Χωριό, Παράλιο Άστρος. Τοπία και σημεία μοναδικής ομορφιάς, δρόμος με συνεχείς στροφές, περάσματα μέσα από κατοικημένες περιοχές και αρκετές κακοτεχνίες. Αρκετές παραλίες, προτείνουμε το Τηγάνι. Το Cross Country βρίσκεται στο στοιχείο του σε τέτοιους δρόμους, ο οδηγός μπορεί μάλιστα αν θέλει να επιλέξει τη ρύθμιση Sport στο κιβώτιο και ν’ αλλάζει μόνος του ταχύτητες. Όχι δε σε παρασύρει σε σπορ οδήγηση το πετρελαιοκίνητο στέισον Volvo μπορεί όμως άνετα να κρατήσει έναν σβέλτο ρυθμό.
Μετά το Άστρος έχει δοθεί στην κυκλοφορία ο καινούργιος δρόμος ως την Τρίπολη. Γι’ αυτούς που θυμούνται την παλιά διαδρομή καμία σχέση, πρόκειται για σύγχρονο δρόμο που σου επιτρέπει να φτάσεις στην Τρίπολη σε 30 λεπτά.



Η διαδρομή από Μονεμβασιά έως Άστρος είναι κουραστική αλλά πανέμορφη
με πολλά σημεία που θα άξιζε να συμπεριλάβετε στις επιλογές για καλοκαιρινές διακοπές. Αν θέλετε να διαλέξω ένα, να πάτε οπωσδήποτε στο λιμάνι του Γέρακα.
Τέλος και όσον αφορά στο αυτοκίνητο με το οποίο πραγματοποιήσαμε αυτή την εκδρομή, αν ψάχνεται ένα αντικομφορμιστικό όχημα, που δεν προκαλεί αναίτια, αντιμετωπίζει πεζοδρόμια και λακκούβες ενώ ταυτόχρονα είναι πολυτελές, μοντέρνο αγχολυτικό στα ταξίδια και στις εξορμήσεις στην εξοχή τότε το V60 Cross Country είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση που πρέπει να δείτε.



Τεχνικά χαρακτηριστικά Volvo V60 CC D4 2.0lt
Κινητήρας: 1969 cc
Ισχύς: 190 /4250 PS/rpm
Ροπή: 40.8 /1750 - 2500 kgm/rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο: Αυτόματο 8 σχέσεων
Τελική ταχύτητα: 210 km/h
Επιτάχυνση 0-100 km: 7,7 sec
Μικτή κατανάλωση: 6,3 lt/100 km (δοκιμής)
Εκπομπές CO2 : 120 gr/km
Βάρος: 1684 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.638/1.899/1.545 mm
Χώρος αποσκευών: 430 lt
Τέλη κυκλοφορίας: 118 €
Τιμή: 35.298€ (Momentum)


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης