tasos_karamitsos

Ρουμανία ή Βουλγαρία

Τάσος Καραμήτσος

Λογικό και ανθρώπινο είναι να μη θέλεις να φύγεις από κυβέρνηση και από πρωθυπουργός, ή μάλλον να θέλεις να το παρατείνεις όσο μπορείς. Δεν είναι λογικό να φέρεσαι κατά τρόπο που μαρτυράει ότι δεν έχεις καμία πολιτική ή άλλη ηθική αρχή. Θα μου πείτε, καλά, χθεσινός είσαι, δεν ξέρεις ότι στην πολιτική δεν υπάρχει κανένας ηθικός φραγμός; Υπάρχει και παραϋπάρχει παντού και μάλιστα σε όλο τον κόσμο το όριο, ο πολιτισμός και φυσικά το τεκμήριο της αθωότητας.

Πλην των απολυταρχικών καθεστώτων. Απλά, αυτό που δεν μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς είναι ότι οι ηγέτες-δικτάτορες στα απολυταρχικά καθεστώτα ξέρουν πως αν πέσουν δεν θα ξαναγυρίσουν, αν δεν τους συμβεί τίποτα πιο κακό. Στην Ελλάδα πώς γίνεται να θέλουν μια διατηρησιμότητα στο πολιτικό σκηνικό και να συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει αύριο; Και ειδικά όταν αυτό το αύριο είναι... σχεδόν σήμερα, δηλαδή πάρα πολύ κοντά.

Επί της ουσίας τώρα, γιατί για την τύχη του κ. Τσίπρα -μετά την πτώση της κυβέρνησης- έχουν χρόνο να ασχοληθούν όλοι όσοι θέλουν ή πρέπει να ασχοληθούν. Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα από τη χρονιά που διανύουμε -που δεν έχει ούτε έκτακτα γεγονότα, ούτε καθυστερήσεις σε αξιολογήσεις κ.λπ.- είναι ότι η Ελλάδα δυστυχώς μπήκε κανονικά σε έναν βάλτο, από τον οποίο δύσκολα θα μπορέσει να βγει.

Το πρόγραμμα δεν περπατάει παρά μόνο για να μαζεύει τους φόρους, στραγγίζοντας ό,τι έχει απομείνει να δουλεύει και να παράγει σε μια χώρα που έχασε περί το 30% του ΑΕΠ της μέσα σε δέκα χρόνια. Μαζεύουν τα πλεονάσματα για να μπορούν να δίνουν ένα χαρτζιλίκι κάθε τέλος τους έτους ή για να διορίζουν κομματικούς στο Δημόσιο, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του οποίου, ας μην το ξεχνάμε, έχουν ξεπεράσει αισίως τα 100 δισ. ευρώ. Οσον αφορά στις τράπεζες, σχεδόν ένας στους δύο δεν πληρώνει, ασχέτως αν κορόιδεψαν όλοι μαζί τους εαυτούς τους στην Ευρώπη περνώντας τις ελληνικές πάνω από τον πήχη των stress tests.

Ο πραγματικός δείκτης ανάπτυξης μιας οικονομίας που είναι η αύξηση του ΑΕΠ της κυμαίνεται και θα κυμαίνεται από 1% έως 2% κάθε χρόνο, άρα τίποτα ή σχεδόν τίποτα. Αν ο ημίτρελος γείτονας αποφασίσει να... επακουμβήσει κάνα πολεμικό πλοίο, τότε το ΑΕΠ θα πάει από 2% στο μείον 2% μέσα σε πέντε μήνες, αφού το μόνο που κινείται είναι ο τουρισμός. Τα 25 εκατομμύρια ξένων που επισκέπτονται τη χώρα μας και οι εταιρείες που παράγουν καταναλωτικά προϊόντα γι’ αυτούς. Ενα επεισόδιο και τέλος. Αλλά και μελλοντικά, μπορεί οι τουρίστες αντί να αυξάνονται να μένουν στάσιμοι, χωρίς να συμβεί καμία εθνική εμπλοκή, αρκεί να ηρεμήσει η γειτονιά μας. Ας μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία τρία χρόνια έπρεπε να πληγούν βαρύτατα όλες οι κοντινές τουριστικές αγορές λόγω τρομοκρατίας (Τουρκία, Αίγυπτος, Τυνησία κ.ο.κ.) για να έχουμε εμείς καλύτερα αποτελέσματα.


Πού πάει λοιπόν... το μοντέλο αν δεν γίνει κάτι πολύ δραστικό στην Ελλάδα; Ρουμανία ή Βουλγαρία, για να μην ψάχνουμε τίποτα μακρινά μοντέλα κρίσης όπως αυτό της Αργεντινής. Για την παρούσα κυβέρνηση μια χαρά είναι αυτά, αφού προσομοιάζουν περισσότερο με το ιδεολογικό της υπόστρωμα, το οποίο είναι αρκετά σφιχτό στη διακυβέρνηση και όχι… ιδιαιτέρως δημοκρατικό και φυσικά ελέγχεται πλήρως από τις ξένες δυνάμεις, καθώς και από λίγους ολιγάρχες που ντιλάρουν με το κόμμα και τον αρχηγό του κατά περίπτωση. Ιδανικό γι’ αυτούς, αλλά για τους υπόλοιπους;

ΣΧΟΛΙΑ (11)

ampos

Ποια Ρουμανία και ποια Βουλγαρία; Η Ρουμανία μας προσπερνάει και στο βάθος άρχισε να φαίνεται και η Βουλγαρία. Κόσοβο.

john

Eτσι ακριβως.Αυτες οι χωρες μας εχουν ηδη προσπερασει γιατι επιπλεον δεν εχουν και χρεος. εμεις παμε για Κοσοβο η καταστασεις βενεζουέλας. Το χειροτερο δε,δεν ειναι τα μικρα εισοδηματα,αλλα και το οτι η ζωη ειναι πολυ ακριβη.Δεν γινεται να ζησει κανεις με 400 ευρω τον μηνα,δεν φτανουν για τα πάγια εξοδα (Ενοικιο,ρευμα,νερο,φαγητο,ρουχισμος,θερμανση) και αναγκαστικα παιρνεις βοηθεια απο τισ συνταξεις των γονεων.

Κρητικός

Αλβανία , που είναι και η καταγωγή σου !!

Roumana

Δυστυχώς δικτάτορας σαν τον τσίπα (castro lover) δεν φεύγει εύκολα. Ένα πολεματακι τον συμφέρει τέλεια... δεν έχει εκλογές ο πόλεμος. Μακάρι να είχατε μάθει κάτι απ'την ιστορία της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας... Δεν θα είχατε ανακαλύψει την αριστερά πάνω σας,θα μπορούσατε να μάθετε από την δυστυχία των γειτόνων σας και πόσα χρόνια χρειάζεστε για να διορθώσετε το λάθος (μετά από 30 χρόνια από την πτώση του αριστερού μπλοκ, ακόμα η Ρουμανία είναι μια φτωχή χώρα)

Κώστας

Ρουμανία με πετρέλαια, βιομηχανία και ανθρώπους που εργάζονται!

Roumana

Ρουμανία έχει κληρονομήσει όμως μια γενιά (μην πω και 2) που προέρχεται από σκότος, έχει μάθει να ζήσει κλέβοντας γιατί ήταν ο μόνος τρόπος επιβιώσεις σε ένα τόπο που φαγητό υπήρχε μόνο για την αυλή. Η προπαγάνδα τον 45 χρονών αριστεράς έχει ριζώσει βαθιά και έγινε "αλήθεια". Αυτά δεν έχουν εξατμιστεί μαζί με των Ceausescu, παρά μόνο έχουν γίνει επόμενες κυβερνήσεις, που συνεχίζοντας το σπορ έχουν πουλήσει όλα τα πλούτη με μη διαφανές διαδικασίες, προς όφελος τους. Τον περασμένο Ιανουάριος ο κόσμος ήταν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθει για την διαφθορά και την προσπάθεια της αριστερο/άκρο δεξιά κυβερνήση (σας θυμίζει κατι;) να αλλάξει την δικαιοσύνη που έχει προσαρμοστεί στα πλαίσια της ΕU. Δεν τους αρέσει που η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, θέλουν η κλεψιά και το ψέμα να συνεχίσει. Καλά ξεμπερδέματα εύχομαι. Δεν θα είναι εύκολο... :((

SPARTA.

Ήταν ένα καταπληκτικό άρθρο.Τα δύο ανδρείκελα Τσίπρας και Καμμένος εκτελούν την Ελλάδα και τους Έλληνες, έχοντας σαν μοναδική σκέψη την παραμονή τους στην εξουσία με το οποιοδήποτε κόστος.Τι άλλη δουλειά θα έκαναν ένας τεμπέλης μπαχαλάκιας καταληψίας και ένα ακραίος ανεπάγγελτος δεξιός λαικιστής στα λόγια μόνο, από το να κάθονται και να απολαμβάνουν την εξουσία τους πάνω στα κόκκαλα των. ελλήνων;Τα μοντέλα της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας είναι πολύ μακριά σε σχέση με την Ελλάδα. Ή Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μοιάζει πιό πολύ με χώρα της Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής και μάλιστα υπό διάλυση.Κανένα μέλλον δεν έχει πιά η Ελλάδα.Όλα τελείωσαν οριστικά όταν ανέλαβαν με ψέματα, δόλο και πολιτική απάτη την εξουσία οι νέοι Γκέμπελς και Τσολάκογλου Τσίπρας και Καμμένος.

Δρ Ελένη

Μακάρι να γινόμασταν Ρουμανία, έχει φορολογία επιχειρήσεων/επαγγελματιών μονάχα 1%!

ακριβώς έτσι

σε λίγα χρόνια θα την κοιτάμε την Ρουμανία με το κυάλι !

'Ελληνες.

Ελλάδα.Μόνον Ελλάδα.

Γιαννης90

Υπεροχο αρθρο και θα συμφωνησω ακριβως με τα λεγομενα σας ετσι ακριβως εχουν τα πραγματα το θεμα ειναι ο κοσμος να ανοιξει τα ματια του και να το καταλαβει οτι πανε να μας κανουν Βουλγαρια και Ρουμανια.. Ξυπνατε.. γιατι χανομαστε "Κυριοι" και ειδικα οι νεες γενιες σαν εμενα..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία