4 συνοδευτικά για bbq

4 συνοδευτικά για bbq

Ένα καλό BBQ θέλει και αντίστοιχα συνοδευτικά. Ετοιμάσαμε ούτε 1 ούτε 2 αλλά 4 προτάσεις για να επιλέξετε.

net-bbq
Για τα ψητά λαχανικά με λάδι βασιλικού: Ψήνετε τις πιπεριές στο BBQ μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Τις βάζετε σε ένα μπολ, τις σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και τις αφήνετε να κρυώσουν για 15 λεπτά. Μετά αφαιρείτε τη φλούδα τους με ευκολία.

Αραδιάζετε και τα υπόλοιπα λαχανικά στη σχάρα. Τα κολοκυθάκια και το φινόκιο τα ψήνετε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βγάζετε από τη σχάρα και γυρίζετε τις μελιτζάνες και τα μανιτάρια. Τα αφήνετε να ψηθούν για άλλα 3-4 λεπτά και τα αποσύρετε και αυτά. Βάζετε όλα τα λαχανικά σε μια πιατέλα, κόβοντάς τα σε λωρίδες. Τα ραντίζετε με το λάδι βασιλικού και σερβίρετε.

Για το λάδι βασιλικού: Σε ένα γουδί λιώνετε τα φυλλαράκια βασιλικού μαζί με το σκόρδο. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το ξίδι και ανακατεύετε καλά.

Για τα ρολά μελιτζάνας με μετσοβόνε: Αλείφετε τις μελιτζάνες με ελάχιστο ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο BBQ για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις αλατοπιπερώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.

Κλείσιμο
Κόβετε το μετσοβόνε σε μεγάλους κύβους και τους βουτάτε (προαιρετικά) σε λάδι βασιλικού. Τοποθετείτε από έναν κύβο σε κάθε φέτα μελιτζάνας και τυλίγετε σε ρολό.

Περνάτε τα ρολά σε καλαμάκια και ψήνετε στο BBQ μέχρι να αρχίσει να λιώνει το μετσοβόνε.

Για την ψητή φέτα στο αλουμινόχαρτο: Βάζετε όλα τα υλικά (εκτός από τη φέτα) σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε το μίγμα σε ένα πλατύ σκεύος ή ταψάκι και βυθίζετε τα κομμάτια της φέτας. Μαρινάρετε για 1-2 ώρες, γυρίζοντας τα κομμάτια μία φορά τουλάχιστον.

Βάζετε το κάθε κομμάτι τυριού σε ένα αλουμινόχαρτο και μοιράζετε τη μαρινάδα. Κλείνετε σε πακετάκια και ψήνετε για 6-7 λεπτά.

Για τις ψητές πατάτες στο αλουμινόχαρτο: Πλένετε σχολαστικά τις πατάτες με νερό και τις σκουπίζετε με μια πετσέτα. Κόβετε οκτώ κομμάτια αλουμινόχαρτο και τυλίγετε μία μία τις πατάτες. Τις ψήνετε για 45-60 λεπτά περίπου (ανάλογα με το μέγεθος).

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανοίγετε τα αλουμινόχαρτα, κόβετε τις πατάτες στη μέση και ραντίζετε με τη βινεγκρέτ.

Διαβάστε τη συνταγκή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης