Το Ineos Grenadier πάει παντού

Το Ineos Grenadier πάει παντού

Το alter ego μοντέλο του θρυλικού Land Rover Defender ετοιμάζεται να παρουσιαστεί και σε έκδοση με καρότσα. 

210916164841_INEOS_Grenadier_2B_Tour__Gruibingen04-1

Αδειάζει σιγά-σιγά η κλεψύδρα για το λανσάρισμα του Ineos Grenadier, του σκληροτράχηλου βρετανικού SUV που φιγουράρει ως ο πνευματικός απόγονος του εμβληματικού, κλασσικού Defender.

Με την εμπορική διάθεση να είναι προγραμματισμένη για τις αρχές του 2022, ελάχιστα είναι τα στοιχεία που καλύπτονται από πέπλο μυστικότητας. Ήδη έχουμε συστηθεί με την καμπίνα του μοντέλου και έχουμε λάβει αναλυτική ενημέρωση για τις ανεξάντλητες επίπονες δοκιμές του σε κακοτράχαλα εδάφη.

Ωστόσο έχουν ήδη διαρρεύσει πληροφορίες και για την pick-up παραλλαγή του αυτοκινήτου που αναβιώνει το αντίστοιχο Defender 130 και πετά το γάντι στα Toyota Hilux και VW Amarok.

Το αγροτικό Grenadier θα ενσωματώνει ένα μεγαλύτερο μεταξόνιο 3.175 χλστ. και ενδέχεται να διατίθεται σε διάφορα μήκη καρότσας, με τη μεταφορική ικανότητα και την ικανότητα ρυμούλκησης να ποικίλουν έτσι ώστε να ικανοποιείται ένα ευρύ φάσμα αναγκών.
Κλείσιμο

Όσον αφορά το σύστημα πρόωσης, κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιούνται οι ίδιοι κινητήρες με το SUV Grenadier. Δηλαδή 6κύλινδρα μοτέρ βενζίνης και diesel της BMW, απόδοσης 286 και 253 ίππων αντίστοιχα, πλαισιωμένα από 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF. Επιβεβαιωμένες τιμές για τις επιδόσεις δεν υπάρχουν, αλλά η απομάκρυνση των πίσω καθισμάτων και η «αφαίρεση» του οπίσθιου ενός τρίτου του αμαξώματος συνηγορούν σε απώλεια βάρους, άρα και σε βελτιωμένες εκδρομικές ικανότητες και επιδόσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι το SUV Grenadier έχει εξελιχθεί ώστε να αναδειχθεί σε ένα από τα πιο ταλαντοχα off-road οχήματα, με δυνατότητες περιήγησης στα πιο δυσπρόσιτα εδάφη.

Ενδεικτική του χαρακτήρα του είναι και η σπαρτιάτικη καμπίνα του, με πληθώρα αποχετευτικών τρυπών, μια οροφή που βρίθει από διακόπτες και εκτενή χρήση ιδιαίτερα ανθεκτικών υλικών.Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η λειτουργία “Pathfinder” που θα επιτρέπει στον οδηγό να ανιχνεύσει τον δρόμο επιστροφής κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Τέλος, θα ενσωματώνεται πλαίσιο τύπου σκάλας, σύστημα ανάρτησης με μεγάλη διαδρομή, βοηθητικό κιβώτιο (transfer case), διαφορικά, και ελαστικά all-terrain.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης