Στο Μιλάνο θα παρουσιαστεί το hypercar Honggi S9 της Silk-HAW

Στο Μιλάνο θα παρουσιαστεί το hypercar Honggi S9 της Silk-HAW

Η αμερικανο-κινέζικη Silk-FAW θα παρουσιάσει επίσημα την έκδοση παραγωγής του υβριδικού της hypercar Honggi S9 στο Μιλάνο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Σχεδιασμού, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δηλώσει και την στενή σχέση του μοντέλου με την Ιταλία.

Silk-FAW_Hongqi_S9
Η επιλογή της συγκεκριμένης διοργάνωσης για την πρεμιέρα του Honggi S9 κάθε άλλο παρά τυχαία είναι καθώς η Silk-FAW έχει ένα άκρως επιθετικό πλάνο για την είσοδό της στον απαιτητικό χώρο των hypercars όπως άλλωστε δηλώνει και η κίνησή της να δημιουργήσει τη μονάδα παραγωγής του αυτοκινήτου στην περιοχή της Emilia-Romagna, σπίτι των Ferrari και Lamborghini.
Σε αυτό το πλαίσιο η Silk-FAW έχει ορίσει ως ειδικό σύμβουλο τον πρώην CEO της Ferrari, Amedeo Felisa, ενώ έχει αναθέσει καθήκοντα επικεφαλής τεχνολογίας στον Roberto Fedeli, ο οποίος έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος σε Ferrari, Alfa Romeo και BMW. Επιπλέον το Honggi S9, που θα είναι και το πρώτο αυτοκίνητο της Silk-FAW, έχει σχεδιαστεί από τον διακεκριμένο Walter De Silva.

Η πρώτη παρουσίαση στο κοινό του Honggi S9 είχε γίνει τον περασμένο Απρίλιο στην έκθεση αυτοκινήτου στη Σαγκάη όπου και δόθηκαν οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές. Σύμφωνα με αυτές το αυτοκίνητο θα κινείται από μια υβριδική μονάδα που θα συνδυάζει κινητήρα V8 turbo με τρείς ηλεκτροκινητήρες έχοντας συνολική απόδοση που θα ξεπερνά τους 1.400 PS. Αυτή η απόδοση θα εξασφαλίζει καταιγιστικές επιδόσεις όπως το 0-100 km/h σε 1,9’’ αλλά και τελική ταχύτητα 400 km/h. Σύμφωνα με την Silk-HAW που θυμίζουμε πως προέκυψε από την συνεργασία της αμερικάνικης Silk EV και της κινέζικης FAW, το Honggi S9 θα παραχθεί σε 98 αντίτυπα με το κόστος κάθε αυτοκινήτου να αγγίζει τα 1,5 εκ. ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης