Η Rimac Technology αυτονομείται

Η Rimac Technology αυτονομείται

Η Rimac Group παρέχει πλέον αυτόνομη υπόσταση στην εταιρεία εξέλιξης και προμήθειας τεχνολογιών, Rimac Technology, η οποία ήδη συνεργάζεται με εταιρείες όπως η Kia και η Hyundai.

210930145430_Rimac-Nevera-11

Ο μηχανολογικός βραχίονας της Rimac Group, υπό το εμπορικό έμβλημα της Rimac Technology, καθίσταται ως μία πλήρως αυτόνομη οντότητα που θα επικεντρώνεται στην εξέλιξη τεχνολογίας τόσο για λογαριασμό της κροατικής εταιρείας κατασκευής hypercars όσο και για συνεργαζόμενες τρίτες εταιρείες.

Η Rimac Technology είναι γνωστή για τις συνεργασίες με τις Aston Martin, Pininfarina, Hyundai, Kia, Koenigsegg και Porsche, αλλά όπως ανακοινώνει η Rimac, «υπάρχουν πολλά επιπλέον πρότζεκτ που προς το παρόν δεν είναι γνωστά στο κοινό».

Την αυτονόμηση της Rimac Technology χαιρέτισε και το αφεντικό της κροατικής φίρμας, Mate Rimac, ο οποίος εστίασε στην ανάγκη διαχωρισμού του κατασκευαστικού σκέλους από αυτό που αφορά την εξέλιξη τεχνολογιών και εξαρτημάτων.

Κλείσιμο
«Αυτός ο διαχωρισμός είναι ένα φυσικό βήμα, δεδομένου ότι οι αγορές -της κατασκευής hypercars και εξέλιξης  εξαρτημάτων -είναι τελείως διαφορετικές».

Η Rimac Technology θα επεκτείνει την επιχειρηματική δραστηριοποίησή της στον τομέα της μηχανολογίας, αλλά και της εξέλιξης και παραγωγής υψηλής απόδοσης συστημάτων μπαταριών. Παράλληλα, θα αναπτύσσει ηλεκτρονικά συστήματα, ηλεκτροκινητήρες, αλλά και συστήματα διεπαφής χρήστη (user-interface)

Η εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα να παράγει δεκάδες χιλιάδες συστήματα υψηλής απόδοσης σε ετήσια βάση μέχρι το 2024, και έπειτα προσβλέπει στην αύξηση της παραγωγής σε εκατοντάδες χιλιάδες – από μικρά υβριδικά συστήματα μπαταριών, έως πλήρη πλαίσια ηλεκτρικών οχημάτων».

Ως αυτόνομη οντότητα, η Rimac Technology θα είναι απαλλαγμένη από οποιαδήποτε δυνητικά περιοριστική εποπτεία από άλλους κατασκευαστές (συμπεριλαμβανομένης της Rimac) και θα είναι ελεύθερη να συνεργαστεί με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία.

Με έδρα της το Ζάγκρεμπ, η Rimac Technology απασχολεί γύρω στους 1.000 εργαζομένους, αλλά από το 2023 η εταιρεία θα μετακομίσει στο campus (έκτασης 200.000 τετραγωνικών μέτρων) της Rimac Group, όπου θα μπορέσει να αυξήσει το εργατικό δυναμικό της σε 2.500.

H Rimac Technology αποτελεί μια θυγατρική εταιρεία της Rimac Group, η οποία είναι επίσης πλειοψηφικός μέτοχος της κοινοπραξίας Bugatti Rimac, με μερίδιο 55%. Το υπόλοιπο 45% κατέχεται από την Porsche.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης