Πόριτζ: To υγιεινό πρωινό σε διαφορετικές εκδοχές

Πόριτζ: To υγιεινό πρωινό σε διαφορετικές εκδοχές

Το πρωινό λένε ότι είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Πρέπει να φάμε καλά, αλλά και σωστά και να λάβουμε τροφές που θα μας δώσουν ενέργεια μέχρι το επόμενο γεύμα.

NET-porridge-new
Η βρώμη είναι μια ενδιαφέρουσα και υγιεινή πρόταση. Και ο πιο συνήθης και εύκολος τρόπος να την καταναλώσουμε είναι σε ένα πόριτζ.

Τι είναι το πόριτζ
Είναι ένα μείγμα με δυο βασικά υλικά: τη βρώμη και το γάλα. Ως γάλα μπορεί να σταθεί τόσο το αγελαδινό όσο και όλα τα υποκατάστατα γάλακτος που κυκλοφορούν στο εμπόριο (βρώμης, αμυγδάλου, καρύδας). Αυτά τα δυο υλικά πλασιώνονται από πολλά άλλα, που ταιριάζουν γευστικά αλλά και μας δίνουν και θρεπτικά συστατικά ή προσθέτουν νοστιμιά στο μείγμα.

Μερικά υλικά που μπορούν να πλαισιώσουν το πόριτζ μας:

Ξηροί καρποί (είτε σκέτοι, είτε τριμμένοι, σε σκόνη)
Προτείνουμε περισσότερο τα καρύδια και τα φουντούκια καθώς έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά ενώ η γεύση τους κουμπώνει υπέροχα με τη βρώμη. Ιδανικά, είναι καλύτερο να τους προσθέσετε σε σκόνη, καθώς έτσι προσθέτουν και στο γευστικό αλλά και στην υφή του μείγματος.

Μέλι αντί για ζάχαρη
Το μείγμα μας χρειάζεται οπωσδήποτε ένα στοιχείο που θα γλυκάνει το τελικό αποτέλεσμα. Για να αποφύγετε τη ζάχαρη, προσθέστε μέλι. 1 κουτ. γλυκού για 2 άτομα, αρκεί. Αλλά μπορείτε να κάνετε τις δοκιμές σας, ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλετε το μείγμα σας.

Κλείσιμο
Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης